Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 23, 18:57)
Per visokias sveikatos laidas geriau tegul ne vaistų reklamas bruka, o apie donorystę pasakoja - daugiau naudos būtų wink.gif

oj, kad jūs žinotumėt, kad tai nėra taip paprasta doh.gif visoms toms laidoms, kuriose reklamuojami vaistai, donorystės tema yra absoliučiai neįdomi, nes propaguojantieji neturi tiek pinigų, kiek farmacijos firmos unsure.gif
Atsakyti
as labai noreciau buti organu donore, noreciau duoti kraujo neatlygintinai, bet kolkas nesiruosiu to daryti, nes vemti vercia visi mediku bizniai wacko.gif
jau buvau susiruosusi eiti duoti kraujo, visaip stiprinausi, geriau naturalias sultis, bet kaip tik tuo metu parode laida, ka daro su tuo krauju frusty.gif pardavineja uzsieniui ten kazkokia plazma ir darosi sau is to milijonus bash.gif bash.gif
jei duociau tai tik atlygintinai, jei truktu pinigu, arba jei koks zmogus paprasytu, kuriam reikia blush2.gif tikrai niekada neaukosiu saves, kad kazkas galetu nuskristi i paryziu ikru pavalgyti schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Prie ko čia medikai. Vienu ar kitu atveju, kažkam gali gyvybę išgelbėt. Ir ne vienam. Man nesvarbu bus kai karste gulėsiu. Kokie čia dar gali būti principai. Geriau supūdyt, sunaikint negu žmogų išgelbėt? Taip kalbantys žmonės ne ką geresni už tuos pačius medikus, kurie pardavinėja. Aš tik už.
Bet girdėjau, kad nebūtina pasirašyti. Užtenka, kad artimieji žino.
Atsakyti
QUOTE(Ramunaite @ 2009 09 17, 12:07)
Prie ko čia medikai. Vienu ar kitu atveju, kažkam gali gyvybę išgelbėt. Ir ne vienam. Man nesvarbu bus kai karste gulėsiu. Kokie čia dar gali būti principai. Geriau supūdyt, sunaikint negu žmogų išgelbėt? Taip kalbantys žmonės ne ką geresni už tuos pačius medikus, kurie pardavinėja. Aš tik už.

na kam tas kategoriškumas? žmonių įsitikinimai, pažiūros labai skirtingi, o ši tema labai sudėtinga, daug visokių niuansų. Kuo toliau, tuo labiau įsitkinu, kad geriau jau nesimušti į krūtinę "o aš tai jau tikrai..." smile.gif

Medikams, dirbantiems transplantacijos srityje, tikrai būtų pravartu užsukti į šią temą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 09 17, 13:38)
Medikams, dirbantiems transplantacijos srityje, tikrai būtų pravartu užsukti į šią temą  rolleyes.gif

galima būtų nusiųsti ar paplatinti per Transplantacijų biurą, tik viena bėda... medikai laiko neturi skaityti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fixa @ 2009 09 17, 12:42)
galima būtų nusiųsti ar paplatinti per Transplantacijų biurą, tik viena bėda... medikai laiko neturi skaityti unsure.gif

aš asmeniškai manau, kad problema net ne čia wink.gif transplantacija.lt puslapyje yra skelbiama, kad turint donoro kortelę, artimųjų sutikimas nereikalingas. Kaip paaiškėjo šioje temoje, realybė kitokia. Jei jau nuo pradžių vyksta sąmoningas žmonių klaidinimas, o veikiama taip, kaip kai kam yra patogiau, tai ar verta tikėtis, kad eilinių žmogelių pasvarstymai šia tema ar nepritariančiųjų argumentai tiems kai kam bus įdomūs smile.gif
Atsakyti
si pirmadieni laida "be grimo" kalbejo apie organu donoryste "gyvensiu ir po mirties". po laidos daug ziurovu siunte laiskus laidos redaktoriams su klausimais ir noru paaukoti 3m deivydukui savo kepenu dali.

Papildyta:
tam kam idomu, galite pasiziureti informatyvu ir nuosirdu filmuka apie organu donoryste.

nuoroda:

ftp://ftpadm:begemotas2002@77.79.24.86:6200/

direktorija "donorai"
Atsakyti
QUOTE(ausrella @ 2009 10 21, 16:00)
si pirmadieni laida "be grimo" kalbejo apie organu donoryste "gyvensiu ir po mirties". po laidos daug ziurovu siunte laiskus laidos redaktoriams su klausimais ir noru paaukoti 3m deivydukui savo kepenu dali.

Papildyta:
tam kam idomu, galite pasiziureti informatyvu ir nuosirdu filmuka apie organu donoryste.

nuoroda:

ftp://ftpadm:begemotas2002@77.79.24.86:6200/

direktorija "donorai"

thumbup.gif tikekimes,kad vaikiukas greitai gaus taip laukiamas kepeneles ir gales gyventi 4u.gif
Atsakyti
kadangi visi zino jog mane kremuoti reiks tai ir zino jog isdalinti viska kas tinkama galima ir net butina. dzin man kad bus 2kg pelenu ar tik 500g. bet vieno as nesuprantu. jei as suauges zmogus pasirasau sutarti tampu donoru (isigyju kortele) tai kodel po mirties turi dar klausti artimuju? suprantu kad vaikas nepilnametis tai tevai atsako o cia.... juk suauges zmogus uz savo veiksmus atsako pats... na trumpai tariant as uz.
Atsakyti
as irgi tvirtai UZ! tik kad niekaip neprisiruosiu nuvaziuoti uzpildyti dokumentu doh.gif kai nuejau i savo ambulatorija gimtam miestely,tai sakes kaip pasiziurejo,lyg pirma syki girdedam apie organu donoryste doh.gif
Atsakyti
Ir aš žiūrėjau laidą be grimo. Tiesą sakant apsiverkiau kai žmones kalbino gatvėje ir jie sakė, kad nieku gyvu jie neatiduos savo organų. Kraupiausia kai viena moteris pasakė, kad kiek duota tiek ir reikia gyventi (duok Dieve jei sveikatos). Nu aš nesuprantu kam jie tie organai bus reikalingi po mirties. O tai kaip tada kai daro skrodimą ir visus organus išmeta ir prideda pjuvenų g.gif Tai tikrai duok Dieve jiems niekada neišgyventi to ką išgyvena artimieji ir ligoniukai kai reikia laukti donoro o laiko vis mažėja. Aš savo artimiesiems jau senai esu pasakius, kad po mano mirties duotu mano organus ir labai džiugu jei jie kam nors tiks. Pas mus giminėje yra žmogus su persodintu inkstu ir žinau ką išgyvena artimieji. Todėl aš suprantu tuos žmonės ir jų artimuosius ką jie jaučia laukdami organų. Dabar visi klausit ar aš turiu donoro kortelę, galiu pasakyti kad ne. O neturiu todėl, nebūtu taip kad negelbėtu mano gyvybės specialia kad turiu tą kortelę, nes šiais laikais pinigai visagaliai. Mano artimieji jau yra perspėti ir esu rami.
Atsakyti
Teko is arti susidurti su donoryste,tik mes buvome aukotojai---donorai (visu reikiamu organu). verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Donatute @ 2009 10 21, 21:06)
Ir aš žiūrėjau laidą be grimo. Tiesą sakant apsiverkiau kai žmones kalbino gatvėje ir jie sakė, kad nieku gyvu jie neatiduos savo organų. Kraupiausia kai viena moteris pasakė, kad kiek duota tiek ir reikia gyventi (duok Dieve jei sveikatos). Nu aš nesuprantu kam jie tie organai bus reikalingi po mirties. O tai kaip tada kai daro skrodimą ir visus organus išmeta ir prideda pjuvenų      g.gif      Tai tikrai duok Dieve jiems niekada neišgyventi to ką išgyvena artimieji ir ligoniukai kai reikia laukti donoro o laiko vis mažėja. Aš savo artimiesiems jau senai esu pasakius, kad po mano mirties duotu mano organus ir labai džiugu jei jie kam nors tiks. Pas mus giminėje yra žmogus su persodintu inkstu ir žinau ką išgyvena artimieji. Todėl aš suprantu tuos žmonės ir jų artimuosius ką jie jaučia laukdami organų. Dabar visi klausit ar aš turiu donoro kortelę, galiu pasakyti kad ne. O neturiu todėl, nebūtu taip kad negelbėtu mano gyvybės specialia kad turiu tą kortelę, nes šiais laikais pinigai visagaliai. Mano artimieji jau yra perspėti ir esu rami.

Sia laida ir as ziurejau,tik kai pateikinejo klausima,ne visuomet uzsimindavo,kad po mirties ar sutiktu buti donoru.Kiti zmones gal ne taip suprato g.gif
Atsakyti