Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(dange @ 2010 03 09, 18:10)
Jokio. Tik va problema su ta laisva valia, piniginių sandorių galimybė sudaro galimybes ta laisva valia pamanipuliuoti.
Su plazmos pardavimu į Vokietiją kita istorija  mirksiukas.gif Ten buvo vystomas bizniukas, traukiant pinigėlius iš dviejų srautų: valstybės- čia ir pirkėjų- užsienyje.

Dange, kaip jus ta isivaizduojat praktikoje? g.gif Man atrodo, kad galimybes, kaip sakot, kazkam pamanipuliuoti ne didesnes, nei mediku galimybes, kaip cia kazkas sake, padeti greiciau pasitraukti anapilin ir "atlaisvinti" inksta. Juk bet kokiu atveju svarbiausias kriterijus yra atitikimas - ar uz pinigus, ar be, jei netiksit kaip donore, tai niekam jus nebusit idomi.

QUOTE(Kapitonas Tenkešas @ 2010 03 09, 18:15)
as noriu, kad po mirties palaikai butu panaudoti desru gamyboj.
Vienintele salyga - jokiu E...

juodas jumoras, bet man patiko hihihi.gif tik be E jusu palaikine desra greit prasmirs ir niekas jos nepirks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2010 03 09, 21:24)
Dange, kaip jus ta isivaizduojat praktikoje?  g.gif Man atrodo, kad galimybes, kaip sakot, kazkam pamanipuliuoti ne didesnes, nei mediku galimybes, kaip cia kazkas sake, padeti greiciau pasitraukti anapilin ir "atlaisvinti" inksta. Juk bet kokiu atveju svarbiausias kriterijus yra atitikimas - ar uz pinigus, ar be, jei netiksit kaip donore, tai niekam jus nebusit idomi.

O čia ir vaizduotė didelė nereikalinga smile.gif Yra valstybių, kurios leidžia organų transplantaciją iš gyvų negiminingų donorų. Ne taip seniai teko klausytis JAV medikų pranešimo, kuriame nedviprasmiškai buvo siūloma leisti vykdyti transplantaciją "laisvo sandorio" principu.Tiesa pranešime "praslydo" info, kad potencialus galimų donorų "rojus"- skurdžios "trečiojo" pasaulio valstybės.Manipuliuoti laisva valia nereiškia gaudyti ir prievarta plėšti tuos organus. Yra kurkas subtilesnių įtikinimo būdų, ypač disponuojantiems info apie finansinę padėtį, skolas ir tt ir pan.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2010 03 09, 21:53)
Manipuliuoti laisva valia nereiškia gaudyti ir prievarta plėšti tuos organus. Yra kurkas subtilesnių įtikinimo būdų, ypač disponuojantiems info apie finansinę padėtį, skolas ir tt ir pan.

na taip, bet kaipgi zinoti, ka ten to trecio pasaulio valstybese imti is masiu itikineti "perleisti" savo inksta? Neturint tyrimu rezultatu, patvirtinanciu tinkamuma? Kuriam zmogenui Bankoko gatveje pasiulyti ta sandori?
Esu kazkada maciusi atseit dokumentini filma apie organu prekyba Maskvos ligoninese - pasakojo, kad neva gatvese vykdavo asocialiu zmoniu grobimas, jiems gyviems isimami visi tinkantys organai, o lavonai kazkur pakasami. Operacijas atlikdavo gydytojai transplantologai. Viskas isaiskejo, kai pakavojo normalu tvarkinga zmogu, kurio emesi ieskoti artimieji. Zinot, netgi ivertinant visa Maskvos kriminogenini kontingenta, manes tas filmukas absoliuciai neitikino schmoll.gif Jei per visa pasaulini registruotu donoru banka taip sunku surasti tinkama donora, tai kokia tikimybe ji surasti gatveje? g.gif
Atsakyti
http://www.donoras.l...noti_sirdi.html

nauja viesuju rysiu akcija
Atsakyti
http://www.donoras.l...nferencija.html

Abejojantys organu donoryste ras daug atsakymu smile.gif ,siulau paskaityti 4u.gif
Atsakyti
Pati turiu pasidarius donorystės kortelę, pranešus artimiesiems, kad jei kas- aš norėjau būti "išdalinta" smile.gif
Juk niekada nežinai, gal ir pačiam prireiks tokios pagalbos smile.gif
Atsakyti
tiesa pasakius, nežiūrint visų tų "nešvarių" donorystės istorijų...jeigu sumažės norinčių po mirties palikti savo organus tiems, kam jie galės išgelbeti gyvybę...kiek liks neišgelbėtų žmonių..vien dėl tų sukčių, besipelnančių iš kitų nelaimės...
vis tiek rinkčiausi būti donoru... 4u.gif
Atsakyti
Yra nuostabus, ypatingas filmas i tema "7 pounds", kuris mane tiesiog sukrete..kas nematet ir norit paziuret, ka nors, kas privercia mastyt..paziurekit. 4u.gif
Atsakyti
siulau paskaityti

http://www.lrytas.lt...rto-linijos.htm
Atsakyti
Gal būdama 14 nusprendžiau vos sulaukusi pilnametystės užpildyti vadinamają donoro kortelę. Kol gyva nemanau ,kad paaukosiu ka nors , ne , nebent ko giminaičiam pririreiktų ir bučiau tinkama. Tačiau po mirties tegu ima kam ko reikia biggrin.gif
Atsakyti
As neturiu donoro korteles,nes kazkaip negalvoju ,kad greit mirsiu ir turiu dar laiko tai padaryti,be je idomu del kraujo donarystes ar zmogus sirges laimo liga gali buti kraujo donoru>?
Atsakyti
QUOTE(Sunkissed @ 2010 08 05, 21:42)
As neturiu donoro korteles,nes kazkaip negalvoju ,kad greit mirsiu ir turiu dar laiko tai padaryti,be je idomu del kraujo donarystes ar zmogus sirges laimo liga gali buti kraujo donoru>?

Sita liga lyg nepagydoma...
Atsakyti