Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(fiksas @ 2008 10 01, 18:31)
jo tu cia gerai.tik pagalvok truputuka is kitos puses.mirsta tavo artimas zmogus ir jam reikia tik kazkokio niekam nereikalingo organo.ir jis yra ir pilnai tinkantis bet tas kas gali padaryti sprendima duoti ar ne pasako kad sory bet as kremuosiu viska,o tu gal palauk truputuka.

kai bus aktualu - galvosiu.
QUOTE(rainiukas @ 2008 10 01, 20:53)
Labai butu idomus argumentuoti paaiskinimai. O jei paciai prireiktu transplantacijos? Ir staiga visas pasaulis atsisuktu pries tave: ne, ne ir darkart ne cool.gif Kaip jaustumeis?

klausimas buvo ką manote apie donorystę. aš atsakiau.
Atsakyti
as medike,bet kazkodel nesupranta net bendradarbiai,kad visom keturio --UZ---DONORYSTIMUZ APARATU ATJUNGIMA EGSISTUOJANCIAM KUNUI--kunas tik sielos buveine,ar gyvatei ne tas pats kuo virsta jos sena oda,ar jums bus ne vistiek kur gules ir koks jusu sudarkytas kunas....gal as kiek per ziauriai,bet gyvenimas toks... blink.gif
Atsakyti
As uz
Atsakyti
net nežinau......
Atsakyti
As uz. Esu kraujo donore jau 2 metus. Plius turiu kortele organu donoro,kuria visada nesioju pase. Zinojau, kad vyras pries. Dabar pasidariau kortele ir zinau, kad taip isreiskiau savo valia smile.gif
Atsakyti
wink.gif
Atsakyti
Zinoma, kad uz biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2008 10 01, 18:29)
va ko neprisiversciau padaryt tai kraujo duot doh.gif net klausyt apie injekcijas ar emima is venos negaliu, negera daros verysad.gif

Pries kelis metus ir as jauciausi panasiai kaip tu. Viena karta reikejo krauja is venos imti, patikrinimui. Kai pamaciau ta savo krauja megintuvelyje, sesute spejo laiku mane suciupti, kad ant zemes nenukrisciau. Ir tada sau pasakiau: na jau kraujo donore, tai jau niekada, niekada... bigsmile.gif
O dabar jau beveik metai, kaip sekmingai esu kraujo donore. Tiesiog, ir duriant, ir pumpuojant ta krauja neziuriu i ta puse ir tiek. Visas "malonumas" uztrunka tik kelias minutes.
Del organu esu pasakiusi vyrui, bet kai sekanti karta eisiu i ligonine kraujo duot, reiks paklaust, kokius ten popierius reikia susitvarkyt.
Dar paskutini karta duodama krauja, pazadejau, kad ir savo vyra bandysiu itraukti i sita kraujo "bizni". ax.gif
Atsakyti
As esu uz. Jeigu ju tik kam reikia prasom biggrin.gif
Atsakyti
Tik už,jei mano seni trantai nors kam pratestų gyvenimą bent minutei ,valandai ar dienai prašom,o man visai dzin kai numirsiu bus kas viduj ar ne,vistiek vidaus organus išima .Deja kraujo donore būt negaliu dėl vaikystėj persirgtos geltos.
Atsakyti
Tik už.
Atsakyti
QUOTE(Varusiote @ 2008 10 01, 20:07)
turi žinių, kad organai pardavinėjami? ir taip drąsiai gali pateikti faktus? su pavardėmis? o jeigu taip prieš teismą? agentūra VBS tokiais atvejais negalioja.
Apie pardavinėjimus ir pan - mano pusbroliui reikėjo persodinti inkstą. Jo svainis - vienas iš TŲ klinikų vadovų. Inskto laukė 7 metus, nors buvo vežamas gal tris kartus, pirminiai duomenys tinkami, iškviečia, padaro dar kažkokius tyrimus ir -"važiuok namo".  Kai jau padarė persodinimą - organizmas buvo pernelyg nualintas. liko du paaugliukai sūnūs.

Aš už. Ilgai nesupratau, kas yra donoryste, kol nesusiduriau su tuo is labai arti. Tiek donorus, tiek donoru seimas labai gerbiu, nes apsisprendimas nelengvas. O zinant, kiek purvo ant ju galvu ispilama... Varusiote, uzjauciu 4u.gif
Ragenu persodinimas aklam leidzia vel matyti. Kepenu zmones negali laukti - donoras dienu begyje atsiranda arba ne. Inkstu funkcija dar galima ribota laika pakeisti. Taciau 4 valandu dializes metu is kraujo nepasalinamas kalis ir fosforas... isfiltruojamas kalcis... po treju metu nuo dializes proceduru pradzios organizme ivyksta negriztami pakitimai. Letinemis inkstu ligomis serga mazdaug kas desimtas zmogus Lietuvoje, bet apie jas dazniausiai suzino, tik nustojus veikti inkstams... arba laiku neradus priezasties, mirsta.
Atsakyti