"Sveiki mielieji, rašau Jums, nes mano viena gera pažįstama, dviejų mažamečių vaikų mama susirgo leukemija (kraujo vėžiu). Norint ją išgelbėti reikalingas kaulų čiulpų donoras, kuris turėtų 4+ (ketvirtą teigiamą) kraujo grupę. Ši grupė yra labai reta, medikai teigia, kad ją turi tik apie penkis procentus gyventojų. Jei turite šią grupę ir galėtumėte tapti donoru susisiekite su manimi telefonu 861848454 Taip pat prašau Jūsų visų išsiųsti šį laišką kiek įmanoma daugiau žmonių, kad būtų didesnė tikimybė rasti donorą.
Pagarbiai Mindaugas Miliauskas (m.miliauskas@gmail.com) "
Pagarbiai Mindaugas Miliauskas (m.miliauskas@gmail.com) "
as taip pat uzsiregistravau anglijoje buti donore po mirties, pasirasiau dokumentus, gavau mini kortele, nesiotis pinigineje, su patvirtinancia mano tapatybe, bei lsutikimu buti donore, jei kas nutiktu.
seniau i tai ziurejau skeptiskai, bet dabar galvoju, kad kas vieni kitiems pades jei ne mes patys.
seniau i tai ziurejau skeptiskai, bet dabar galvoju, kad kas vieni kitiems pades jei ne mes patys.
As esu uz donoryste,man atrodo,kad jei butu daugiau kalbama siuo klausimu butu isgelbeta daug gyvybiu.Deja dabar su kuo bepasnekek tai didzioji dalis kazkodel isivaizduoja,kad jei tures donoro kortele tai pirmai progai pasitaikius ispjaus viska ka ras tinkamo
Aha, daug tokių nuomonių girdėjau - jei donoro kortelę pasidarei, tai jau sava mirtim nemirsi Aš tą kortelę jau kurį laiką turiu, dar gyva Matyt, dar netiko mano organai niekam, kai tik patapsiu tinkama kandidate, tai man iškart galas
Sveiki,
Esu žurnalistė, šiuo metu ruošiu straipsnį apie organų donorystę. Labai norėtųsi pasikalbėti su žmogumi, kuris realiai yra su tuo susidūręs - laukia donoro arba kuriam jau yra sėkmingai transplantuotas organas. Gal atsirastų norinčiųjų papasakoti savo istoriją?
Šios temos aktualumą, manau, visi suvokiame - vieni yra nusistatę prieš donorystę, nes mano, kad pasirašius būti organų donorų tave užmuš ar organus parduos (aš pati jau 4-eri metai turiu donoro kortelę, ir esu sveika gyva), kiti suvokia, kad ligoniai be transplantacijų paprasčiausiai neišgyventų, taigi, tai yra gyvybės ir mirties klausimas.
Noriu straipsnyje pateikti gyvą istoriją, kad sužadinčiau žmonių domėjimąsi šiuo klausimu, ir plačiau papasakoti apie pačią organų donorystę - jos svarbą, kaip viskas vyksta ir pan.
Žinoma, norėtųsi, kad pašnekovas neslėptų savo tapatybės ir leistų straipsnyje naudoti jo vardą ir pavardę (ar net nuotrauką įdėti), tačiau jeigu kas labai to nenorėtumėte, tapatybės neatskleistume.
Parašykite man privačią žinutę, jeigu sutiktumėte būti mano straipsnio herojumi. Tuomet viską smulkiau aptarsime - kaip pasikalbėsime, kuriame tai leidinyje bus ir pan. (paruoštą tekstą galėsite perskaityti prieš spausdinimą).
Esu žurnalistė, šiuo metu ruošiu straipsnį apie organų donorystę. Labai norėtųsi pasikalbėti su žmogumi, kuris realiai yra su tuo susidūręs - laukia donoro arba kuriam jau yra sėkmingai transplantuotas organas. Gal atsirastų norinčiųjų papasakoti savo istoriją?
Šios temos aktualumą, manau, visi suvokiame - vieni yra nusistatę prieš donorystę, nes mano, kad pasirašius būti organų donorų tave užmuš ar organus parduos (aš pati jau 4-eri metai turiu donoro kortelę, ir esu sveika gyva), kiti suvokia, kad ligoniai be transplantacijų paprasčiausiai neišgyventų, taigi, tai yra gyvybės ir mirties klausimas.
Noriu straipsnyje pateikti gyvą istoriją, kad sužadinčiau žmonių domėjimąsi šiuo klausimu, ir plačiau papasakoti apie pačią organų donorystę - jos svarbą, kaip viskas vyksta ir pan.
Žinoma, norėtųsi, kad pašnekovas neslėptų savo tapatybės ir leistų straipsnyje naudoti jo vardą ir pavardę (ar net nuotrauką įdėti), tačiau jeigu kas labai to nenorėtumėte, tapatybės neatskleistume.
Parašykite man privačią žinutę, jeigu sutiktumėte būti mano straipsnio herojumi. Tuomet viską smulkiau aptarsime - kaip pasikalbėsime, kuriame tai leidinyje bus ir pan. (paruoštą tekstą galėsite perskaityti prieš spausdinimą).