QUOTE(l'eau @ 2009 11 17, 00:55)
tikrai įdomu
manau dar įdomiau būtų jei sprendimas tapti donoru nevirstu bandymu pakeisti ar įtakoti kitų nuomonę kalbomis apie pasiaukojimą, savanaudiškumą, etc. ar neapsisprendimu mainai ar ne donorystės yra ar turi būti. net ne įdomu o maloniai stebintų
nes dabar kartais atrodo tema virsta ne diskusija, o mušimu į vienus vertus, kaip kad tarkime bortų temoje kažkam užsiminus kad supranta tokį sprendimą prasideda paveiksliukai ir 'negimusių vaikų laiškai mamai', tai yra nesugebama kitokios nuomonės priimti, o bandoma ją vienaip ar kitaip įtakoti ar pakeisti. yra beje neblogas filmas 'mano sesers globėjas'. apie nesugebėjimą gerbti kito žmogaus teisės spręsti ką daryti su savo kūnų ir moralinį šantažą tapti donoru
iš tiesų kalbant apie donorystę dažnokai to sulaukiama (ypač a la 'jei tau reikėtų) kas gana liūdina kad organų donorystę kai kas vis dar suvokia kaip mainus.
Nuomone yra dar ne viskas
.Kalbant apie organu donoryste reikalingi faktai ir bent dalinis zinojimas apie procesa.Jei bandyciau gincytis,kad F.Dostojevskio "Idiotas" yra gera knyga,begalo butu gerbtina nuomone,jog ji prasta,nes zmogui paprasciausiai buvo neidomi.Organu donoryste-jei zmogus sako NE,esu pries ir nemeta motyvu,pvz.-manes negydys reanimacijoje,kad paimtu organus donorystei,turesiu donoro kortele,tai papjaus del organu,esu uz naturalia gamtos atranka(nors pats,ka tik isgere sauja vaistu nuo hipertenzijos ar vitaminu,naudoja antibiotikus),tai tokia nuomone gerbtina.NE,be nusnekejimo,tai NE!Kad ir turint bet kokia nuomone apie organu donoryste,ne vienas zmogus pries jo valia netaps donoru
.Abortu temos cia tikrai negvildensiu
,tai ne tas pats nuomones turejimas.
Jus paskaitykite knyga "Mano sesers globejas" ir pamatysite, kaip skiriasi nuo filmo, istorijos pabaiga.....
Papildyta:
QUOTE(dolly` @ 2009 11 17, 17:57)
pries,kad jiems pakeistu?
Taip,pries,kad jiems atliktu transplantacija