Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(Jurga.S @ 2009 06 22, 22:50)
Tikiuosi tai nera kabinejimasis prie zodziu deriniu mirksiukas.gif  smile.gif ...
Nenoriu tiketi,kad Jus dabar gailedamasi del sugaisto laiko pildant kortele pakeitete nuomone apie organu donoryste...
Papildyta:

Jau minejau,jog Lietuvoje nera ne vieno asmens sutikusio po mirties paukoti organus donorystei,tapusio organu donoru.
nusivylima suprantu,bet ar Jus pakeitete nuomone?
kai kalbu apie donoryste,labai daznai zmones sako-pritariu siai minciai,bet nepasitikiu medikais,neimsiu korteles...Paskaitykite sia tema nuo pradziu-nugydys,papjaus....

tikrai ne smile.gif ne aš viena įžvelgiau prieštaravimą 4u.gif
apie donorystę nuomonės nepakeičiau, bet labai nusivyliau medikais. Šiuo atveju jei galima kažką apkaltinti, kad turintys donorų korteles netampa donorais, tai tik juos - už ryžto stoką vykdyti tai, kam patys agituoja cool.gif

donoro kortelę išsiėmiau, nes šiuo atveju pasitikėjau medikais - kad nenugydys, nepapjaus, atliks kilnų darbą. Tai kodėl jie negali pasitikėti manim ir mano išreikšta valia? Norint gauti, reikia kažką ir atiduoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 23, 00:59)
tikrai ne  smile.gif ne aš viena įžvelgiau prieštaravimą  4u.gif
apie donorystę nuomonės nepakeičiau, bet labai nusivyliau medikais. Šiuo atveju jei galima kažką apkaltinti, kad turintys donorų korteles netampa donorais, tai tik juos - už ryžto stoką vykdyti tai, kam patys agituoja  cool.gif

donoro kortelę išsiėmiau, nes šiuo atveju pasitikėjau medikais - kad nenugydys, nepapjaus, atliks kilnų darbą. Tai kodėl jie negali pasitikėti manim ir mano išreikšta valia? Norint gauti, reikia kažką ir atiduoti  mirksiukas.gif

na,taip,dviese pastebejote pristaravimus,bet manau mintis ta pati smile.gif
galime kaltinti likima,kas taip sunkiai serga suauge,vaikai...galime kaltinti medikus,uz ryzsto stoka.siuo atveju medikai neagituoja,agituoju as,transplantuotu inkstu ir ne del saves,kaip buvau kaltinama tolerancijos stoka,o del tu daugelio,kuriuos palikau dializes centre....Nes nuo musu gyvuju valios priklauso nemazai gyvybiu.Ir paklauskim mamos,kuri laukia savo vaikuciui organo,o jos netinka,ka ji galetu atiduoti,bet ne mediko....Jei mes nevisada pasitikim medikais,gal ir jie taip pat ne visada pasitiki mumis...
Atsakyti
QUOTE(Jurga.S @ 2009 06 22, 23:10)
na,taip,dviese pastebejote pristaravimus,bet manau mintis ta pati  smile.gif

galime kaltinti likima,kas taip sunkiai serga suauge,vaikai...galime kaltinti medikus,uz ryzsto stoka.siuo atveju medikai neagituoja,agituoju as,...

Ir paklauskim  mamos,kuri laukia savo vaikuciui organo,o jos netinka,ka ji galetu atiduoti,bet ne mediko....

Jei mes nevisada pasitikim medikais,gal ir jie taip pat ne visada pasitiki mumis...

mintis buvo viena - kad jūsų žodžiuose yra prieštaravimas. Kai paaiškinot išsamiau, tos minties neliko smile.gif

medikai irgi agituoja, tik ne šioje temoje.

o kodėl neklausti mediko? ar jis negali tapti reikalingas kažkieno organų? arba jo vaikas? ar ne jis priima galutinį sprendimą - patenkinti artimųjų prieštaravimą? ir ar ne jis, prisiekęs Hipokrato vardu, pasižadėjo gelbėti gyvybes?

aš medikais pasitikėjau, tą pasitikėjimą patvirtina mano donoro kortelė. Norėčiau, kad atėjus laikui ir jie manim pasitikėtų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 23, 01:25)
mintis buvo viena - kad jūsų žodžiuose yra prieštaravimas. Kai paaiškinot išsamiau, tos minties neliko  smile.gif

medikai irgi agituoja, tik ne šioje temoje.

o kodėl neklausti mediko? ar jis negali tapti reikalingas kažkieno organų? arba jo vaikas? ar ne jis priima galutinį sprendimą - patenkinti artimųjų prieštaravimą? ir ar ne jis, prisiekęs Hipokrato vardu, pasižadėjo gelbėti gyvybes?

aš medikais pasitikėjau, tą pasitikėjimą patvirtina mano donoro kortelė. Norėčiau, kad atėjus laikui ir jie manim pasitikėtų wink.gif

Isgelbeti gyvybe nera vien tik gydytojo nuopelnas.butent,kad darydamas transplantacija medikas suteikia sansa,o ne gauna kazka sau.Nuo tokio dalyko,kaip organu transplantacija nera apsaugotas ne vienas.kaip zinome,organu paemimas donorystei,paskutini zodi lemia artimieji.o,kas be artimuju geriausiai gali patenkinti mirusio zmogaus valia?ar nevertetu visu pima isiaiskinti ju priestaravimo matyvus?Jei mes apie tai kalbame,turime donoro kortele,tai artimiesiems turetu butu labai motyvuotas zmogaus pasirinkimas...
Atsakyti
QUOTE(Jurga.S @ 2009 06 22, 23:38)
Isgelbeti gyvybe nera vien tik gydytojo nuopelnas.butent,kad darydamas transplantacija medikas suteikia sansa,o ne gauna kazka sau.Nuo tokio dalyko,kaip organu transplantacija nera apsaugotas ne vienas.kaip zinome,organu paemimas donorystei,paskutini zodi lemia artimieji.

o,kas be artimuju geriausiai gali patenkinti mirusio zmogaus valia?

ar nevertetu visu pima isiaiskinti ju priestaravimo matyvus?Jei mes apie tai kalbame,turime donoro kortele,tai artimiesiems turetu butu labai motyvuotas zmogaus pasirinkimas...

nelabai supratau pagrindinės minties g.gif labai dažnai medikai nieko negali garantuoti, bet vistiek daro (na, turėtų daryti) VISKĄ, kas padėtų išgelbėti žmogui gyvybę (teisinių rėmų ir moralės normų ribose). Jis gauna atlyginimą už savo darbą ir, manau, tam tikrą moralinį pasitenkinimą, kai pavyksta operacija, gimdymas, širdies transplantacija ir pan. Kitaip, jei tenkinasi tik atlyginimu, jis prastas gydytojas. Taip, nuo transplantacijos nėra nė vienas apsaugotas ir tą suvokdami žmonės apsiprendžia tapti donorais. Kodėl tada nepaisoma jų valios?

jis pats. Iki mirties. Tuo tikslu yra rašomi testamentai, paskiriami įgalioti asmenys ir t.t. Nedažnai artimiesiems pavyksta teisme testamentus užginčyt.

prieštarvaimo motyvai yra išdėstyti šioje temoje. Labai sunku pakeist kito žmogaus nusistatymą, įsitikinimus. Nereikia net priešiško nusistatymo - netekties akimirką viskas gali atrodyti kitaip, artimieji, prislėgti skausmo, sunkiai pajėgia blaiviai vertinti situaciją. O čia jų paklausiama, ar sutinka, kad jų vaiko širdis būtų stabdoma. Aš visom keturiom pasisakau už donorystę, bet tikrai negaliu imt ir patvirtint, kad jei neduokdie kokia nelaimė ištiktų mano vaiką, aš paklausta medikų, tą minutę sutikčiau paaukoti organus, net ir žinodama jo paties apsisprendimą. Tiesiog tokiom akimirkom viskas tampa nebesvarbu - lieki su tuo mirštančiu artimuoju ir begaliniu skausmu, priimti protingus sprendimus tokiu atveju gali tik labai stiprūs žmonės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 22 birželio 2009 - 23:52
Savo organus galeciau sutikt kad atiduotu.. bet vaiku schmoll.gif vien pagalvojus sirdys plysta unsure.gif Suprantu kad gal isgelbetu kito vaikelio gyvybe.. bet nuosirdziai sakau negaleciau verysad.gif net uzkasus turbut dar nepatikeciau kod jo nebera ..... blush2.gif
Atsakyti
kadangi tai tema apie organu donoryste,tai,kaip ir esu minejusi transplantacijos procese dalyvauja 50-70 zmoniu.lemiama zodi taria artimieji,o tada procesas-organu paemimas,tyrymu darymas,organu transportavimas,recipiento paieska,paruosimas..Moralini pasitenkinima gauna medikai,kada zmogus gali dziaugtis nauju gyvenimu.kada man buvo atlikta inksto transplantacija inkstas ilgokai nedirbo,toliau buvau dializuojama.o operaves chirugas begalo jaudinosi,vis sake-operacija pavyko puikiai,kas ne taip...Pati buvau begalo optimistiska ir guodziau gydytoja-veiks mano inkstukas,tikrai veiks,tik jam turbut reikia truputi laiko apsiprasti naujoje vietoje rolleyes.gif ...
Nedažnai artimiesiems pavyksta teisme testamentus užginčyt.,tai tiesa,kaip jus ir rasote.bet nedaznai,tai nereiskia visada mirksiukas.gif
bet tikrai negaliu imt ir patvirtint, kad jei neduokdie kokia nelaimė ištiktų mano vaiką, aš paklausta medikų, tą minutę sutikčiau paaukoti organus, net ir žinodama jo paties apsisprendimą. tai puikus jusu pacios atsakymas,kodel reikalingas artimuju sutikimas.ka jusu manymu turetu daryti medikai-nesakyti,kad ima organus?Nuslepti fakta apie atlikta transplantacija?o,tai yra neimanoma schmoll.gif .
kokia bebutu mums priimtina ar nepriimtina tokia sistema,bet ji yra .ir kokia beisirutuliotu internetine diskusija,realiame gyvenime daug kas buna truputi kitaip smile.gif As neatstovauju mediku,tik sioje situacijoje buvau realiai,o ne isivaizduojamai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga.S @ 2009 06 23, 13:00)
Nedažnai artimiesiems pavyksta teisme testamentus užginčyt.,tai tiesa,kaip jus ir rasote.bet nedaznai,tai nereiskia visada  mirksiukas.gif

bet tikrai negaliu imt ir patvirtint, kad jei neduokdie kokia nelaimė ištiktų mano vaiką, aš paklausta medikų, tą minutę sutikčiau paaukoti organus, net ir žinodama jo paties apsisprendimą. tai puikus jusu pacios atsakymas,kodel reikalingas artimuju sutikimas.ka jusu manymu turetu daryti medikai-nesakyti,kad ima organus?Nuslepti fakta apie atlikta transplantacija?o,tai yra neimanoma schmoll.gif .
kokia bebutu mums priimtina ar nepriimtina tokia sistema,bet ji yra .ir kokia beisirutuliotu internetine diskusija,realiame gyvenime daug kas buna truputi kitaip smile.gif  As neatstovauju mediku,tik sioje situacijoje buvau realiai,o ne isivaizduojamai bigsmile.gif

taip, būtent, kad ne visada - tai reiškia, kad dažniausiai nugali mirusio žmogaus išsakyta valia, o ne jo artimųjų. Kodėl donorystės atveju yra kitaip? mirksiukas.gif

o kam slėpti nuo artimųjų? Jie turi teisę žinoti, bet ne teisę priimti sprendimą, užginčijant mirštančiojo valią schmoll.gif tai yra absoliučiai skirtingi dalykai.

na taip, jūs teisi, realiame gyvenime ir algos vokeliuose (šešėlinė ekonomika) egzistuoja, ir kyšiai teismams, policijai, medikams, nors visa tai nelegalu ir neteisėta. Ką padarysi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 23, 15:12)
taip, būtent, kad ne visada - tai reiškia, kad dažniausiai nugali mirusio žmogaus išsakyta valia, o ne jo artimųjų. Kodėl donorystės atveju yra kitaip?  mirksiukas.gif

o kam slėpti nuo artimųjų? Jie turi teisę žinoti, bet ne teisę priimti sprendimą, užginčijant mirštančiojo valią  schmoll.gif tai yra absoliučiai skirtingi dalykai.

na taip, jūs teisi, realiame gyvenime ir algos vokeliuose (šešėlinė ekonomika) egzistuoja, ir kyšiai teismams, policijai, medikams, nors visa tai nelegalu ir neteisėta. Ką padarysi  rolleyes.gif

dazniausiai nugali mirusio zmogaus issakyta valia,ka reiskia dazniausiai?tai tikrai ne- visada smile.gif .butent,kad donorystes atveju taip pat mirksiukas.gif
Jus gi pati rasete,kad jei ne duok Dieve taip nutiktu artimiesiems,net ir zinodama ju valia nesate garantuota,kad sutiktumete.jus nesutinkate,medikai laikosi istatymu.. g.gif ,gal but as esu labai naivi,kad man atrodo situacija labai jau konfliktiska doh.gif
kazint,ar ne mes patys,zmones duodame kysius,mokame algas vokeliuose..Ar tik galime pasakyti-nea,as taip nedarau.. cool.gif g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga.S @ 2009 06 23, 13:35)
dazniausiai nugali mirusio zmogaus issakyta valia,ka reiskia dazniausiai?tai tikrai ne- visada  smile.gif .butent,kad donorystes atveju taip pat mirksiukas.gif
Jus gi pati rasete,kad jei ne duok Dieve taip nutiktu artimiesiems,net ir zinodama ju valia nesate garantuota,kad sutiktumete.jus nesutinkate,medikai laikosi istatymu.. g.gif ,gal but as esu labai naivi,kad man atrodo situacija labai jau konfliktiska doh.gif
kazint,ar ne mes patys,zmones duodame kysius,mokame algas vokeliuose..Ar tik galime pasakyti-nea,as taip nedarau.. cool.gif  g.gif  rolleyes.gif

bet gi jūs ką tik rašėt, kad visada klausiama artimųjų doh.gif tai kur čia mirusiojo valia? g.gif puiku, jei artimųjų sprendimas sutampa su ta valia. Bet vėlgi, jūs pati rašėt, kad NĖ VIENAS turintis donoro kortelę dar netapo donoru. Tai kaip tai suprasti? Neįsižeiskit, bet man labai sunku suprast jūsų minčių seką. Tai ar medikai irgi kovoja teismuose su artimaisiais, kaip tie, kas nori užginčyt testamentą? Jei nebijotų pakovot, tai gal netrūktų taip tų donorų cool.gif Įstatymas visgi jų pusėje.
Būtent, kad klausdami artimųjų ir užginčydami mirštančio potencialaus donoro valią, jie nesilaiko įstatymų doh.gif (kurį kodekso straipsnį pažeidžia, jau pacitavau).

ir aišku, privaloma yra iš duodančiojo kyšį jį paimt, o darbuotojui sutikt su alga juodais smile.gif iki šiol kyšių medikų nesu davusi, bet keletą kartų labai dėl to pasigailėjau - nes vistiek teko eit privačiai, kad paskirtų reikiamus tyrimus.

žodžiu, mūsų diskusija jau išsisėmė. Po jos supratau tik vieną - tikrai nebeagituosiu savo draugų ir pažįstamų išsiimti donorų korteles (su šiuo projektu turbūt irgi kažkam gerai nubyrėjo į kišenę), perspėsiu visus, kad negaištų veltui laiko, nes vistiek už juos nuspręs artimieji. Tai lai jie ir sprendžia cool.gif kam dar mėtyt krizės metu pinigus kortelių gamybai. Jei medikai tingi pajudint uodegas, tai tegul nesiskundžia, kad katastrofiškai trūksta donorų rolleyes.gif
Atsakyti
Keista biggrin.gif bet man atrodo kad Jurga.S labai jau smulkiai aiskiai viska isdeste g.gif taip kaip yra, kokie istatymai ir t.t.
O uz istatymu subtilybes doh.gif
Atsakyti
tikiu,kad esate nusivylusi unsure.gif ,jauciu,kad savo nusivylima bandote kompensuoti,rasydama apie mano minciu nenuosekluma....
jei artimieji,o ne medikai gerbtu mirusiojo valia,tai turbut ji butu ispildyta.Ne medikai turi kovoti uz donorus,o artimieji ivertinti mirusiojo apsisprendima.bandau isivaizduoti-sielvartauja tevai prie mirusio vaiko,o medikai sako-mes imsime oganus donorystei.tevai priestarauja,o medikai-istatymai tai leidzia.Ar tada mes galime kalbeti tik apie istatymus? gal pagalvokim ne tik apie mirusiojo valia,bet ir apie artimuosius...Kokia tai butu kova?Ir kas butu laimetojas?
jau kelinta karta rasote neagitacija tureti donoro kortele,laiko gaisima..Man labai gaila,kad tai jau gaunasi kaip antireklama organu donorystei.Beje,organu medikams nereikia,ju reikia laukiantiems zmonems,is kuriu nemazai ir nebesulaukia... verysad.gif
Atsakyti