Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(l'eau @ 2009 11 16, 20:53)
pati sau prieštaraujate nes teigiate ir kad donorystė nėra mainai bet yra sprendimas ir kartu kad sprendimas gali būti tik vienas, kad nebūtų 'vaikiškas'. išaugę iš vaikiško amžiaus sugeba suvokti ir tai kad sprendimų būna įvairių bei geba juos priimti ir jiems tai nesukelia juoko rolleyes.gif

įdomu, ar būna tokių sprendimų, kuomet mirštantis žmogus atsisako donoro organo?

Beje yra labai gražus filmas "Seven soul". Apie pasiaukojimą smile.gif
Atsakyti
tikrai įdomu smile.gif manau dar įdomiau būtų jei sprendimas tapti donoru nevirstu bandymu pakeisti ar įtakoti kitų nuomonę kalbomis apie pasiaukojimą, savanaudiškumą, etc. ar neapsisprendimu mainai ar ne donorystės yra ar turi būti. net ne įdomu o maloniai stebintų rolleyes.gif nes dabar kartais atrodo tema virsta ne diskusija, o mušimu į vienus vertus, kaip kad tarkime bortų temoje kažkam užsiminus kad supranta tokį sprendimą prasideda paveiksliukai ir 'negimusių vaikų laiškai mamai', tai yra nesugebama kitokios nuomonės priimti, o bandoma ją vienaip ar kitaip įtakoti ar pakeisti. yra beje neblogas filmas 'mano sesers globėjas'. apie nesugebėjimą gerbti kito žmogaus teisės spręsti ką daryti su savo kūnų ir moralinį šantažą tapti donoru smile.gif iš tiesų kalbant apie donorystę dažnokai to sulaukiama (ypač a la 'jei tau reikėtų) kas gana liūdina kad organų donorystę kai kas vis dar suvokia kaip mainus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 16 lapkričio 2009 - 23:01
Kiekvienas stengiasi patraukt į savo pusę kaip išmano. Jūs matot tame ką nors blogo? jaučiat spaudimą? aš ne. niekada nežinai, kurioj barikadų pusėj su savo nuomone ar apsisprendimu liksi (tai liečia bet kokią "karštą" temą).
Ar jūs pati nenorite būti donore, ar norite, kad jais niekas nebūtų?
Beje, gal galima būtų išgirsti argumentus "prieš"? jūsų argumentus.
Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2009 11 16, 23:55)
kas gana liūdina kad organų donorystę kai kas vis dar suvokia kaip mainus.

aš mainus kitaip suvokiu. donorystė pirmiausia yra dovana. o mainyti gali nebent viltį.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 11 16, 22:55)
tikrai įdomu smile.gif  manau dar įdomiau būtų jei sprendimas tapti donoru nevirstu bandymu pakeisti ar įtakoti kitų nuomonę kalbomis apie pasiaukojimą, savanaudiškumą, etc. ar neapsisprendimu mainai ar ne donorystės yra ar turi būti. net ne įdomu o maloniai stebintų rolleyes.gif nes dabar kartais atrodo tema virsta ne diskusija, o mušimu į vienus vertus, kaip kad tarkime bortų temoje kažkam užsiminus kad supranta tokį sprendimą prasideda paveiksliukai ir 'negimusių vaikų laiškai mamai', tai yra nesugebama kitokios nuomonės priimti, o bandoma ją vienaip ar kitaip įtakoti ar pakeisti. yra beje neblogas filmas 'mano sesers globėjas'. apie nesugebėjimą gerbti kito žmogaus teisės spręsti ką daryti su savo kūnų ir moralinį šantažą tapti donoru smile.gif iš tiesų kalbant apie donorystę dažnokai to sulaukiama (ypač a  la 'jei tau reikėtų) kas gana liūdina kad organų donorystę kai kas vis dar suvokia kaip mainus.

Niekad nebandet paivairinti savo rasytines mintis skyrybos zenklais? Oponentams butu kur kas lengviau suvokti prasme.
Atsakyti
maciau as "manos esers globejas",bet nemanau,kad filmo esme buvo apie priverstine donoryste schmoll.gif gilesne mintis buvo sesers pasiaukojimas 4u.gif juk ne ji pasipriesino,o jos sesers paparsyta tai dare.manau kiekviena sesuo atiduotu inksta ...as atiduociau,kad ir negaleciau zaisti futbolo ar gerti alaus biggrin.gif cia jau humaniskumas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 11 17, 00:34)
įdomu, ar būna tokių sprendimų, kuomet mirštantis žmogus atsisako donoro organo?

Beje yra labai gražus filmas "Seven soul". Apie pasiaukojimą smile.gif

Tkrai geras filmas thumbup.gif ,begalo jaudinantis cray.gif .

Ne vienas zmogus,kuriam reikalinga transplantacija nera per prievarta rasomas i laukianciuju sarasius.Jei tik leidzia jo sveikata, pats nori ir sutinka transplantacijai,tada patenka i laukianciuju gretas.Pati pazystu keleta zmoniu,kurie yra pries inksto transplantacija unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga.S @ 2009 11 17, 13:42)
Tkrai geras filmas thumbup.gif ,begalo jaudinantis cray.gif .

Ne vienas zmogus,kuriam reikalinga transplantacija nera per prievarta rasomas i laukianciuju sarasius.Jei tik leidzia jo sveikata, pats nori ir sutinka transplantacijai,tada patenka i laukianciuju gretas.Pati pazystu keleta zmoniu,kurie yra pries  inksto transplantacija unsure.gif

pries,kad jiems pakeistu?
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 11 17, 00:55)
tikrai įdomu smile.gif  manau dar įdomiau būtų jei sprendimas tapti donoru nevirstu bandymu pakeisti ar įtakoti kitų nuomonę kalbomis apie pasiaukojimą, savanaudiškumą, etc. ar neapsisprendimu mainai ar ne donorystės yra ar turi būti. net ne įdomu o maloniai stebintų rolleyes.gif nes dabar kartais atrodo tema virsta ne diskusija, o mušimu į vienus vertus, kaip kad tarkime bortų temoje kažkam užsiminus kad supranta tokį sprendimą prasideda paveiksliukai ir 'negimusių vaikų laiškai mamai', tai yra nesugebama kitokios nuomonės priimti, o bandoma ją vienaip ar kitaip įtakoti ar pakeisti. yra beje neblogas filmas 'mano sesers globėjas'. apie nesugebėjimą gerbti kito žmogaus teisės spręsti ką daryti su savo kūnų ir moralinį šantažą tapti donoru smile.gif iš tiesų kalbant apie donorystę dažnokai to sulaukiama (ypač a  la 'jei tau reikėtų) kas gana liūdina kad organų donorystę kai kas vis dar suvokia kaip mainus.

Nuomone yra dar ne viskas g.gif .Kalbant apie organu donoryste reikalingi faktai ir bent dalinis zinojimas apie procesa.Jei bandyciau gincytis,kad F.Dostojevskio "Idiotas" yra gera knyga,begalo butu gerbtina nuomone,jog ji prasta,nes zmogui paprasciausiai buvo neidomi.Organu donoryste-jei zmogus sako NE,esu pries ir nemeta motyvu,pvz.-manes negydys reanimacijoje,kad paimtu organus donorystei,turesiu donoro kortele,tai papjaus del organu,esu uz naturalia gamtos atranka(nors pats,ka tik isgere sauja vaistu nuo hipertenzijos ar vitaminu,naudoja antibiotikus),tai tokia nuomone gerbtina.NE,be nusnekejimo,tai NE!Kad ir turint bet kokia nuomone apie organu donoryste,ne vienas zmogus pries jo valia netaps donoru smile.gif .Abortu temos cia tikrai negvildensiu schmoll.gif ,tai ne tas pats nuomones turejimas.
Jus paskaitykite knyga "Mano sesers globejas" ir pamatysite, kaip skiriasi nuo filmo, istorijos pabaiga..... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dolly` @ 2009 11 17, 17:57)
pries,kad jiems pakeistu?

Taip,pries,kad jiems atliktu transplantacija unsure.gif
Atsakyti
Aš tik UŽ, ir vyras tai žino ax.gif Tegul išsirankioja, kas vertinga, likučius sudegina ir išbarsto... Gal skamba ciniškai, bet ... tongue.gif
Atsakyti
kalbant apie filma "mano sesers globejas". knygoje ta istorija pasisuko visai kita linkme. kam idomu, trumpai parasysiu. po teismo, sesuo su teiseju patenka i avarija. ji zusta, o jos inkstas persodinamas jo laukianciai seserei. ir ta istorija pasakojama po keleriu metu, kada mergina gavusi sesers inksta dirba sokiu mokytoja, kaip kazkada ir svajojusi.
kaskart skaitydama knyga zliumbiau.
del paciu ligoniu atsisakymo transplantaciju. organu persodinimas ne siaip sau lengva kosmetine operacija. vieni bijo komplikaciju, kiti pacios operacijos, kiti ipranta prie tokio gyvenimo ritmo namai-dializes, kiti pavargsta aplamai nuo viso gydymo ir bijo, kad nebutu dar blogiau. nematydami gyvenimo dziaugsmo jie neisivaizduoja, kad gali buti ir geriau. pazystu kelis zmones, kurie is pradziu nenorejo tranplantaciju, bet po ju, jie atsigavo ir dziaugiasi gyvenimu.
Atsakyti
As ir atiduociau savo organus tegul gyvena kiti zmones, o kirminukai badu tiktai nenumirs jei ir maziau mesos pakas po zeme irnesakyk.gif
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...s.d?id=25195487

cia pasiskaitymui apie tai, kad jei mirusysis turejo donoro kortele, vistiek atsizvelgiama i artimuju nuomone.

http://www.siauliaip...rchText=donoras

cia daug atsakymu bus i ivairius kilusius klaisimus

Atsakyti