mes tai rinkom trumpa varduka, nes pavarde ilgoka paskui butu makalai makalu
Man mielesni trumpi vardai.Vis dar gajus įprotis ilgiems vardams pritaikyti įvairiausius trumpinius,kartais visai absurdiškus ,o to negaliu pakęsti.Todėl savo vaikams rinkau tik trumpus,skambius vardus,kuriems trumpinių jau nebepritaikysi.
QUOTE(jurgute91 @ 2008 03 14, 18:04)
Mano berniukai turi ilgus vardus,bet kiek žinau draugai trumpina.Danielius - Danas.Dominykas - Danas.
gal Dominykas vistik Domas
labai grazus vardas
man irgi trumpesni vardai mielesni
QUOTE(sandritalt @ 2008 03 27, 19:02)
mes tai rinkom trumpa varduka, nes pavarde ilgoka paskui butu makalai makalu
Man ir atrodo, kad prie ilgos pavardes geriau skamba trumpi vardai, o prie trumpos - ilgesni vardai tinka. Jei kokie 4 skiemenys varde ir dar 5 pavardej, jau veliasi mano abieju mergaiciu trumpi, musu su vyru irgi, visai nieko
o man patinka ilgi vardai bet kad sutrumpint galima,nors pati isrinkau jei gims mergaite tai trumpa nu cia vaikistes svajone
Trumpi graziau man. Gali buti ir vidutinio ilgio- is triju skiemenu- pvz- Martynas, Adomas. Nes prie trumpo vardo galima vaikui mazybines, malonybines priesagas prideti, mazam vaikui, pvz- Tadukas, Adomukas, ir t.t.
O ilgus vardus, deja, aplinkiniai, draugai linke trumpinti, Dominykas tampa Domu, Arnoldas- Arnu, Lukrecija- Luka, ir t.t. Beto - pavadinti Dominyka mazybiskai neiseina- Negi sakysi Dominykutis? Ne, Domutis, Domukas.
Tai kam duoti ilga varda, jei aplinkiniai vis tiek ji trumpins? Aisku, tevu reikalas, koki varda duoti. Tiesiog tokia mano pacios nuomone.
O ilgus vardus, deja, aplinkiniai, draugai linke trumpinti, Dominykas tampa Domu, Arnoldas- Arnu, Lukrecija- Luka, ir t.t. Beto - pavadinti Dominyka mazybiskai neiseina- Negi sakysi Dominykutis? Ne, Domutis, Domukas.
Tai kam duoti ilga varda, jei aplinkiniai vis tiek ji trumpins? Aisku, tevu reikalas, koki varda duoti. Tiesiog tokia mano pacios nuomone.
Man patinka tik trumpi vardai. Tuo labiau, kad gajus prietaras, kad vardų trumpinti negalima Tai ir nereikia
trumpi trumpi
manau, kad vardas turi dereti prie pavardes