Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(lovely @ 2009 10 21, 23:20)
Teko is arti susidurti su donoryste,tik mes buvome aukotojai---donorai (visu reikiamu organu). verysad.gif
Papildyta:

Sia laida ir as ziurejau,tik kai pateikinejo klausima,ne visuomet uzsimindavo,kad po mirties ar sutiktu buti donoru.Kiti zmones gal ne taip suprato g.gif

Na kiek supratau netekote artimo, labai didele užuojauta. Bet jus tokie šaunus žmonės, kad savo artimo organus paaukojot donorystei. Jus įsivaizduojate, kad išgelbėjote žmonių gyvybę 4u.gif ir didelis jums bučkis.
Tai aš aiškiai supratau, kad kalbėjo apie tai, kad po mirties dovanos. Bet buvo ir tokiu kurie sakė, kad juos palaidotu su viskuo. Nu man tikrai labai gaila tokių žmonių kurie nesupranta kai jie šneka.
Atsakyti
QUOTE(Donatute @ 2009 10 21, 21:30)
Na kiek supratau netekote artimo, labai didele užuojauta. Bet jus tokie šaunus žmonės, kad savo artimo organus paaukojot donorystei. Jus įsivaizduojate, kad išgelbėjote žmonių gyvybę      4u.gif    ir didelis jums bučkis.
Tai aš aiškiai supratau, kad kalbėjo apie tai, kad po mirties dovanos. Bet buvo ir tokiu kurie sakė, kad juos palaidotu su viskuo. Nu man tikrai labai gaila tokių žmonių kurie nesupranta kai jie šneka.

7 zmonems palengvejo gyvenimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 10 21, 23:37)
7 zmonems palengvejo gyvenimas biggrin.gif

jūsų padarytam gerumui nėra žodžių. Manau tas jūsų artimas žmogus kurio jau nebėra tikrai didžiuojasi jumis, kad jus taip padarėte. Jums didele užuojauta ir labai didele pagarba
Atsakyti
QUOTE(zappy @ 2008 10 01, 11:28)
Vyrą perspėjau,kad jei jau taip atsitiktų(avarija ar pan.,niekada negali žinot),tai sutinku būti  organų donore.
O kaip Jūs? 4u.gif

Aš irgi. Nerašytai susitarėme.
Papildyta:
QUOTE(Donatute @ 2009 10 21, 22:42)
jūsų padarytam gerumui nėra žodžių. Manau tas jūsų artimas žmogus kurio jau nebėra tikrai didžiuojasi jumis, kad jus taip padarėte. Jums didele užuojauta ir labai didele pagarba
Prisidedu prie šių žodžių 4u.gif
Atsakyti
gal kuri zinote kur galima isigyti donoro kortele noreciau oficialiai pasirasyti kad jei atsitiktu nelaime paskui artimieji sugalvotu nesutikti nes vyras yra pries o visom keturiom uz notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
Pagal idėją tavo gydytojas turėtų turėti tokią anketą wink.gif Paklausk jo. Jei neturės, nukreips ten, kur tikrai galėsi užpildyti. Aš taip pat dėl vyro nepritarimo pasidariau tą kortelę smile.gif Turiu jau kokie 4 metai...
Atsakyti
QUOTE(vietine1986 @ 2009 10 29, 16:29)
gal kuri zinote kur galima isigyti donoro kortele noreciau  oficialiai pasirasyti kad jei atsitiktu nelaime paskui artimieji sugalvotu nesutikti nes vyras yra pries o visom keturiom uz notworthy.gif  notworthy.gif

QUOTE(Skinte @ 2009 10 29, 18:43)
Pagal idėją tavo gydytojas turėtų turėti tokią anketą wink.gif Paklausk jo. Jei neturės, nukreips ten, kur tikrai galėsi užpildyti. Aš taip pat dėl vyro nepritarimo pasidariau tą kortelę smile.gif Turiu jau kokie 4 metai...

merginos, šioje temoje jau buvo rašyta, kad donoro kortelės, pasirodo, yra visiškai bevertės, nes bet kokiu atveju klausima artimųjų dry.gif Taip kad gal verčiau bandykit įtikinti artimuosius pakeisti savo nuomonę, o kortelės darymasis - tik laiko gaišimas rolleyes.gif kad ir kaip liūdna tai pripažinti
Atsakyti
as tik uz,nes geriau paaukoti organus zmonems ir dovanoti kazkiek gyvybiu,negu graziai but palaidotam karste mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zaliamamyte @ 2009 10 29, 19:28)
as tik uz,nes geriau paaukoti organus zmonems ir dovanoti kazkiek gyvybiu,negu graziai but palaidotam karste mirksiukas.gif

Zinokite ir po organu donorystes,estetinis vaizdas koks jis gali buti mirusio zmogaus-puikus.Nereikia sedeti prie uzdenkto karsto. ax.gif
Jei kam idomu,galiu daugiau papasakoti-apsviesti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vietine1986 @ 2009 10 29, 18:29)
gal kuri zinote kur galima isigyti donoro kortele noreciau  oficialiai pasirasyti kad jei atsitiktu nelaime paskui artimieji sugalvotu nesutikti nes vyras yra pries o visom keturiom uz notworthy.gif  notworthy.gif

Galite kreiptis i savo seimos gydytoja.

Gaila, bet realiai tas dokumentas beveik neturi jokios teisines galios. Vis tiek yra klausiama artimuju ir organai imami tik jei jie sutinka. Tiesiog jie primenama, kad tokia buvo mirusiojo valia.

Joks gydytojas neimtu organu pries artimuju valia, nes tai gresia teismais, o jokio paskatinimo gydytojai uz si papildoma, jiems neprivaloma rupesti negauna.

Nepaisant to, as vis tiek uz koretele! Reikia tiketis, kad visuomene rodys savo susidomejima ir ateity bus priimti tvirtesni politiniai sprendimai siuo klausimu.
Papildyta:
QUOTE(hokaida @ 2009 07 25, 14:42)
as labai noreciau buti organu donore, noreciau duoti kraujo neatlygintinai, bet kolkas nesiruosiu to daryti, nes vemti vercia visi mediku bizniai  wacko.gif
jau buvau susiruosusi eiti duoti kraujo, visaip stiprinausi, geriau naturalias sultis, bet kaip tik tuo metu parode laida, ka daro su tuo krauju  frusty.gif  pardavineja uzsieniui ten kazkokia plazma ir darosi sau is to milijonus  bash.gif  bash.gif
jei duociau tai tik atlygintinai, jei truktu pinigu, arba jei koks zmogus paprasytu, kuriam reikia  blush2.gif  tikrai niekada neaukosiu saves, kad kazkas galetu nuskristi i paryziu ikru pavalgyti  schmoll.gif  schmoll.gif

Noreciau pakomentuoti. Is kraujo labiausiai ligoniams reikia eritrocitu ir trombocitu. Plazmos yra pagaminama per daug, ji naudojama daug reciau, nes yra sintetiniu jos pakaitalu. Is plazmos galima gamint kai kuriuos brangius produktus (imunoglobulinu, kresejimo baltymu ir kitus koncentratus), taciau Lietuvoj net nera technologijos tam. Taigi plazmos pertekliu tenka arba sunaikinti arba parduoti. Nieks is to turtu nesusikrove.

Santariskese jau galima donuoti trombocitus ir eritrocitus aferezes budu, kai paimamos tik reikalingos kraujo lasteles, o plazma grazinama. Tad galite eiti ten ir nebebijoti. Tikrai maciau ir zinau, kad ten pagaminami kraujo produktai sunaudojami per 2 dienas mazdaug ir niekur is ligonines neiskeliauja.
Papildyta:
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 07 24, 22:46)
Niekad nebuvau.
Anksciau donorai buvo tie,kam reikdavo pinigu,nes uz tai mokejo...

Ir dabar tokiu dauguma. Kai nueinu i kraujo centra kraupstu. Daug asocialiai atrodanciu zmoniu, ne vienas su kvapeliu is kurio galima tik speliot kada paskuti karta prausesi, aiskiais alkoholizmo pozymiais veide (is tuo metu girtu neima). Aisku yra ir tvarkingu zmoniu, kurie dazniausiai donuoja neatlygintinai.
Manau, kad dauguma donoru turetu but neatlygintini. Taip zymiai sumazetu tikimybe recipientui gaut infekcija, nes nors donorai ir tikrinami yra tam tikras periodas, kai jie jau gali uzkresti kita, bet sukelejai dar neaptinkami tyrimais.

Apskritai as manau, kad kiekvienas sveikas zmogus bent kelis kartus gyvenime turetu duot krauja.
Juk didziuojames tuo, kad uzleidziame vieta neigaliam ar padedam vaikam ar beglobiam gyvunams. Donoryste - irgi veiksmas, kuriuo galima didziuotis. Tai geras darbas. Ir tikrai tai nera baisu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arven: 29 spalio 2009 - 21:20
QUOTE(Arven @ 2009 10 29, 21:34)
Apskritai as manau, kad kiekvienas sveikas zmogus bent kelis kartus gyvenime turetu duot krauja.
Juk didziuojames tuo, kad uzleidziame vieta neigaliam ar padedam vaikam ar beglobiam gyvunams. Donoryste - irgi veiksmas, kuriuo galima didziuotis. Tai geras darbas. Ir tikrai tai nera baisu.

Ne kiekvienas sveikas zmogus gali tapti kraujo donoru.Nerandu istatymo,bet pakomentuosiu:pilieciai ilgiau nei 3 men. gyvene UK (Anglijoje),Prancuzijoje ir dar kelios salys,neatgaminu.Kraujo donorais negali tapti---del juodliges.
Atsakyti
Aš UŽ donorystė visom keturiom, bet mano mama medikė nė išsižiot neleidžia apie donoro kortelę, kai taip klesti prekyba organais užsienyje ir ne tik. Kai smegenys mirę, tada taip, bet tik ne donoro kortelę dabar užsipildyt.
Atsakyti