As uz donoryste. Mano arimieji zino mano pozicija, todel esu rami, kad reikiamu metu priims teisinga sprendima.
QUOTE(naitas @ 2008 11 12, 14:46)
neetiška agituoti kitus, jeigu pats nesi tiek sveikas, kad organai būtų tinkami transplantacijai.
Vadinasi aš galiu agituoti "etiškai"?
QUOTE(naitas @ 2008 11 12, 15:02)
nei tu žinai, kuo serga mano vaikas, nei spręsk čia apie jį. Kaip suprantu, jeigu tavo vaikas sirgtų, tai lėktum reikalaut donorinio vaiko bo turimas per sunkus augint, slaugyt ir pan.
Manau, kad ne taip viską suprantate. Pažinojau vieną merginą, kuri sirgo kraujo vėžiu. Jai kas kiek tai laiko reikėdavo važiuoti į klinikas perpilti kraują. Į savo ligą ji žiūrėjo gana linksmai (turbūt kitaip gyventi būtų neįmanoma). Kartą ji nualpo, nes suvėlavo nuvykti kraujo perpilti. Tėvai buvo šoke, nebenorėjo išleisti mokytis į kitą miestą. Vienintelė išeitis kaulų čiulpų transplantacija. Donoro ji vis dar laukia. Atrodo, kad ir gyvena normalų gyvenimą, turi vyrą. Bet.... Tai gyvenimas viltimi. Jei tai būtų tavo vaikas ar nenorėum, kad jo gyvenimas būtų lengvesnis (be perpylimų)? Niekas nekalba apie vaiko donoro reikalavimą. Visi laukia, ir laukia su viltimi. Žinoma donoras reikš, kad kažkieno kito vaikas/artimas žmogus mirė. Bet jei ta mirtis gali padovanoti kitam gyvenimą? Gal tuomet ir mirtis tampa nebetokia beprasme?
QUOTE(naitas @ 2008 11 12, 15:54)
Vadinasi, Jūs nesuprantate žodžių "etiška, neetiška" prasmės. Argi etiška, kai žmogus suinteresuotas gauti sau naudą, šiuo atveju ypač didelę naudą - sveikatą, ateina ir agituoja - taip taip, aš už donorystę. Nu kurgi ne... Kai pačios organai jau niekada nebus tinkami donorystei, tai tikrai labai etiška apie tai agituoti.
Dėl tų kelių aukštųjų mokyklų diplomų.. tai norėčiau replikuoti, kad nieko nėra gyvenime pavojingesnio, kaip diplomuoti, aukšto IQ maniakai, arba tam tikros srities maniakai, su savo įtakingais ryšiais.
Dėl transplantacijos būtinumo tai mano tokia nuomonė - davė dalužė tokį gyvenimą, tai ir imk... trumpas? nieko tokio, susitaikyk... ir nesidairyk į kitus žmones kaip į sau tinkamų organų puzzle. Kol kas tai tik tai matau.
Dėl tų kelių aukštųjų mokyklų diplomų.. tai norėčiau replikuoti, kad nieko nėra gyvenime pavojingesnio, kaip diplomuoti, aukšto IQ maniakai, arba tam tikros srities maniakai, su savo įtakingais ryšiais.
Dėl transplantacijos būtinumo tai mano tokia nuomonė - davė dalužė tokį gyvenimą, tai ir imk... trumpas? nieko tokio, susitaikyk... ir nesidairyk į kitus žmones kaip į sau tinkamų organų puzzle. Kol kas tai tik tai matau.
manau,jog butent etiskai elgiuosi apie tai rasydama .kaip ir rasiau,esu transplantuotu organu ir visiskai sau neieskau naudos.Esu su tuo susidurusi realiai,o ne is nuogirdu,ar mitu.Jei neklystu transplantuoti galima 9 organus.Bet sprendziu ne as,ir ne Jus,o mediku komanda.Beje-pati manau,jog mano ragenos transplantacijai tiktu donorystei sutikima parasiau
sutinku,kad ne viska lemia aukstas IQ,bet dazniausiai zmones turi isprusima,o kai pritruksta tam tikru ziniu,jie nesutinka,kad gali ir klysti.
smalsauju-ar galetumete pasakyti vaikui,ju tevams,paauglei 16metei,kurie laukia transplantacijos,kad tavo tokia dalia-daluze?Tikiu,kad esate ZMOGUS,tikrai ne puzzle,turite jausmus ir prota.
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2008 11 12, 16:46)
Žiauriai.. gali būti. Mano vaikas žiauriai serga. O šiand ypač.
Taip, galvoju, kad tokia dalužė. Ir niekad nedaleidžiu minties, matydama sveiką žmogų, kad va, vaikšto tinkami persodinimui organai.
Prie ko asmens kodas? Prie to, kad visoje statistikos sistemoje žmogus - tinkamų transplantacijai organų rinkinys, - ir tėra tik asmens kodas. Turėdamas to "rinkinio" asmens kodą, rasi jį visur. Ir visur rasi info apie jį. Jei negausi laisvai tos info, tai nupirksi. O kaip tada susigaudysi, kuris yra kuris? tik pagal asmens kodą
Papildyta:
bet kalbėkim į temą.
Transplantacija širdies, kepenų.. ir apendicitas, ar nukraujavimas...
Įsikišau į šią temą todėl, kad aplink daug nepamatuotos reklamos - žinomi žmonės pasirašinėja, kabina savo paveikslus mieste su šūkiu - AŠ PASIRAŠIAU - o tu?
Gerai jiems pasirašyti, kai nekurių sveikatos būklė yra tokia, kad jie ne tik organų, jie kraujo donorais negali būti - dėl begalinio dietinimosi, dėl tūsų ir išgeriamo alkoholio kiekio, ydingų įpročių ir t.t. Nekalbant jau apie persirgtas ligas. Todėl ir sakau, kad neetiška agituoti kitus, jeigu pats nesi tiek sveikas, kad organai būtų tinkami transplantacijai.
Taip, galvoju, kad tokia dalužė. Ir niekad nedaleidžiu minties, matydama sveiką žmogų, kad va, vaikšto tinkami persodinimui organai.
Prie ko asmens kodas? Prie to, kad visoje statistikos sistemoje žmogus - tinkamų transplantacijai organų rinkinys, - ir tėra tik asmens kodas. Turėdamas to "rinkinio" asmens kodą, rasi jį visur. Ir visur rasi info apie jį. Jei negausi laisvai tos info, tai nupirksi. O kaip tada susigaudysi, kuris yra kuris? tik pagal asmens kodą
Papildyta:
bet kalbėkim į temą.
Transplantacija širdies, kepenų.. ir apendicitas, ar nukraujavimas...
Įsikišau į šią temą todėl, kad aplink daug nepamatuotos reklamos - žinomi žmonės pasirašinėja, kabina savo paveikslus mieste su šūkiu - AŠ PASIRAŠIAU - o tu?
Gerai jiems pasirašyti, kai nekurių sveikatos būklė yra tokia, kad jie ne tik organų, jie kraujo donorais negali būti - dėl begalinio dietinimosi, dėl tūsų ir išgeriamo alkoholio kiekio, ydingų įpročių ir t.t. Nekalbant jau apie persirgtas ligas. Todėl ir sakau, kad neetiška agituoti kitus, jeigu pats nesi tiek sveikas, kad organai būtų tinkami transplantacijai.
o,jus ka nors skaitete apie imunologinius tyrimus,atitikimus? cia jus nusprendete,jog tu zmoniu organai netinkami.nuo kada tokie isssamus ir brangus tyrimai atliekami visiems zmonems,pasirasiusiems ar ne pasirasiusiems?
Naitai,niekas cia ir nesigilina kuo serga tavo vaikas ir nereikia cia draskytis
Niekas ir nesako,jog jeigu sirgtu mano vaikas as eiciau reikalauti donoro.
Siaip buciau laiminga,jeigu budama organu donoru isgelbeciau nors viena gyvybe,kazkam teva,zmona,vaika...
Ir nereikia cia taip pykti.
Niekas ir nesako,jog jeigu sirgtu mano vaikas as eiciau reikalauti donoro.
Siaip buciau laiminga,jeigu budama organu donoru isgelbeciau nors viena gyvybe,kazkam teva,zmona,vaika...
Ir nereikia cia taip pykti.
As nieko pries isgelbeti keno nors gyvybe aukojant savo organus.
Mirciau laiminga zinodama, kad pvz po mirties mano sirdis plaks kito zmogaus krutineje
Mirciau laiminga zinodama, kad pvz po mirties mano sirdis plaks kito zmogaus krutineje
QUOTE(naitas @ 2008 11 12, 15:54)
Vadinasi, Jūs nesuprantate žodžių "etiška, neetiška" prasmės. Argi etiška, kai žmogus suinteresuotas gauti sau naudą, šiuo atveju ypač didelę naudą - sveikatą, ateina ir agituoja - taip taip, aš už donorystę. Nu kurgi ne... Kai pačios organai jau niekada nebus tinkami donorystei, tai tikrai labai etiška apie tai agituoti.
neduok dieve,bet ta nuomone issakykit savo serganciam vaikui ar kitam artimam zmogui--ir paziurekit kaip reaguos...
Sakykit o is kur zinoti kad esi tinkamas ir kokiai donorystei!? na turiu omenyje sawe - man mazytei atliekant operacija buwau uzkresta hepatitu berots B. Nelabai domejausi, bet zinau kad mano kraujas perpilimams ir pan tikrai netinkamas. O kaip kiti organai
QUOTE(naitas @ 2008 11 12, 14:54)
naitai, cia jurga issake savo nuomone. kai kalbama tikra atveji (po transplantacijos), zmones realiau visa sita reikala isivaizduoja. kas su tuo susidure, gali kokreciau atsakyti i klausimus. o kai visiskai nesuprantantys pradeda aptarineti nebutus dalykus, labai gali iskreipti kitu nuomone.
mano dukra po transplantacijos. tavo nuomone (apie etiska, neetiska) as tureciau tyleti ir nekalbeti apie donoryste, nes jau gavau kas mums labai brangu? priesingai, as aktyviai propaguoju organu donoryste, ir stengiuosi padeti ne tik ligoniams, bet ir sveikiesiems.
P.S. naitai , mano organai tinkami donorystei (kolkas)
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2008 11 12, 16:02)
nei tu žinai, kuo serga mano vaikas, nei spręsk čia apie jį. Kaip suprantu, jeigu tavo vaikas sirgtų, tai lėktum reikalaut donorinio vaiko bo turimas per sunkus augint, slaugyt ir pan.
Ką reiškia - daryt viską?? va tai ir reiškia - kad agitatoriai yra patys baisiausi žmonės. Ieško kur ką nugriebt dėl SAVĘS.
Ką reiškia - daryt viską?? va tai ir reiškia - kad agitatoriai yra patys baisiausi žmonės. Ieško kur ką nugriebt dėl SAVĘS.
mano vaikas beveik 4metus buvo dializuojamas. niekada i kitus vaikus neziurejau, kaip i potencialius donorus. tokiu minciu niekada neturejau. as pati ruosiausi duoti savo inksta. bet netiketai atsirado tinkamas donoras (beje suauges vyras).
o tas tavo pasakymas "jeigu tavo vaikas sirgtų, ... bo turimas per sunkus augint, slaugyt ir pan. " daugiau nei slykstus. minejai, kad dabar tavo vaikas ziauriai serga. lengvai ji paliktum, kad nebutu sunku augint ir slaugyt?
Papildyta:
QUOTE(omny @ 2008 11 13, 01:07)
Sakykit o is kur zinoti kad esi tinkamas ir kokiai donorystei!? na turiu omenyje sawe - man mazytei atliekant operacija buwau uzkresta hepatitu berots B. Nelabai domejausi, bet zinau kad mano kraujas perpilimams ir pan tikrai netinkamas. O kaip kiti organai
cia tik medikai pagal atliktus tyrimus gali nuspresti. del hepatito atliekami virusologiniai tyrimai.
Donoru galima tapti,nustacius smegenu mirti ir (kai kuriu organu esant gyvam, sveikam,tik artimajam-vaikui,sesei,zmonai,vyrui..).svarbiausia zmoniu apsisprendimas ir pasikalbejimas su seimos nariais.Donoro koretele parodo artimiesiems,nelaimes atveju,koks buvo zmogaus apsisprendimas.Deja-apie donoryste sklinda daug mitu..
Paskaitai naito pasisakymus ir nusvyra rankos...Nesuprantu,ar zmogus toks ziaurus,ar toks bukas...