Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

As tik uz.Smagu, jei galima kazkam padet. thumbup.gif
Atsakyti
as ir mano artimieji tik UZ ORGANU DONOTYSTE.
mano dukrai pries pusmeti buvo persodintas donoro inkstas. jus net neisivaizduojate, kaip pasikeite dukters ir musu visos seimos gyvenimas po transplantacijos.vaikas gali viska valgyti ir gerti. jai nereikia dializiu proceduru kiekviena nakti po 12-14val.o taip gyvenome beveik 4metus.
dar nebuvo dienos, kad nepagalvotumem apie donoro seima. tik ju apsisprendimo deka, mes GYVENAME NORMALU GYVENIMA.

mes su vyru esame kraujo donorai, turime organu donoro korteles. ir tikrai zinome, kad niekas uz kampo musu nenudaus, kad galetu paimti tinkamus organus. tai pernelyg sudetingas procesas. organai imami tik zmogui prijungtam prie aparatu, kurie palaiko org funkcijas.
kazkas minejo, kad nenoretu duoti akiu ragenu. neimama visa akis, paimama tik plonyte plevele (kaip lindze) ir uzdedama dirbtine.
ORGANAI REIKALINGI GYVIESIEMS, O NE SLIEKAMS PO ZEME...
Atsakyti
Aš irgi už.
Atsakyti
ausrella,pritariu tau drinks_cheers.gif
Atsakyti
suauges zmogus dar supranta, kad skysciai turi buti grieztai ribojami, jei nori isgyventi iki inksto transplantacijos, neisivaizduoju, kaip sunku tai paaiskinti vaikui, kuris praso gerti, nes paprasciausiai nori unsure.gif Jus labai stipri moteris, ausrella 4u.gif
Atsakyti
Laba,
mano maziukui dar tik metukai ir trys menesiai,o jau dializuojames 11 menesiu verysad.gif auginu ji ir tikiuosi,kad mes sulauksim transplantacijos...Mano sunelis irgi nori gert sultis,valgyt vaisius ir darzoves,maudytis,vaziuot i keliones ir dar daug dalyku,kurie jums savaime suprantami,o mano maziukui neimanomi.Todel skaitau ir baisiuosi zmonemis,kurie pasmerkia mano maziu mirciai...
Atsakyti
Donoro kortelės turėjimas dar ne viskas. Lemiamą žodį taria artimieji. Yra buvę ne vienas atvejis, kai galėjo panaudoti vieną ar kitą mirusio žmogaus organą, mirusysis turėjo donoro kortelę, bet artimieji pasakė griežtą NE.

Jei atvirai - donorystės bijau. Kraujo donore esu buvusi ne kartą, bet organų donorystė mane baugina. Jei išimami organai mirusiam žmogui - dar pusė velnio, bet jei prijungtam prie aparato ir tu vis tikiesi, kad jis atsigaus. Juk būna pasaulyje stebuklų...

Jei po mano mirties mano organai būtų kažkam reikalingi ir tinkami - tegul ima. Bet žinau, kaip sunku mano artimiesiems būtų pasakyti tą tvirtą TAIP.
Atsakyti
QUOTE(ausrella @ 2008 11 09, 22:43)
ORGANAI REIKALINGI GYVIESIEMS, O NE SLIEKAMS PO ZEME...

visgi nemanote, kad kiekvieno teisė nuspręsti kaip savo organus panaudoti?
Atsakyti
4u.gif juk tuomet dalis mirusio žmogaus gali išgelbėti gyvybę ar net kelias wub.gif
Atsakyti
4u.gif Atiduočiau ir savo, ir artimųjų organus, juk mirusio žmogaus kūnas atiduodamas sliekams, kai tuo tarpu gali kažkam grąžinti gyvenimą 4u.gif
Atsakyti
100% uz be jokiu komentaru ax.gif ryskiai zmonem kuku jei gaila laso kraujo unsure.gif ar kazko ko jiem nera butina ir gales toliau gyvent ar budsami po zeme kad sliekai estu fool.gif sekmes jiem any way 4u.gif o Gustukas tikrai sulauks gero zmogeliuko wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edeva: 11 lapkričio 2008 - 12:04
QUOTE(l'eau @ 2008 11 11, 11:55)
visgi nemanote, kad kiekvieno teisė nuspręsti kaip savo organus panaudoti?

Zinoma,kad turi teise pats spresti.Bet sioj temoj bandom paaiskint,kad vienas zmogus gali suteikt sansa gyvent dar sesiems...kad jo mirtis nebutu beprasme,jo artimieji gali padet mums laukiantiems tokios malones...
Atsakyti