Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(ausrella @ 2008 11 09, 23:43)
as ir mano artimieji tik UZ ORGANU DONOTYSTE.
ORGANAI REIKALINGI GYVIESIEMS, O NE SLIEKAMS PO ZEME...

mes irgi tik už drinks_cheers.gif

QUOTE(Lexana @ 2008 11 11, 12:47)
Jei atvirai - donorystės bijau. Kraujo donore esu buvusi ne kartą, bet organų donorystė mane baugina. Jei išimami organai mirusiam žmogui - dar pusė velnio, bet jei prijungtam prie aparato ir tu vis tikiesi, kad jis atsigaus. Juk būna pasaulyje stebuklų...

organai imami tik tokiu atveju jei miršta smegenys,kas medicinoj traktuojama kaip mirtis, mirksiukas.gif atskirų organų veiklą medikai gali palaikyt aparatais,bet mirusiajam jie jau nereikalingi..nėr nė vieno atvejo pasaulį,kad po smegenų mirties būtų kas nors atsigavęs mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
Už. Kraują davinėjau, kol galėjau, o po mirties lai ima viską, kas tiks... Na, akių ragenos žinau, kad netiks, nes operuotos, o visa kita - man nebereikės. Vaikai žino mano sprendimą ir pritaria.
Atsakyti
QUOTE(vilmal @ 2008 11 11, 12:07)
Zinoma,kad turi teise pats spresti.Bet sioj temoj bandom paaiskint,kad vienas zmogus gali suteikt sansa gyvent dar sesiems...kad jo mirtis nebutu beprasme,jo artimieji gali padet mums laukiantiems tokios malones...

artimieji artimaisiais, bet juk dažniausiai sprendžia pats žmogus. jis juk turi teisę nuspręsti kam tie jo organai reikalingi, o ne klausytis 'gyviesiems, ne sliekams' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexana @ 2008 11 11, 12:47)
Donoro kortelės turėjimas dar ne viskas. Lemiamą žodį taria artimieji. Yra buvę ne vienas atvejis, kai galėjo panaudoti vieną ar kitą mirusio žmogaus organą, mirusysis turėjo donoro kortelę, bet artimieji pasakė griežtą NE.

Jei atvirai - donorystės bijau. Kraujo donore esu buvusi ne kartą, bet organų donorystė mane baugina. Jei išimami organai mirusiam žmogui - dar pusė velnio, bet jei prijungtam prie aparato ir tu vis tikiesi, kad jis atsigaus. Juk būna pasaulyje stebuklų...

Jei po mano mirties mano organai būtų kažkam reikalingi ir tinkami - tegul ima. Bet žinau, kaip sunku mano artimiesiems būtų pasakyti tą tvirtą TAIP.

Turiu begalę klausimų ir tikiuosi gauti kokius nors atsakymus.

1. Tikrai būtų įdomu ar toksai kūnas tikrai nieko nejaučia kai jį pjaustinėja. Juk sako, kad net embrionas su nepilnai susiformavusiomis smegenimis jaučia skausmą.( juk tas kas tinka tik sliekams donorystei jau nebetinka) Ar smegenų mirtis kaip tik ir reiškia ne tik smegenų žievės, bet ir visų nervų žūtį?

2. Kaip nustatoma kad tai smegenų mirtis, o ne gili koma. ( ar matosi išoriškai kaip nors, kad jau nebeveikia tos smegenys)

3. Kodėl negali tapti donoru mirtinai sužeistas, bet dar turintis veikiančias smegenis žmogus, jeigu jam jau tiksi paskutinės minutės.

4. Kodėl priešinasi visuomenė kamieninių ląstelių teikiamoms galimybėms, net kai tos ląstelės imamos ne iš embrionų, o iš to paties žmogaus nervinio audinio. Juk pasigirsta kalbų, kad įmanoma išauginti reikiamą organą panaudojus to paties žmogaus kamienines ląsteles. Gal neverta laukti kol kas nors užsimuš, o ryžtis eksperimentui su savo ląstelėmis?

Tik nesupykit- tiesiog garsiai svarstau. mastau.gif blush2.gif
Atsakyti
Įdomu, ar yra šioje temoje tokių žmonių, kuriems patiems ar jų artimui reikia transplantacijos? Jeigu taip, tai gal neetiška būtų pasisakinėti UŽ UŽ..

Lygiai taip pat neetiška būtų ir siūlytis bei agituoti, jeigu pasisakančiojo organai netinkami donorystei dėl turėtų traumų ar persirgtų ligų, įgimtų dalykų.
Atsakyti
Naitai, tai gi yra Vilmal ir ji apie tai parašė, kad laukia... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 11 11, 13:23)
Įdomu, ar yra šioje temoje tokių žmonių, kuriems patiems ar jų artimui reikia transplantacijos? Jeigu taip, tai gal neetiška būtų pasisakinėti UŽ UŽ..

Neetiška yra nuteikinėti PRIEŠ huh.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2008 11 11, 13:19)
Turiu begalę klausimų ir tikiuosi gauti kokius nors atsakymus.

1. Tikrai būtų įdomu ar toksai kūnas tikrai nieko nejaučia kai jį pjaustinėja. Juk sako, kad net embrionas su nepilnai susiformavusiomis smegenimis jaučia skausmą.( juk tas kas tinka tik sliekams donorystei jau nebetinka) Ar smegenų mirtis kaip tik ir reiškia ne tik smegenų žievės, bet ir visų nervų žūtį?
2. Kaip nustatoma  kad tai smegenų mirtis, o ne gili koma. ( ar matosi išoriškai kaip nors, kad jau nebeveikia tos smegenys)

3.  Kodėl negali tapti donoru mirtinai sužeistas, bet dar turintis veikiančias smegenis žmogus, jeigu jam jau tiksi paskutinės minutės.

4.  Kodėl priešinasi visuomenė kamieninių ląstelių teikiamoms galimybėms, net kai tos ląstelės imamos ne iš embrionų, o iš to  paties žmogaus nervinio audinio. Juk pasigirsta kalbų, kad įmanoma išauginti reikiamą organą panaudojus to paties žmogaus kamienines ląsteles.  Gal neverta laukti kol kas nors užsimuš, o ryžtis eksperimentui su savo ląstelėmis?

Tik nesupykit- tiesiog garsiai svarstau. mastau.gif  blush2.gif

nesu labai kompetetinga,todel tik pabandysiu atsakyt...
3.Todel,kad tai butu zmogzudyste.Kol veikia smegenys,tol tikiesi stebuklo...
4.Todel,kad uzdrausta istatymo.As sutikciau,kad klonuotu mano vaikui inksta ir kepenis,bet kur? Eksperimentai vykdomi slapta ir nelegaliai.daugumai,tai labai didele biltis ir tikimybe isgyvent...

QUOTE(naitas @ 2008 11 11, 13:23)

Lygiai taip pat neetiška būtų ir siūlytis bei agituoti, jeigu pasisakančiojo organai netinkami donorystei dėl turėtų traumų ar persirgtų ligų, įgimtų dalykų.

gal ne taip supratot? Si tema ne vien uz ar pries,bet tiesiog padiskutuot.Juk tokiu keliu geriausia surast tiesa ir issiaiskint rupimus klausimus.O sprendima vis tiek priims pats zmogus ar jo artimieji
Atsakyti
QUOTE(vilmal @ 2008 11 11, 15:24)

4.Todel,kad uzdrausta istatymo.As sutikciau,kad klonuotu mano vaikui inksta ir kepenis,bet kur? Eksperimentai vykdomi slapta ir nelegaliai.daugumai,tai labai didele biltis ir tikimybe isgyvent...
gal ne taip supratot? Si tema ne vien uz ar pries,bet tiesiog padiskutuot.Juk tokiu keliu geriausia surast tiesa ir issiaiskint rupimus klausimus.O sprendima vis tiek priims pats zmogus ar jo artimieji

klonavimą uždraudė lyg ir Bažnyčios iniciatyva. Net kaulų čiulpų ląstelės klonuot neetiška pagal įstatymą. Visuomenė kaip ir pritarė, kad tai neetiška.

O juk atsivertų tokios galimybės išgyti daugybei žmonių. Suprantu, kad ten tik pirmi ir negarantuoti žingsniai, bet... Rusijoje berods vykdo tuos tyrimus. Jei rasiu info pėdsakus, pranešiu.

na, bet tema apie donorus. Nežinau ar mano protas suprastų ir sutiktų, kad jau laikas išpjauti dar tuksinčią širdį iš artimojo kūno, kuris ką tik buvo sveikas, nes smegenys anot medikų jau žuvę. Ypač jei dar nė artyn neprileistų, tik praneštų. unsure.gif

Reiktų paklausti tai patyrusių.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 11 11, 14:23)

naitai, o kiek is musu yra tikri, kad siandien ar ryt po paprasciausio gripo neatsakys inkstai ar sirdis? unsure.gif
Atsakyti
Aš už.Turėjau sodo kaimynę kuriai buvo atsisakę inkstai,mačiau kaip kentėjo,bet tikėjosi ir sulaukė persodinimo.Bet juk ne visi sulaukia schmoll.gif
Atsakyti
galima, be abejo, daug svarstyti iki nusisvaičiojimų į abi puses g.gif

bet man, paprastai moteriškei, regisi taip: kodėl supūdyti gerus daiktus, galinčius ne šiaip sau pramogai pasitarnauti, bet, jei pasiseks, palengvinti, paiilginti ar net išgelbėti kitam gyvybę, suteikti viltį gyventi... mastau.gif
po manęs- nors ir tvanas,- lai išdarinėja ir pasiima, jei tik ras ką naudingo ir funkcionalaus thumbup.gif
Bet... jei reikėtų sutikti dėl savo žuvusio vaiko organų atidavimo--- dabar, sveiku protu galvojant, rodos, sutikčiau be svarstymų, nors... jei, neduokdie (netikiu aš anuo, bet posakis yra posakis...), taip atsitiktų, gali būti, protas motinai pasimaišytų ir racija liktų palikta šone- gal laukčiau stebuklo iki paskutinio, iki grumstų bilsmo į karsto dangtį garso...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stirnaitė: 11 lapkričio 2008 - 23:02