Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(Bahama mama @ 2009 11 08, 23:40)
nugi prasom, ka jau cia  ax.gif kaip matot, ne man dekoti reikia, pirmiausia turetumet padekoti transplantacijos biurui, kuris viesai skelbia, kokiu istatymu laikosi ir pagal kokius reikalavimus dirba. As tik persakiau tai, ka zinau. Taip, as baisi egoiste  doh.gif turiu jus nuvilti, patenkinta egoiste, kuriai kartais rupi ir kiti zmones mirksiukas.gif

Dar karteli aciu 4u.gif . Zinoma jokiu abejoniu transplantacijos biuras cituoja istatyma...Siulau,siaip jei kartais neturesite ka veikti paskaitineti www.donaras.lt ten yra daug realaus gyvenimo,o ne vien sausas istatymas bigsmile.gif . Beje jus manes visai nenuvylete,jusu atsakymas toks kokio ir tikejausi thumbup.gif
Atsakyti
http://www.lrytas.lt...aus-organus.htm

cia straipsnis apie seima, paaukojusia artimojo organus transplantacijai.
reikia buti ypatingai stipriam, kad galetum realiai ivertinti situacija ir priimti sprendima.
as isivaizduoju, kaip artimiesiems yra sunku skaityti kvailus komentarus apie organu pardavima, ar vos ne prisikelima.
Atsakyti
Aš už donorystę.
Prašymą dėl sutikimo po mirties būti donoru pasirašiau duodama kraują Kraujo centre. čia kad nereikėtų po poliklinikas baladotis smile.gif
Atsakyti
Aš už donorystę. Duodu kraujo, kortelę pasidarysiu. Su artimais žmonėmis apie savo norą nekalbu, jiems baisiai nepriimtina, kad kalbu apie tai, ką daryti su mano kūnu po mirties. Be to, mama labai prieš.
Vasarą skaičiau knygą "Negyvėliai", apie tai, kaip gali būti panaudojami lavonai (tvirtą nuomonę donorystės klausimu turėjau jau prieš tai). Vaizdingai aprašoma ir tai, kaip yra žmogaus kūnas, atgulus amžino poilsio. Man prasmingiau atrodo išgelbėti kažką, nei išdidžiai su visais organais supūti žemėje. Pomirtiniame gyvenime (jei toks egzistuoja) tikrai nieko nebeprireiks.
Išvis nemistifikuoju kūno, tai tik priemonė sielai gyventi žemėje, tad kaip ir su kiek organų jis atguls į žemę, nėra skirtumo. Iš dulkės kilęs, dulke ir pavirsi. Toje pačioje knygoje buvo aprašyta ir Švedijoje siūloma naujovė (nežinau, ar ją pavyko įteisinti) - ekologiškos laidotuvės, kuomet be jokių didingų ceremonijų gali užkasti krakmolo dėžutėje esantį artimąjį (miltelių pavidalu) ir tiesiog palaidoti jį savo sode. Man toks būdas visai neatrodo atgrasus.
Atsakyti
Norintys gauti donoro kortelę, galės tai padaryti akcijos vietoje - nebereikės vykti į gydymo įstaigą, laukti eilėje, įrodinėti, kad tikrai norite būti donoru, ir kad tikrai gydytojas privalo priimti prašymą.

Artimiausia akcija jau šį šeštadienį (11.14) Vilniuje PC "Europa" 10-17 val. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulius-superT @ 2009 11 12, 20:25)
Dar karteli aciu 4u.gif . Zinoma jokiu abejoniu transplantacijos biuras cituoja istatyma...Siulau,siaip jei kartais neturesite ka veikti paskaitineti www.donaras.lt ten yra daug realaus gyvenimo,o ne vien sausas istatymas bigsmile.gif . Beje jus manes visai nenuvylete,jusu atsakymas toks kokio ir tikejausi  thumbup.gif

ir jus dabar isivaizduojat, kad darot cia su Jurga.S gera darba, bandydami mane ir kitus temos dalyvius itikinti, kad istatymas, apie kuri kalbam, prasilenkia su tuo, kas vyksta realybeje? Negi rimtai dar nesupratot, ka bandziau pasakyti visa ta laika? doh.gif Nu tikrai, kokie jus humaniski neegoistai, didelis aciu jums bigsmile.gif Jusu postus paskaite tikrai daug zmoniu, kuriu artimieji nepritaria donorystei, nuspres issiimti donoru korteles thumbup.gif
Atsakyti
o as mastau,kaip kazin jauciasi tie,kurie yra pries donoryste,nusiteike niekad nieko neatiduoti,nors jiems ir nebeprireiks,bet kai patiems prireikia donoro g.gif kaip jie jauciasi,kad zino,jog mirs,jei negaus tarkim sirdies ...
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2009 11 15, 20:06)
o as mastau,kaip kazin jauciasi tie,kurie yra pries donoryste,nusiteike niekad nieko neatiduoti,nors jiems ir nebeprireiks,bet kai patiems prireikia donoro g.gif kaip jie jauciasi,kad zino,jog mirs,jei negaus tarkim sirdies ...

baisiausia, kad yra tokių atvejų, kai sakykim... motina gauna dovanų inkstą, viskas super, o po to, jos dukra pasirašo, kad ji nesutinka, kad kada nors jos organai būtų panaudoti po jos mirties blink.gif va to tai nesuvokiu schmoll.gif

turiu Donoro kortelę, artimai esu susipažinęs su ta visa "virtuve", tik su asociacijomis, su pačiu biuru, visi mano artimieji yra informuoti apie mano norą, mano tėvai patys turi kortelę... esam tik už smile.gif
Atsakyti
As taip pat uz donoryste. Kortele turiu, ji mano piniginej visada. Nezinau,kas gali nutikti rytoj. Mano kunas po mirteis nei man,nei mano artimiesiems reikalingas nebus. O kazkam gali isgelbeti ar pagerinti gyvenimo kokybe.
Atsakyti
QUOTE(Haumaukaubrau @ 2009 11 15, 19:54)
baisiausia, kad yra tokių atvejų, kai sakykim... motina gauna dovanų inkstą, viskas super, o po to, jos dukra pasirašo, kad ji nesutinka, kad kada nors jos organai būtų panaudoti po jos mirties blink.gif  va to tai nesuvokiu schmoll.gif

taip yra todėl, kad kiti donorystės nelaiko mainais a la 'tu man, mano artimieji tau' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 11 16, 16:14)
taip yra todėl, kad kiti donorystės nelaiko mainais a la 'tu man, mano artimieji tau' smile.gif

Donoryste nera jokie mainai schmoll.gif ,tai humaniskas ir logiskas sprendimas 4u.gif .
Turbut "kiti" neisauga vaikisko amziaus-tu man,as tau nea lotuliukas.gif
Atsakyti
pati sau prieštaraujate nes teigiate ir kad donorystė nėra mainai bet yra sprendimas ir kartu kad sprendimas gali būti tik vienas, kad nebūtų 'vaikiškas'. išaugę iš vaikiško amžiaus sugeba suvokti ir tai kad sprendimų būna įvairių bei geba juos priimti ir jiems tai nesukelia juoko rolleyes.gif
Atsakyti