Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(ausrella @ 2009 11 07, 14:55)
jei zmogus turejo donoro kortele, tikrai klausia artimuju sutikimo. zinai kodel? isivaizduok situacija nustato zmogui smegenu mirti , ir pasako artimiesiems, kad kuna isveza organu paemimui. artimajam sokas, kad mire zmogus, kitas sokas, kad isveza paimti organus, jeigu jie pirma karta apie tai girdi. o jei mirusiojo mama , tetis tikrai nesutinka? jie kelia skandala, grasina medikus teismais ir pan. nuaidi visa tragedija per spauda. kas tada laukia tu, kurie laukia transplantaciju? jos sustotu, nes medikai nenoredami skandalu, nuleistu rankas. niekam nuo to nebutu geriau
daznai buna taip, kad uzpilde sutikima, nepasako artimiesiems.

Man artimas zmogus neturejo jokios donoro korteles---negalvojo, kad mirs jaunas, dauguma musu negalvojame apie mirti.Na, ir ka reali situacija, kaip elgiasi daktarai istikus smegenu mirciai---taigi,susisiekia su artimaisiais, paaiskina situacija, situacija artimuju pasamoneje ir sirdyje klaiki. doh.gif Bet kaip nebutu graudu ir liudna,kazkaip stebuklingu budu priememe vieninga sprendima---aukoti organus.Donoras pasitaike visapusiskai tinkamas---jaunas, kraujo grupe pirma, organai visi sveiki, akytes sveikos.Taigi,kas tinkama donorystei buvo viskas paiimta.
Praejus 1,5 metu niekada nepasigailejome,kad taip pasielgeme.
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...s.d?id=25501129
Apie tai, kad egzistuoja juodoji donorų rinka.
Atsakyti
[quote=l'eau,2009 11 06, 14:05]
organus dovanočiau tik savo vaikams ar kitiems šeimos nariams, tačiau tik būdama gyva. po mirties to nenoriu. ačiū bahama mama už informacija

TAIP BAHAMA MAMA ,ACIU TAU(TIKIUOSI SUPRANTI KAD TAI SARKAZMAS),KAD ZMOGELIUKAS PO TAVO PARASYMO NIEKADA NESUTIKS BUTI DONORU,NORS TU IR ESI UZ ORGANU DONORYSTE, ACIU TAU KAD TAVO EGO TAU SVARBIAU UZ SI GRAZU, KILNU TIKSLA,T.Y- GYVYBE doh.gif .zINOMA TU BUSI LABAI NEPATENKINTA IR PAVARYSI ANT MANES TAIP KAIP VARAI ANT KITU NEPRITARIANCIU TAU 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 11 06, 13:05)
organus dovanočiau tik savo vaikams ar kitiems šeimos nariams, tačiau tik būdama gyva. po mirties to nenoriu. ačiū bahama mama už informacija, žinosiu kad tai reikia išreikšti raštu, nes kol kas tik artimieji žino. kraujo duodu kada tik galiu smile.gif

L'eau, sakykit prasau, ar jusu apsisprendima del tapimo donore itakojo tai, ka perskaitet sioje temoje ir konkreciai mano parasyti postai? Aciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 08 lapkričio 2009 - 22:26
ne. sprendimą įtakojo tam tikra asmeninė patirtis. šioje temoje perskaityta informacija tik įtakojo sprendimą raštu išreikšti nesutikimą kad jei jie negalėtų išreikšti mano sprendimo arba jų nuomonė nesutaptu su mano maniškė būtų gerbiama. šioje temoje perskaityti pasisakymai a la 'egoizmas'/ 'kam tau po mirties tie organai'/'jei tau reikėtų' ir panašiai tik paskatino jo nekeisti nes donorystės nevertinu kaip kažkokios mainų sistemos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 11 08, 22:32)
ne. sprendimą įtakojo tam tikra asmeninė patirtis. šioje temoje perskaityta informacija tik įtakojo sprendimą raštu išreikšti nesutikimą kad jei jie negalėtų išreikšti mano sprendimo arba jų nuomonė nesutaptu su mano maniškė būtų gerbiama. šioje temoje perskaityti pasisakymai a la 'egoizmas'/ 'kam tau po mirties tie organai'/'jei tau reikėtų' ir panašiai tik paskatino jo nekeisti nes donorystės nevertinu kaip kažkokios mainų sistemos  rolleyes.gif

QUOTE(Paulius-superT @ 2009 11 08, 22:07)
TAIP BAHAMA MAMA ,ACIU TAU(TIKIUOSI SUPRANTI KAD TAI SARKAZMAS),KAD ZMOGELIUKAS PO TAVO PARASYMO NIEKADA NESUTIKS BUTI DONORU,NORS TU IR ESI UZ ORGANU DONORYSTE, ACIU TAU KAD TAVO EGO TAU SVARBIAU UZ SI GRAZU, KILNU TIKSLA,T.Y- GYVYBE doh.gif .zINOMA TU BUSI LABAI NEPATENKINTA IR PAVARYSI ANT MANES TAIP KAIP VARAI ANT KITU NEPRITARIANCIU TAU 4u.gif  drinks_cheers.gif

nugi prasom, ka jau cia ax.gif kaip matot, ne man dekoti reikia, pirmiausia turetumet padekoti transplantacijos biurui, kuris viesai skelbia, kokiu istatymu laikosi ir pagal kokius reikalavimus dirba. As tik persakiau tai, ka zinau. Taip, as baisi egoiste doh.gif turiu jus nuvilti, patenkinta egoiste, kuriai kartais rupi ir kiti zmones mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 08 lapkričio 2009 - 22:43
Lietuvoje dar nėra buvę efektyvaus donoro, kuris būtų išreiškęs savo valią dėl donorystės po mirties-gaila,kad nera skaitoma,kas parasyta verysad.gif .Kaip,galima ivardinti medikus,kai tokios situacijos nebuvo g.gif ,kurie "nesilaiko" istatymu blink.gif .Visa laika,kalbama kas butu,jei butu.Ir,kad jei butu potencialus donoras,pasirases kortele,tai butu klausiama artimuju nuomones.
Ir apskritai,kur problema g.gif .Jei zmogus turi donoro kortele,yra kalbejes apie tai su artimaisiais,manau,kad tikrai gimines GERBTU mirusiojo valia,kaip cia ir mineta,pamirsdami asaras.Ir apskritai,istatymai yra tam,kad ju laikytumemes,bet turi buti pagarba ir mirusiajam ir artimiesiems.Yra ir zmogiskoji puse.O,jei artimieji priesintusi,parasytai valiai,ar butu parodyta pagarba velioniui g.gif .Ar tikrai,medikai butu tie istatymu nesilaikytojai,kurie parodo pagarba gyviesiems,klausdami nuomones g.gif g.gif

Visa Lietuva yra provincija lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga.S @ 2009 11 09, 10:35)
Lietuvoje dar nėra buvę efektyvaus donoro, kuris būtų išreiškęs savo valią dėl donorystės po mirties-gaila,kad nera skaitoma,kas parasyta verysad.gif .Kaip,galima ivardinti medikus,kai tokios situacijos nebuvo g.gif ,kurie "nesilaiko" istatymu blink.gif 1.Visa laika,kalbama kas butu,jei butu.Ir,kad jei butu potencialus donoras,pasirases kortele,tai butu klausiama  artimuju nuomones.
2.Ir apskritai,kur problema g.gif .Jei zmogus turi donoro kortele,yra kalbejes apie tai su artimaisiais,manau,kad tikrai gimines GERBTU mirusiojo valia,kaip cia ir mineta,pamirsdami asaras.Ir apskritai,istatymai yra tam,kad ju laikytumemes,bet turi buti pagarba ir mirusiajam ir artimiesiems.Yra ir zmogiskoji puse.
3.O,jei artimieji priesintusi,parasytai valiai,ar butu parodyta pagarba velioniui g.gif .Ar tikrai,medikai butu tie istatymu nesilaikytojai,kurie parodo pagarba gyviesiems,klausdami nuomones g.gif  g.gif

4. Visa Lietuva yra provincija lotuliukas.gif  thumbup.gif

1. Jurga, na atsakykit man prašau - kam to reikia? Jei tai tėra jūsų prielaidos? Kam tvirtinti užtikrintu tonu, kaip šitą sritį išmanančio žmogaus, kad būtent taip ir bus? Nes viskas, ką aš jums bandžiau pasakyti, yra tik tai, kad jei iš tiesų šios prielaidos pasitvirtintų realybėje, tai būtų ne kas kita kaip galiojančių įstatymų pažeidimas vardan kažkokių mistinių etinių sumetimų, kurių aš nelabai galiu suprasti, nes mano supratimu vistiek būtų prasilenkiama su etika.

2. Jūs pati klausiat, pati beveik ir atsakėt į savo klausimą, kurgi problema. Problema ir yra ta, kad tikrai ne visi donoro korteles turinčiųjų artimieji pajėgs tą sunkią akimirką ištarti "taip", net jei iš esmės pritaria donorystei. Apie tai aš jau irgi ne kartą sakiau šioje temoje. Ir tai reikštų ne ką kita, o galimų donorų praradimą.

3. O kur jūs šioj vietoj matot nepagarbą? g.gif Žmogus būdamas gyvas išsakė savo valią ir po jo mirties ta valia vykdoma. Kur čia nepagarba, niekaip negaliu suprasti? Nepagarbą galima pripaišyti nebent velionio artimiesiems, kurie tą valią nori užginčyti. Bet jiems tai atleistina, netekties akimirką žmonėms tikrai sunku priimti tokius sprendimus.

4. Iš esmės tai taip - vienas didelis kaimas smile.gif
Atsakyti
As sutikciau paaukoti savo organus po mirties, esu pasirupinusi ir specialia kortele, kad artimiesiems nereiketu spresti tokiu klausimu.
Beje ir kraujo duodu neatlygintinai jau ne vienerius metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azazella: 09 lapkričio 2009 - 18:55
turiu donoro kortele ir sutinku po mirties atiduoti man nebereikalingus organus 4u.gif parduos neparduos kas nors,bet galimybe,kad kazkam isgelbesiu gyvybe ar suteiksiu kelis metus isgyvenimo yra,vistiek nebus uzkasti ar sukurenti biggrin.gif
Atsakyti
Maniškiai žino, pasakiau. Nesakau, kad buvo patenkinti, bet tai yra mano sprendimas. Aš už donorystę.
Atsakyti
As taip pat uz donoryste ir manau, kad tai labai kilnus dalykas kitu labui, kuris mane asmeniskai vercia jaustis geresne rolleyes.gif
Atsakyti