Aš už trumpus vardus, nes juos sunkiau iškraipyti.
Nors labaiu patinka ilgi.
Savo vaikui rinkome ilgesnį vardą ir tokį kurio negalima būtų sutrumpinti.
QUOTE(Betse @ 2006 07 27, 18:03)
Savo vaikui rinkome ilgesnį vardą ir tokį kurio negalima būtų sutrumpinti.
Laisvai galima
Sutinku, kad sutrumpinti galima bet kokį vardą.
Tik ne visi "prilimpa".
Neduočiau tokio vardo kurio sutrumpinimas yra įrastas (Augustas-Augis)
Tokiu atveju rinkčiausi sutrumpintą variantą.
Tik ne visi "prilimpa".
QUOTE(Betse @ 2006 07 27, 18:32)
Sutinku, kad sutrumpinti galima bet kokį vardą.
Tik ne visi "prilimpa".
Tik ne visi "prilimpa".
A. O aš dabar galvoju, kad turbūt duočiau tą ilgesnį
Bet mūsų pavardė trumpa...
Vien del to, kad vardo netrumpintu, rinkti iskart trumpa varda nematau prasmes, nes pastebiu tendencija ilgus vardus trumpinti, o trumpus ilginti. Zmones kazkokie atvirkstukai Pvz. Kristupas- Kristis, Sigita- Siga, Marius- Marka, Darius- Darka, Irmantas- Irmis, net Antana kai kurie Nanium sugeba pavadint. Siaip Darius, Marius man atrodo pakankamai trumpi vardai, bet vistiek trumpina. O dabar atvirkscias pvz. Mantas- Mantinis, Tomas- Tomosius, tas pats Marius- Marenas, Darius- Darenas, Vaidas- Vaidonis, Algis- Algyzas, netgi mano sunena Justa sugeba Justanium pavadint Taip kad renkantis varda man esminiai dalykai butu ar vardas grazus, kokia jo reiksme (siaip grazios reiksmes nesivaikau, bet kad nebutu kokia "sluba" ar pan ) ir kaip dera prie pavardes
P.S. visi pvz tie, su kuriais esu susidurus, taip kad dedami varda negalim atspet ateities ir sprest kaip vaika vadins
P.S. visi pvz tie, su kuriais esu susidurus, taip kad dedami varda negalim atspet ateities ir sprest kaip vaika vadins
Sutrumpinti galima kiekviena vardą ir dėl to manau neverta sukti galvos. Reikia atkreipti dėmesį į pavardę. Jei pavardė ilga, tai geriau trumpas vardas ir atvirkščiai.( ir kad derėtų prie pavardės)
Aš tai žiūrėčiau į pavardę,jeigu pavardė ilga rinkčiau trumpą vardą,jeigu trumpa tai ilgesni...Nes ištikrųjų labai yra sudėtinga kai vardas ilgiausias ir dar pavardė tokia pati... Išvis geriausiai kai trumpas ir vardas ir pavardė
As tik uz trumpus vardus! Man paciai tevai dave ilga varda, kuri visa gyvenima visi trumpina ir kurio as pati tiesa sakant ne itin megstu del jo ilgumo ir retumo. Geriau jau trumpas, paprastas ir aiskus.
Man asmeniškai ilgi vardai patimka. Labai gražiai skamba, kai vardas ilgas, be to tokį galima norui esant ir sutrumpinti Be abejo, neneigiu - yra gražių ir trumpų vardų, keli jų net ir mūsų sąrašiuke, bet daugiau ilgų.
Pridursiu - viskas turi būt proto ribose. Jei pavardė superilga, tai gal ir trumpas geriau, nors pažįstų mergina ilga pavarde ir vardu, ir tas labai gražiai derinasi ir skamba, ir ji patenkinta. Ir dar, aišku vardo ilgumas turi būti ne koks nors Kunigundžordaneleonorevelina Va tarkim Aleksandra ar Viktorija - ilgi, bet ne per ilgi vardai
Pridursiu - viskas turi būt proto ribose. Jei pavardė superilga, tai gal ir trumpas geriau, nors pažįstų mergina ilga pavarde ir vardu, ir tas labai gražiai derinasi ir skamba, ir ji patenkinta. Ir dar, aišku vardo ilgumas turi būti ne koks nors Kunigundžordaneleonorevelina Va tarkim Aleksandra ar Viktorija - ilgi, bet ne per ilgi vardai
QUOTE(raganaa @ 2006 07 27, 22:34)
Jei man vardas gražus,tai neturi reikšmės ar jis ilgas ar trumpas
Visiškai sutinku
man irgi trumpas vardas labiau patinka va tik sunku isrinkti koki