Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(adaptacijaa @ 2008 10 01, 22:25)
aš irgi smile.gif nes ir pati kai ką norėčiau gauti kūnui "paremontuoti" biggrin.gif
tik deja tą organą žuvusių artimieji vengia atiduoti.. lai supūna..

jeigu paminėtas žodis "supūna", tai tada sutinku kalbėti apie sutikimą dėl organų donorystės. Tarkim, slaugau artimą žmogų. Matau... išeidinėja... uždegu žvakę... užspaudžiu jam akis. Jaučiu, kaip kūnas vėsta, įsigali šaltis.
Taip, po valandos galim kalbėt apie išdalinimą.

QUOTE(sena niekšė @ 2008 10 01, 22:58)
kitas dalykas, kai žmogus miršta, vistiek daro skrodimą, mėsinėja, žarnas ištampo. tik senukų neskrodžia.

ir mirties priežastis - skrodimas bigsmile.gif

QUOTE(Lady Dy @ 2008 10 28, 13:05)
Deja kraujo donore būt negaliu dėl vaikystėj persirgtos geltos.

o tai organų jau galite? bigsmile.gif
Atsakyti
Nesidomėjau ko gero ne ,nes ta liga kerta viskam
Atsakyti
QUOTE(saule_rudeni @ 2008 10 01, 18:47)
na aš turiu donoro kortelę jau beveik 4 metus  smile.gif  niekas dar nenužudė ir ko nors reikalingo neišsipjovė  biggrin.gif kas bus su mano organais ir kam jie atiteks po mirties man taip giliai dzin, nu kad net nemoku paaiškint kaip dzin  biggrin.gif nes mirusiam žmogui jau viskas vienodai rodo  ax.gif o dėl organų prekybos, tai ...NESĄMONĖ tikra, per daug matyt filmų baisių žiūrit ....  hihihi.gif
o dėl artimųjų..tai irgi galiu drąsiai pasakyt, kad aukočiau jų organus ir širdies dėl to tikrai neskaudėtų, nes daug geriau gyventi ir žinoti, kad tavo artimo žmogaus maža dalytė gyvena, nei kad jį po žemėm pakastą kirminai ėda ir jis ten pūva  mirksiukas.gif

As kortele irgi turiu (jei tik kas nors nors ir viska tegu ima), bet ir be jos artimieji zino mano poziuri. Apie juos taip pat lotuliukas.gif : kad jei man reiks spresti ir is anksto nezinosiu kad nenori bus isdalinti.
Ir kraujo duociau, ale kad turiu problemu su sveikata ir kol neisispres negaliu. Nors karta ekstra atveju tiko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 10 28, 14:56)
jeigu paminėtas žodis "supūna", tai tada sutinku kalbėti apie sutikimą dėl organų donorystės. Tarkim, slaugau artimą žmogų. Matau... išeidinėja... uždegu žvakę... užspaudžiu jam akis. Jaučiu, kaip kūnas vėsta, įsigali šaltis.
Taip, po valandos galim kalbėt apie išdalinimą.

O ar tuomet organai tinkami persodinimui? Juk jei jie kurį laiką negauna deguonies, nebetinkami naudojimui. Juk dėl to donorui tiekiamas deguonis tol kol randamas ir paruošiamas recipientas.
Atsakyti
kas liecia ragena,ar kitus organus,isskyrus sirdi,zmogus turi buti mires....o del donoro korteles,pagal istatyma,bet kuris poliklinikos gydytojas privalo ja isduoti,pacientui paprasius,kai kur dar taip nera,bet turetu....
Atsakyti
korteles neturiu,bet mama ir vyras zino mano nuomone donorystei taip.
Atsakyti
Už.
Žadu ir į kaulų čiulpų donorystę eiti. ax.gif
Atsakyti
Už visas donorystės rūšis. Artimieji žino mano valią. smile.gif
Puikiai suprantu tą dalyką, kad jei ne tau, tai tikrai kitam gali žūt būt reikėti kokio tai dalyko, ar kraujo ar organo. smile.gif
Atsakyti
mergaites-jus saunuoles....zaviuosi... lotuliukas.gif
Atsakyti
Dvidešimtmetį vilnietį į gyvenimą grąžino donoro inkstas
geriau vienąkart pamatyti nei šimtą kartų išgirsti 4u.gif
Atsakyti
as ir tik uz donoryste,nors aisku namalonu butu mirusiai preke pavirst,bet jeigu gali mano koks nors organas padeti kitam......kas is to kad po zeme mane kirmeles es....nors aisku noreciau buti kremuota.O medikams ta Hipokrato priesaika siais laikais,manau nusispjaut.....
Atsakyti
QUOTE(madlena @ 2008 10 31, 10:09)
as ir tik uz donoryste,nors aisku namalonu butu mirusiai preke pavirst,bet jeigu gali mano koks nors organas padeti kitam......kas is to kad po zeme mane kirmeles es....nors aisku noreciau buti kremuota.O medikams ta Hipokrato priesaika siais laikais,manau nusispjaut.....

tai kad techniskai neimanoma piktnaudziauti, o tuo labiau prekiauti schmoll.gif
kai atsiranda potencialus donoras, kviecia visus, kam teoriskai organai gali tikti. Be kraujo grupes dar yra ir imunologiniai faktoriai. Buna, kad del imunines sistemos ypatybiu ne vienam is sesiu ar daugiau is lovos isverstu ir is visos Lietuvos suvaziavusiu mirtinai serganciu zmoniu, niekam netinka del imunines sistemos skirtumu... verysad.gif
Atsakyti