jums labiau patinka ilgi ar trumpi vardai ?
man tai asmeniskai trumpi ir aiskus
Man neturi reikšmės ar vardas trumpas ar ilgas. Mano berniukų vardai trumpi, mergaitės, mano, ir vyro ilgi - aišku visi trumpina .
svarbu,kad grazus būtų
Kai sugalvojom sūnui vardą - Kristijonas, labai ilgai svarstėm, ar jis ne per ilgas. Dukrelei išrinkom trumpenį vardą - Urtė. Keista, bet dabar Kristijoną dažnai trumpinam(Kristis, Krizas), o Urtės vardelį ilginam. Iš pradžių juokais, o dabar žiūriu vis dažniau ir dažniau ja pavadinam Urtencija. Jau net pradejau save kontroliuoti , nes pastebėjau, kai vaikai žaidžia, Kristijonas dažnai pasako:"Nu, Urtencija, nelįsk "
Na, isrinkus ilga varda, jis tikrai bus trumpinamas, svarbiausia, kad trumpinys irgi graziai skambetu. Dar vienas dalykas, sutrumpintas vardas jau nebe tas, kuri isrinkote...
trumpas
O koks vardas yra trumpas? Trijų skiemenų ilgas? Nieko sau. Sunku ištarti? Laiko nėra? Tai ir viauksėkim visi vienskiemeniais - dviskiemeniais, jei jau net bendrauti nebėra laiko. Ilgą, sakote, trumpins. Žinoma, penkių skiemenų vardą gal ir nepatogu tarti... Bet kiek dažnai tokį tenka girdėti? Ilgas vardas - ilgas gyvenimas (kažkur skaityta mintis), tad ir netrumpinkite jo.
o man atrodo, kad reika paziureti kokia dar ir pavarde, nes jei ilgas vardas ir ilga pavarde, tai gal per sunku istarti. Taip pat zinau toki vaikina kurio pavarde Gaigys, na o tevai prie to dar varda dave Zydrunas, tai ar neapkartino vaikui gyvenimo?Zydrunas Gaudys.Reik ir apie tao pagalvoti
[quote=s.saulute,2005 06 19, 10:15]
Taip pat zinau toki vaikina kurio pavarde Gaigys, na o tevai prie to dar varda dave Zydrunas, tai ar neapkartino vaikui gyvenimo?Zydrunas Gaudys.Reik ir apie tao pagalvoti
Žydrūnas Gaidys? Ar Gaigys? Ar Gaudys? Ai, tas pats biesas, skamba visvien super
Taip pat zinau toki vaikina kurio pavarde Gaigys, na o tevai prie to dar varda dave Zydrunas, tai ar neapkartino vaikui gyvenimo?Zydrunas Gaudys.Reik ir apie tao pagalvoti
Žydrūnas Gaidys? Ar Gaigys? Ar Gaudys? Ai, tas pats biesas, skamba visvien super
Man labiau patinka ilgas, bet priklauso nuo vardo, koks jis.
Ilgi visom keturiom Mano vardas irgi ilgas, mokyklos laikais visi trumpino kaip tik sugebėjo, universitete buvo 50/50, o va darbe visi pilnu vardu vadina ir net gražu daros Nors šiaip nuo vardo priklauso, jei gražus, nelabai svarbu ar ilgas ar trumpas.