QUOTE(Bahama mama @ 2009 11 03, 16:58)
1. na zinot, siuo savo postu galutinai mane priblosket
ka reiskia "savo" paciento? koks dar cia gali but skirstymas, po galais? kai eina kalba apie gyvybes gelbejima? ir vis kalba apie kazkokius pinigus, atlygi, sirdagrauzi del to, kad paprasei artimuju isgelbeti zmogui gyvybe - pritrukau zodziu tiesiog
2. kas ir kur taip kalba? cia jus man asmeniskai taikot?
velgi negaliu suprasti, kas jus stebina paryskintoj frazej - argi ne taip turi buti? ar tai ne savaime suprantama, kalbant apie mediko profesija? tikrai mane stebinat
ka reiskia "savo" paciento? koks dar cia gali but skirstymas, po galais? kai eina kalba apie gyvybes gelbejima? ir vis kalba apie kazkokius pinigus, atlygi, sirdagrauzi del to, kad paprasei artimuju isgelbeti zmogui gyvybe - pritrukau zodziu tiesiog
2. kas ir kur taip kalba? cia jus man asmeniskai taikot?
velgi negaliu suprasti, kas jus stebina paryskintoj frazej - argi ne taip turi buti? ar tai ne savaime suprantama, kalbant apie mediko profesija? tikrai mane stebinat
1. Na, as Jums visiskai pritariu. Visur turetu but pasiaukojimas is humaniskumas. Bet realybeje taip nera. Kiekvienas dirbdamas savo darba nori gauti atlyginima ir galvoja kaip islaikyti savo seima. Gal zinot, yra tokia poreikiu piramide.
2. Ne Jums asmeniskai. Tokia nuomone susidariaus skaitydama si foruma. Kur daznai net pasakoma, kad susaudyt tuos gydytojus ir t.t. Na, kai gydytojas ko nors nepadaro del ju (pvz.: neduoda nemokamo siuntimo, nes kvotos jau iseikvotos). Kita vertus, kai zmones ko nors nepadaro del savo sveikatos (tarkim neapsidraudzia socialiniu draudimu, ruko vartodamos kontraceptines tabletes, apspardo gydytoja per gimdyma ir pan.), tai prisimena hipokrato priesaikas ir tai, kad gydytojas turi aukotis.
Mano poziuriu: gydytojas turi dirbti savo darba toki, koks jis istatymiskai reglamentuotas. O bloga teisine baze yra ne gydytojo, o visu musu problema, kuria ir turime spresti. Kodel kazkas turi nesti asmenine atsakomybe del netobulu istatymu, kurie nereglamentuoja vieno ar kito veiksmo? Siuo atveju tai butu organu emimas be artimuju sutikimo, nors yra kortele, kuri teisiskai nieko nereiskia.
Gydytojas neturi del nieko aukotis, tik gerai ir atsakingai dirbti savo darba. Ir taip jau gydytoju gyvenimo trukme vidutiniskai 10 metu mazesne.
Atsiprasau, jei mano postai Jus labai emociskai veikia. Jums asmeniskai nieko netaikau. Mane tik stebina vyraujantis dvilypis poziuris i gydytojo profesija. Visi pamirsta, kad pareigas turi atsvert teises. Negali tarpasmeniniame santykyje vienas zmogus turet tik pareigu, o kitas tik teisiu.