Gerai,kad kraują duoda gerai.Tik va,kad toki negeri dalykai darosi su tuom krauju,tokia spekuliacija,tai jau negerai Čia žmonės va duoda,o tam tikri asmenys jį užsienin,už pinigėlius,tsakant.
Na,kas liečia organų donorystę,tai tos kortelės nenorėčiau turėti.Ai,jei kokios,kas čia žino,ar paskui man medikai "nepadėtų" anapilin iškeliauti.
Kaip paklausia,tai toki negeri dalykai aplin darosi...
QUOTE(fiksas @ 2008 10 01, 18:31)
jo tu cia gerai.tik pagalvok truputuka is kitos puses.mirsta tavo artimas zmogus ir jam reikia tik kazkokio niekam nereikalingo organo.ir jis yra ir pilnai tinkantis bet tas kas gali padaryti sprendima duoti ar ne pasako kad sory bet as kremuosiu viska,o tu gal palauk truputuka.
Papildyta:
pats sutikciau buti "isdalintas"
Papildyta:
pats sutikciau buti "isdalintas"
As taip pat sutinku atejus laikui padeti zmogui. Zinoma, yra abejoniu del mediku saziningumo. Siuo metu esu kraujo donore, taip pat atsigirsta nelabai kokiu atgarsiu, kad uzsieniui parduoda plazma. O norisi tautieciams padeti.
QUOTE(adrija @ 2010 02 12, 17:41)
Gerai,kad kraują duoda gerai.Tik va,kad toki negeri dalykai darosi su tuom krauju,tokia spekuliacija,tai jau negerai Čia žmonės va duoda,o tam tikri asmenys jį užsienin,už pinigėlius,tsakant.
Na,kas liečia organų donorystę,tai tos kortelės nenorėčiau turėti.Ai,jei kokios,kas čia žino,ar paskui man medikai "nepadėtų" anapilin iškeliauti.
Tai tikrai mitas-"Ai,jei kokios,kas čia žino,ar paskui man medikai "nepadėtų" anapilin iškeliauti".Kaip jau zinome,tai butu zmogzudyste,o svarbiausia,be artimuju sutikimo organu medikai neima ir neims.tai pasako ir tai,kad svarbiausia apie Jusu pritarima,ar nepritarima organu donorystei,pakalbetumete su savo paciais artimiausiais zmonemis .
QUOTE(ausrella @ 2010 02 12, 15:44)
apie pinigus sioje situacijoje nera ka kalbeti. nes parenkant kam atiteks donorinis organas ziurima ne i pinigines stori, o i imunologini atitikima.
daroma daug sudetingu tyrimu, pagal kurios pvz atsiradus 2 inkstams, yra kvieciami 6 zmones. is tu 6, po kitu istyrimu, lieka 2, kam persodinamas organas. like 4 vaziuoja namo. ta atranka sunki ir fiziskai ir emociskai, veiksmas trunka apie 12 valandu su itampa. kiekvienas atvykes tikisi , kad jam bus atlikta operacija.
daroma daug sudetingu tyrimu, pagal kurios pvz atsiradus 2 inkstams, yra kvieciami 6 zmones. is tu 6, po kitu istyrimu, lieka 2, kam persodinamas organas. like 4 vaziuoja namo. ta atranka sunki ir fiziskai ir emociskai, veiksmas trunka apie 12 valandu su itampa. kiekvienas atvykes tikisi , kad jam bus atlikta operacija.
Taip ir vyksta, mes patys tai praejom, vyrui persodino inksta jau trecai karta ir tikrai niekas nekainuoja, musu yra klause kiek mokejot , mums pasiseke is pirmo karto, o kiti vaziuoja po daug kartu, nes tikrina sveikata, o jei kas negerai tai tie vaziuoja namo, o nervu tikarai kainuoja ir itampa yra.
Iš Kraujo donorystės centro reikalaujama grąžinti 660 tūkst. litų
kita "nekomerciškos" donorystės Lietuvoje medalio pusė po tokių faktų išaiškėjimo nematau priežasčių, kodėl negalima norintiems parduoti savo inksto
kita "nekomerciškos" donorystės Lietuvoje medalio pusė po tokių faktų išaiškėjimo nematau priežasčių, kodėl negalima norintiems parduoti savo inksto
QUOTE(Bahama mama @ 2010 03 09, 17:13)
Iš Kraujo donorystės centro reikalaujama grąžinti 660 tūkst. litų
Kokias sąsajas matote tarp "privataus bizniuko" plazmos komponentais po valstybinės įstaigos stogu ir organų pardavimo/pirkimo?
QUOTE(dange @ 2010 03 09, 17:21)
Kokias sąsajas matote tarp "privataus bizniuko" plazmos komponentais po valstybinės įstaigos stogu ir organų pardavimo/pirkimo?
sasaja viena - pinigai uz tai, kas gali buti donuojama Man asmeniskai jokio skirtumo, kad lietuviu donoru kraujas iskeliaus kazkur i Vokietija ar dar kur nors, kur jo reikia, jei nera jo trukumo cia (nors zinau, kad toks yra). Kaip ir jokio skirtumo, kad kas nors savo laisva valia uz pinigus taps inksto donoru laukianciam transplantacijos. Taciau kas galima vienam, negalima kitam Tokia jau ta neatlygintina donoryste Lietuvoje
QUOTE(Bahama mama @ 2010 03 09, 17:49)
sasaja viena - pinigai uz tai, kas gali buti donuojama Man asmeniskai jokio skirtumo, kad lietuviu donoru kraujas iskeliaus kazkur i Vokietija ar dar kur nors, kur jo reikia, jei nera jo trukumo cia (nors zinau, kad toks yra). Kaip ir jokio skirtumo, kad kas nors savo laisva valia uz pinigus taps inksto donoru laukianciam transplantacijos. Taciau kas galima vienam, negalima kitam Tokia jau ta neatlygintina donoryste Lietuvoje
Jokio. Tik va problema su ta laisva valia, piniginių sandorių galimybė sudaro galimybes ta laisva valia pamanipuliuoti.
Su plazmos pardavimu į Vokietiją kita istorija Ten buvo vystomas bizniukas, traukiant pinigėlius iš dviejų srautų: valstybės- čia ir pirkėjų- užsienyje.