Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgas ar trumpas vardas

Manau vardas turi dereti su pavarde. Gal spontaniskai bet prie ilgu pavardziu deriname trumpus vardus, o prie trumpos pavardes graziau skamba ilgas vardas. Ir is tiesu trumpus vardus mes linke ilginti, o ilgus trumpiname.
Graziausias vardas yra tas kuris zmogui tinka ir patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2006 11 15, 14:51)
Manau vardas turi dereti su pavarde. Gal spontaniskai bet prie ilgu pavardziu deriname trumpus vardus, o prie trumpos pavardes graziau skamba ilgas vardas. Ir is tiesu trumpus vardus mes linke ilginti, o ilgus trumpiname.
Graziausias vardas yra tas kuris zmogui tinka ir patinka  thumbup.gif

drinks_cheers.gif . Mes irgi kažkaip nejučiom, bet visus vardus, apie kuriuos galvojom, išrinkom trumpus rolleyes.gif . Ir visa laimė, nes pavardė gan ilgoka, o jei dar ir vardas būtų ilgas, tai nežinau ar būtų labai patenkintas vaikas, nors negarantuoju, kad ir šitas vardas jam patiks doh.gif . Bet tikiuosi, kad labai "neišbrokins".. ax.gif
Atsakyti
kuotrumpiautuogeriau biggrin.gif biggrin.gif tik kad sunku gera rasti verysad.gif
Atsakyti
Pastebėjau tokią tendenciją, kad žmonės ilgus vardus linkę trumpinti, o trumpus ilginti. Na pvz.: Karolina - Karolė, Egidijus - Egis, Egida, Evaldas - Efka, Eva... ir atvirkčiai: Mantas - Mantinis, Mantelis; Gvidas - Gvodonsas, Urtė - Urtenzija ir pan. doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mes vardą rinkome pagal pavardę, kadangi ji ilga, tai vardą davėme trumpą.
O dėl vardo trumpinimo, tai manau nuo žmpgaus priklauso, tarkim mano sesuo į kvietimą "Inga" neatsako ir todėl jos niekas taip nevadina. Be to labai blogai, kai vardas yra trumpinamas, sako, kad gyvenimas žmogaus trumpėję (nors pati nelabai tuo tikiu).
Atsakyti
Man pačiai labai tinka mano trumpas vardas, bet vaikui manau geriau duoti ilga varda - tada jei dėl am tikrų priežasčių vaikui tas vardas nepatiks galės kuo įvairesnių trumpinių susigalvoti lotuliukas.gif O siaip ilgi vardai man kažkaip didingiau skamba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laauraa @ 2006 11 20, 13:08)
tarkim mano sesuo į kvietimą "Inga" neatsako ir todėl jos niekas taip nevadina.

Atsiprasau uz durna klausima, o koks tada pilnas vardas? blush2.gif
Man tai siaip labiau patinka ilgi vardai - tada daug paprasciau sugalvoti trumpiniu ir mazybiniu variantu. O kai prailginamas trumpas vardas, tai kartais labai ziauriu variantu gaunasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2006 11 15, 13:51)
Manau vardas turi dereti su pavarde. Gal spontaniskai bet prie ilgu pavardziu deriname trumpus vardus, o prie trumpos pavardes graziau skamba ilgas vardas.

Visiškai sutinku su šia nuomone drinks_cheers.gif Vardas turi derėti su pavarde ir, aišku, tikti jo savininkui bigsmile.gif
Atsakyti
Kai mes rinkom savo vaikinukui varda, kaz kodel sukosi mintyse ilgivardai 4u.gif na nei vienas trumpas nelipo
Svarsteme,koks grzesnis Kristupas ar Kristijonas g.gif
manau aisku, koks grazesnis lotuliukas.gif
Atsakyti
Labai graziai dera kai vardas ir pavarde baigiasi ne tom paciom raidem. thumbup.gif
Atsakyti
Na, as manau jokios reiksmes neturi, svarbiausia, kad grazus bigsmile.gif Na, pati saviskei, kai rinkau tai norejosi, kad derintusi su pavarde, bet, kadangi rusiska pavarde, tik sulietuvinta, tai nelabai cia ir gali skambeti, prie lietuvisko vardo ax.gif
Mano pacios labi trumpas vardas, tik is triju raidziu, visi sako, kad grazus ir trumpas ir lengvai isimenamas tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
smagiausia, kai trumpas, nereikia trumpiniu ieskoti smile.gif
Atsakyti