Jei pavardė ilga-tai trumpas, bet jei trumpa-tai nesvarbu
Prieš išrinkdama vardą sūnūi, pagalvojau ar verta jam išrinkti trumpa vardą kai pavardė trumpa labai, taip ir nusprendžiau, ilgas vardas + trumpa pavardė, labai tinka
Man tai labiau patinka trumpi, dviskiemeniai vardai. Nepatinka, kai ilgi vardai trumpinami, nes gaunasi, kad vadina vaiką kitu vardu, nei yra iš tiesų. Mano vardas triskiemenis ir negaliu pakęsti, kai mane šaukia trumpiniu Be to, vienoje temoje apie vardus buvo parašyta, kad kiekvieną vardą globoja tam tikra planeta. Pvz, jei vardas yra Konstantinas, tai jį globoja viena planeta, ir jei jį visi pradės vadinti Kostu, tai jį globos kita planeta ir tai gali neigiamai paveikti to žmogaus gyvenimą. Čia lygtai buvo Azanovo mintys
As taip pat uz trumpus vardus, kad jie nebutu trumpinami ir butu taisyklingai kirciuojami.
QUOTE(deive @ 2005 06 18, 11:37)
Kiekvienam varde yra kažkoks palinkėjimas. Tėvai sąmoningai ar nesąmoningai vaikui kažką juo palinki. Tad svarbiausia intencija, kuria tas vardas būna duodamas, o trumpas jis ar ilgas, nėra labai svarbu. Žinoma, prioritetą teikčiau trumpam lietuviškam (jeigu vaikas lietuvis, o ir nebūtinai) arba kokiam nors tarptautiniam vardui. O visų naujadarų mada manyčiau greitai praeis, baigiant kaimu (atleiskit, jei kam užgavau jausmus). Tai mano asmeninė nuomonė.
man nėra suprantama, kai tėvai duoda vaikui ilgą, "griozdišką" vardą, o tiek patys, tiek visi aplinkiniai, visą gyvenimą kreipiasi kitaip. Pvz. pažįstu Vilhelmą, kuris visiems visada buvo ir bus Vilius. tai ir neaišku, kodėl tėvai negalėjo Vilium pavadint? nes tas Vilhelmas tik dokumentuose.
arba Lauryna, kur niekas kitas kitaip nei Laura nevadina. Įskaitaint tėvus. Tai gal reikėjo duot vardą Laura?
taip pat Ema, kur netikėtai paiškėja, kad ji visgi Emilija.
Nes jei duodi vardą, tai taip ir vadink.
nesakau, kad negalima trumpint ar mažybiškai pašaukt, bet jei visą gyvenimą sąmoningai kreipiesi kitaip?
arba Lauryna, kur niekas kitas kitaip nei Laura nevadina. Įskaitaint tėvus. Tai gal reikėjo duot vardą Laura?
taip pat Ema, kur netikėtai paiškėja, kad ji visgi Emilija.
Nes jei duodi vardą, tai taip ir vadink.
nesakau, kad negalima trumpint ar mažybiškai pašaukt, bet jei visą gyvenimą sąmoningai kreipiesi kitaip?
Man patinka trumpi vardai,tai ir isrinkome savo mergytei trumpa.Dar derinom ir kad su pavarde graziai skambetu ir manau,kad pavyko isrinkti geriausia varianta
QUOTE(Krisma @ 2007 08 02, 17:01)
Man tai labiau patinka trumpi, dviskiemeniai vardai. Nepatinka, kai ilgi vardai trumpinami, nes gaunasi, kad vadina vaiką kitu vardu, nei yra iš tiesų. Mano vardas triskiemenis ir negaliu pakęsti, kai mane šaukia trumpiniu Be to, vienoje temoje apie vardus buvo parašyta, kad kiekvieną vardą globoja tam tikra planeta. Pvz, jei vardas yra Konstantinas, tai jį globoja viena planeta, ir jei jį visi pradės vadinti Kostu, tai jį globos kita planeta ir tai gali neigiamai paveikti to žmogaus gyvenimą. Čia lygtai buvo Azanovo mintys
man ir nepatinka ilgų trumpinimas, kažkaip nepagarbiai man atrodo, kai trumpina... o dėl vardų ir planetų man keista - nes kaip tai susieja, niekaip nesuprantu, ypač jei vardas kaip bendrinis žodis, nors ir apskritai, kaip nustato, kas jį globoja... čia mano galvelei per daug miglota
Apskritai aš už trumpus, nors jei tiktų prie pavardės, tai gražu ir ilgi.
Tokie dabar laikai, kai visi skuba, lekia, todel ir ilgi vardai netenka prasmes, nes juos sutrumpina kiti, o daznai net iskraipant, pvz.: Rolka, Vycka, Lorka........
O dar buna, kad pati mama davus vaikui ilga varda ji trumpina, o ta trumpini ir mazybina, tai to is vis nesuprantu, pvz. Simona - Sima-Simute, tai kodel ne Simonele? Manyciau, kad geriau trumpa varda mazybinant pailginti, pvz. kad ir : Jonas - Jonuliukas, Jonuciukas ar kt., na, bet, aisku, yra labai graziu ir ilgu vardu...
O dar buna, kad pati mama davus vaikui ilga varda ji trumpina, o ta trumpini ir mazybina, tai to is vis nesuprantu, pvz. Simona - Sima-Simute, tai kodel ne Simonele? Manyciau, kad geriau trumpa varda mazybinant pailginti, pvz. kad ir : Jonas - Jonuliukas, Jonuciukas ar kt., na, bet, aisku, yra labai graziu ir ilgu vardu...
Tik neisizeiskit Simonos ar Simos, tik kaip pavyzdi paemiau siuos vardus