Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

Prieisim iki to, kad reikalui esant, patys turėsim kraujo pirktis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 02 10, 12:47)
Prieisim iki to, kad reikalui esant, patys turėsim kraujo pirktis smile.gif

Taip buvo jau seniai seniai. Prieš 10 metų reikėjo daryti sudėtingą operaciją, tai daktarai nesutiko įtraukti į operacijų planus tol, kol iš kraujo centro nepristačiau pažymos, kad tokiam ir tokiam ligoniui 7 asmenys davė kraujo. Kraujo grupė I - populiariausia.
Atsakyti
Žinau ne vieną atvejį, kai onkologijos centre gulintis ligonis neoperuojamas tol, kol nors keletas žmonių neduoda kraujo, nesvarbu kurios grupes, tiesiog įvykdomi mainai, nes kraujo pastoviai trūksta.
Atsakyti
aš norėčiau buti donare, man juk nereiks tų visų organu kai mirsiu, ogal aš išgelbėsiu kokikam vaikui givybę. o ,kad ir ne vaikui, ka gali žinot gal tavo pačion artimajam gali reikti tokios pagalbos, nesusimąsto daug kas kol pačiam nenutinka.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 10, 13:55)
daktarai nesutiko įtraukti į operacijų planus tol, kol iš kraujo centro nepristačiau pažymos, kad tokiam ir tokiam ligoniui 7 asmenys davė kraujo.

doh.gif Nepasakotumėt pirmuoju asmeniu, sakyčiau - pasakos.........

QUOTE(Heida @ 2010 02 10, 14:01)
Žinau ne vieną atvejį, kai onkologijos centre gulintis ligonis neoperuojamas tol, kol nors keletas žmonių  neduoda kraujo...

Na, aš pati kiek su onk. ligoninėms susidūriau, tai jie labai operatyviai bendradarbiauja su kraujo centrais, pristato iš kt miestų. Bent jau kol kas jokių blogybių pasakyti negaliu...
Atsakyti
Žinau ir aš apie tokį terorą... Prieš kokius 3-4 metus mano senelį Klaipėdoj operavo, jo kraujo grupė labai reta (4-), Klaipėdoj trūko tos grupės kraujo, skambinom į visus kitus kraujo centrus. Ir ką jūs galvojat - Kauno kraujo centras tos grupės kraujo turėjo, bet nedavė! Sako "O jeigu mums jo prireiks?". Senelis vos nemirė, o Kauno kraujo centras davė kraują tik po to, kai mes patys surinkom tam tikrą skaičių tą kraujo grupę turinčių žmonių, kurie davė kraujo... Tai kam tada tokie centrai reikalingi? Čia kaip Maxima neparduotų likusio ne itin didelio kiekio šampūnų, nes jų gali prisireikti... Kam prisireikti? Juk kraujas tam ir renkamas, kad būtų duodamas žmonėms, kuriems jo mirtinai reikia..

Kad ir kaip pikta būčiau ant Kauno kraujo centro, vis tiek nuo to laiko nuolat neatlygintinai duodu kraujo. Tik kad mano grupės (4+) kraujo jiem labai retai reikia... Vis tiek duodu smile.gif

Paskutinį kartą buvau prieš savaitę ir užpildžiau anketą, kad mano organai po mirties būtų padalinti kitiems. Ten sėdėjo labai nešnekus vyras, jis tik suburbėjo, kad turėsiu praeit daug tyrimų, atseit tikrins mano organų tinkamumą ar pan g.gif Keistas man šitas reikalas, reikės pasiskaityt informacijos daugiau apie tai.
Atsakyti
QUOTE(palange @ 2010 02 10, 21:30)

Paskutinį kartą buvau prieš savaitę ir užpildžiau anketą, kad mano organai po mirties būtų padalinti kitiems. Ten sėdėjo labai nešnekus vyras, jis tik suburbėjo, kad turėsiu praeit daug tyrimų, atseit tikrins mano organų tinkamumą ar pan  g.gif  Keistas man šitas reikalas,

a ka tu norejai.
Kiekvienas gydytojas zino, kad palanges nemirsta...
Atsakyti
pasirasant sutikima po mirties buti organu donoru, niekas jokiu tyrimu nedaro is anksto.
apie organu tinkamuma persodinimui sprendzia tik medikai, po to, kai nustatoma smegenu mirtis, ir jei mirusiojo artimieji tam nepriestarauja.
cia kazka ne taip supratai.
arba variantas, kad tas zmogus suprato, kad tu savo artimam (giminingam) zmogui, sutinki padovanoti inksta arba dali kepenu budama gyva. tada taip, daroma daug ivairiu tyrimu (ne tik kraujo, ir inksto ar kepenu).
Atsakyti
as uz!!!!!!!!!!
Atsakyti
UZ!!!!!!!!!!!KOKS SKIRTUMAS, MANO ORGANAS PO MIRTIES BUS UZ PINIGUS AR SIAIP PADOVANOTAS!!!SVARBU, KAD ISGELBETU KITAM GYVYBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rolleyes.gif
Atsakyti
apie pinigus sioje situacijoje nera ka kalbeti. nes parenkant kam atiteks donorinis organas ziurima ne i pinigines stori, o i imunologini atitikima.
daroma daug sudetingu tyrimu, pagal kurios pvz atsiradus 2 inkstams, yra kvieciami 6 zmones. is tu 6, po kitu istyrimu, lieka 2, kam persodinamas organas. like 4 vaziuoja namo. ta atranka sunki ir fiziskai ir emociskai, veiksmas trunka apie 12 valandu su itampa. kiekvienas atvykes tikisi , kad jam bus atlikta operacija.
Atsakyti
Pagalvojau, kad man pačiai reikėtų vieno donoro organo, todėl aš pati turiu ir donoro kortelę ir kraujo duodu.
Atsakyti