Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(mylimuke @ 2009 06 23, 18:00)
Nenoriu veltis į jūsų gražų ginčą, bet paklausiu jūsų kaip mamos apie jau minėtą situaciją. Įsivaizduokit (neduok die) situaciją, kad esat prie užgęstančio savo vaiko, ar rūpės jums kitų vaikai, kažkokie organai, transplantacijos? Ar nepažiūrėtumėt į tai kaip į beširdišką išmėsinėjimą jūsų amžinai širdyje gyvo žmogaus? unsure.gif

būtent, kad nerūpės - todėl aš negalėsiu nieko objektyviai nuspręsti. Gal ir pažiūrėčiau kaip į išmėsinėjimą tuo momentu, kol esu užvaldyta netekties skausmo. Bet supraskit, kad mano nuomonė šiuo atveju nieko verta palyginti su galbūt išgelbėta gyvybe ir mano vaiko išsakyta valia. Aš neturiu jokios teisės ją užginčyti schmoll.gif čia ir yra didžiausia bėda - kad kažkieno emocijos iškeliamos aukščiau visko wink.gif Su laiku netekties skausmas praeis ir, manau, ateis suvokimas, kad kažkur vis dar plaka tavo vaiko širdis. Beje, kai įtariama smurtinė mirtis, žmogui atliekamas skrodimas - jo artimųjų niekas neklausia, ar jie sutinka, kad mirusysis būtų mėsinėjamas, tokia yra tvarka wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 23 birželio 2009 - 18:10
QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 23, 18:57)
TAIP, VIENAREIKŠMIŠKAI

Bahama mama, ar jūs tikrai manot, kad tokia medikų pozicija(perlipti per visus giminių prieštaravimus ir ašaras) paskatintų organų donorystę g.gif
Iš esmės kai kurios valstybės yra priėmusios civilizuotesnį savanoriškos donorystės realizavimo būdą, kuriam nereikalinga medikų ir giminių priešprieša. Jis remiasi preziumuoto sutikimo idėja ty jei asmuo nėra pasirašęs atsisakymo būti organų donoru, esant smegenų mirties kriterijams jis gali būti donoru, neatsižvelgiant į giminių sutikimą.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 06 23, 18:10)
Bahama mama, ar jūs tikrai manot, kad tokia medikų pozicija(perlipti per visus giminių prieštaravimus ir ašaras) paskatintų organų donorystę  g.gif
Iš esmės kai kurios valstybės yra priėmusios civilizuotesnį savanoriškos donorystės realizavimo būdą, kuriam nereikalinga medikų ir giminių priešprieša. Jis remiasi preziumuoto sutikimo idėja ty jei asmuo nėra pasirašęs atsisakymo būti organų donoru, esant smegenų mirties kriterijams jis gali būti donoru, neatsižvelgiant į giminių sutikimą.

Dange, jūs skaitėt visą diskusiją? g.gif čia ėjo kalba apie donoro korteles turinčių asmenų artimųjų sutikimą. Kuo donoro kortelės turėjimas mažiau civilizuotesnis būdas išsakyti savo valią, nei kažkur patvirtintas nepasirašytas atsisakymas? g.gif man atrodo, kad sąmoningai žmogaus išsakyta valia yra svaresnė net už nepasirašytą atsisakymą g.gif čia ir negali / neturi būt jokios medikų ir giminių priešpriešos. Žmogus būdamas gyvas išreiškė savo valią ir tuo viskas pasakyta. Medikai tik atlieka savo tiesiogines pareigas - transplantuoja tinkamus organus. Kas čia necivilizuoto?

tie, kas suvokia donorystės prasmę ir reikalingumą, jais ir tampa, duodami sutikimą (įsigydami donoro korteles). O tų, kas yra prieš, medikų paklausimas netekties valandą tikrai kad neįtikins schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 23 birželio 2009 - 18:19
QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 23, 19:08)
būtent, kad nerūpės - todėl aš negalėsiu nieko objektyviai nuspręsti. Gal ir pažiūrėčiau kaip į išmėsinėjimą tuo momentu, kol esu užvaldyta netekties skausmo. Bet supraskit, kad mano nuomonė šiuo atveju nieko verta palyginti su galbūt išgelbėta gyvybe ir mano vaiko išsakyta valia. Aš neturiu jokios teisės ją užginčyti  schmoll.gif čia ir yra didžiausia bėda - kad kažkieno emocijos iškeliamos aukščiau visko wink.gif Su laiku netekties skausmas praeis ir, manau, ateis suvokimas, kad kažkur vis dar plaka tavo vaiko širdis. Beje, kai įtariama smurtinė mirtis, žmogui atliekamas skrodimas - jo artimųjų niekas neklausia, ar jie sutinka, kad mirusysis būtų mėsinėjamas, tokia yra tvarka wink.gif

O ir vaikai gali pareikšti savo valia šiuo klausimu? Nuo kada? Maniau, kad tik nuo 18m. Kitokiu atveju reiks jūsų sutikimo/pritarimo/pasiūlymo, kurio medikai mano minėtu atveju iš jūsų negautų. Nebent jūs pati galite įrašyti savo vaiką į donorų sąrašą g.gif
Atsakyti
[quote=Bahama mama,2009 06 23, 19:57]
TAIP, VIENAREIKŠMIŠKAI

na,tada klausimu nebeturiu g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 06 23, 18:33)
O ir vaikai gali pareikšti savo valia šiuo klausimu? Nuo kada? Maniau, kad tik nuo 18m. Kitokiu atveju reiks jūsų sutikimo/pritarimo/pasiūlymo, kurio medikai mano minėtu atveju iš jūsų negautų. Nebent jūs pati galite įrašyti savo vaiką į donorų sąrašą  g.gif

maniau, kad suprantat, jog kalbam apie suaugusius vaikus unsure.gif nepilnamečiai donorų kortelių juk negali turėti mirksiukas.gif be abejo, kad tais atvejais, kai žmogus nėra išreiškęs sutikimo tapti donoru, turi būti klausiama artimųjų - tai ir yra daroma. Bet kodėl klausiama, kai valia jau pareikšta - va šito aš niekaip negaliu suprasti schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 23 birželio 2009 - 18:48
noriu paagituoti šiek tiek smile.gif
žinau, kad pastaruoju metu daugeliui kraujo centrų labai trūksta neatlygintinų kraujo donorų. Bent Vilniaus kraujo centro darbuotojai jau netgi atvažiuoja pasiimti donoro į namus ar darbo vietą ir parveža atgal.
Kviečiu visus padėti medikams gelbėti gyvybes. Už gerumą gerumu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 07 24, 03:00)
noriu paagituoti šiek tiek  smile.gif
žinau, kad pastaruoju metu daugeliui kraujo centrų labai trūksta neatlygintinų kraujo donorų. Bent Vilniaus kraujo centro darbuotojai jau netgi atvažiuoja pasiimti donoro į namus ar darbo vietą ir parveža atgal.
Kviečiu visus padėti medikams gelbėti gyvybes. Už gerumą gerumu  4u.gif

as jau uzsirasiusi i ciulpu donorų duombaze wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ausriukas25 @ 2009 07 24, 10:27)
as jau uzsirasiusi i ciulpu donorų duombaze wink.gif

thumbup.gif ,tikiuosi,kad nesigailesi smile.gif ,turetu apimti geras jausmas smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš už donorystę,kad daugiau žmonių atsirastų apie tai mąstančių 4u.gif
Atsakyti
Niekad nebuvau.
Anksciau donorai buvo tie,kam reikdavo pinigu,nes uz tai mokejo...
Atsakyti
As taip pat uz donoryste 4u.gif . kadangi gyvenu ne Lietuvoje, susiradau anketa, belieka ja uzpildyti ir issiusti. Tik gal negaleciau paaukoti odos ir akiu blush2.gif
Atsakyti