Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 22, 16:33)
Mylimuke, kažkaip abejoju, kad venas galima "pagerinti", čia jau fiziologja tokia ir turbūt nieko nepadarysi. Mano venos ir šiaip labai ryškios, o jei dar karšta ar po kokio fizinio krūvio, tai ir akla seselė pataikytų  lotuliukas.gif

Vadinasi, kitą kartą iki NKC reiks krosiuką padaryti biggrin.gif
Atsakyti
Aha, per karščius arba po fizinio krūvio mano venos aklai seselei irgi tiktų lotuliukas.gif
Va dabar balkoną išsikuopiau, tai turbūt ir pati galėčiau liuosiai pataikyti į veną biggrin.gif
Bet kai šalta, nieko nedirbi, tai nelabai kokios jos... rolleyes.gif Vistiek bandysiu nuvažiuoti priduoti kraujo poto, kai praeis pusmetis po operacijos smile.gif Netiksiu, tai netiksiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 22 birželio 2009 - 16:43
QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 22, 10:56)
tai čia tik jūs įsivaizduojat, kad taip gali būt? Aš maniau, žinot tokių atvejų  g.gif Tai kas šiuo atveju svarbiau - mediko ramybė, kad nebūtų užvesta byla, kuri vėliau vis tiek bus nutraukta (nes jai nėra teisinio pagrindo), ar išgelbėta mažiausiai 1 gyvybė? Aš tokiu atveju medikų nesuprantu - jie turi dirbti pagal Hipokrato priesaiką, t.y., gelbėti gyvybes, o ne savo ramybe rūpintis wink.gif O jei tikrai būtų taip kaip sakot, tada nematau prasmės apskritai dalinti tas donoro korteles - juk artimieji nusprendžia. Gal eit išsiregistruot man iš to registro - MB vistiek žino mano valią? cool.gif

toki,pavyzdi parasiau,kaip isivaizdavima smile.gif .puiku,kad jus esate tolerantiska tokiai opiai temai ir suprantate transplantacijos svarbuma ir eiga thumbup.gif .o medikai ir dirba savo darba,atlieka transplantacijas.beabejo man nebutu imanoma mirus zmogui,stoveti salia ir matyti artimuju ir mediku diskusija apie donoryste.Bet dalyvauju konferencijose apie organu donoryste,bendrauju su medikais,transplantuotais,laukiancias transplantacijos ir zinau,kad artimuju sutikimas yra butinas.O,donoro kortele yra labai prasminga,ji parodo zmogaus valia,butent tuo atveju jei artimieji uzpriestrautu.2008 metais buvo 25 artimuju uzspriestaravimai donorystei,o iki 2009.05.31 -30.jei sie mire zmones butu tureje donoro dortele, gal tie skaiciai butu zenkliai mazesni g.gif Asmeniskai jus,kaip ir kiekvienas pilnametis, turite pilna teise buti donoru registre ar nebuti,tai jusu nuomone ir pasirinkimas smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Jurga.S @ 2009 06 22, 20:05)
zinau,kad artimuju sutikimas yra butinas.O,donoro kortele yra labai prasminga,ji parodo zmogaus valia,butent tuo atveju jei artimieji uzpriestrautu.

nesupykit, bet vistiek nesuprantu g.gif pirmas sakinys prieštarauja antrajam wink.gif rašot, kad sutikimas būtinas, bet donoro kortelė gelbsti, kai atsiranda artimųjų prieštaravimas. Tai kaip tik dėl to aš ją ir išsiėmiau - kad niekas negalėtų mano valios užginčyt ir už mane nuspręst g.gif Ar jūs teigiat, kad tai vistiek įmanoma? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 22, 21:49)
nesupykit, bet vistiek nesuprantu  g.gif pirmas sakinys prieštarauja antrajam wink.gif rašot, kad sutikimas būtinas, bet donoro kortelė gelbsti, kai atsiranda artimųjų prieštaravimas. Tai kaip tik dėl to aš ją ir išsiėmiau - kad niekas negalėtų mano valios užginčyt ir už mane nuspręst  g.gif Ar jūs teigiat, kad tai vistiek įmanoma?  4u.gif

Va aš irgi skaičiau ir galvojau ar čia tik man vienai taip atrodo, kad vienas sakinys kitam prieštarauja... ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 22, 22:49)
nesupykit, bet vistiek nesuprantu  g.gif pirmas sakinys prieštarauja antrajam wink.gif rašot, kad sutikimas būtinas, bet donoro kortelė gelbsti, kai atsiranda artimųjų prieštaravimas. Tai kaip tik dėl to aš ją ir išsiėmiau - kad niekas negalėtų mano valios užginčyt ir už mane nuspręst  g.gif Ar jūs teigiat, kad tai vistiek įmanoma?  4u.gif

man tikrai nera ko pykti smile.gif-
..."Tai rodo, kad šiuo metu galiojanti sistema yra netobula. Iki šiol Lietuvoje donoru netapo nė vienas žmogus, turintis donoro kortelę. Tačiau gydytojai tvirtina, kad jei artimieji prieštarautų, jie tikrai nepersodintų žmogaus, patvirtinusio savo nusistatymą tapti donoru, organų.
Svarbiausias dalykas propaguojant organų donorystę – stengtis, kad kuo daugiau žmonių pakalbėtų apie tai savo šeimose. Lankstinukas, lipdukas, simbolinė donoro kortelė yra vienas iš tokio pokalbio pretekstų"..
tai nukopinau is leidinio "Nefro-info",kuri galite rasti donoras.lt smile.gif ,ten taip pat rasite labai daug naudingos informacijos,taip pat galite uzduoti klausimus smile.gif.
dar labai dziaugiuosi,kad mes diskutuojame donorystes tikslui,beje esame vieningos nuomones smile.gif,kad tai yra labai reikalinga mirksiukas.gif
Papildyta:
[quote=Bahama mama,2009 06 22, 22:49]
nesupykit, bet vistiek nesuprantu g.gif pirmas sakinys prieštarauja antrajam wink.gif rašot, kad sutikimas būtinas, bet donoro kortelė gelbsti, kai atsiranda artimųjų prieštaravimas. Tai kaip tik dėl to aš ją ir išsiėmiau - kad niekas negalėtų mano valios užginčyt ir už mane nuspręst g.gif Ar jūs teigiat, kad tai vistiek įmanoma? 4u.gif
[/quotegal man tik vienai suprantamai parasiau-dabar parasysiu abu pabrauktus zodziu junginius-artimuju sutikimas yra butinas,kad galetu paimti organus donorystei,o kortele parodo zmogaus valia,jei artimieji uzpriestarautu organu paemimui ir transplantacijai ,o tai padetu artimiesiems apsispresti.kur yra priestaravimai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga.S @ 2009 06 22, 22:14)
[color=blue]..."Tai rodo, kad šiuo metu galiojanti sistema yra netobula. Iki šiol Lietuvoje donoru netapo nė vienas žmogus, turintis donoro kortelę. Tačiau gydytojai tvirtina, kad jei artimieji prieštarautų, jie tikrai nepersodintų žmogaus, patvirtinusio savo nusistatymą tapti donoru, organų.

tokiu atveju man tikrai liūdna ir apmaudu. Sistema, kaip suprantu, yra netobula tik dėl gydytojų nenoro veltis į teisminius ginčus su artimaisiais, nes reikiama įstatyminė bazė yra g.gif Tačiau faktas, kad donoru netapo nė vienas turintis donoro kortelę, dar nieko neparodo - visų pirma, savo apsisprendimą tapti donorais kol kas yra išreiškę gana nedaug žmonių ir visai galimas daiktas, kad jie tiesiog niekam netiko kaip donorai, o ne netapo jais būtent dėl artimųjų prieštaravimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga.S @ 2009 06 22, 23:14)
..."Tai rodo, kad šiuo metu galiojanti sistema yra netobula. Iki šiol Lietuvoje donoru netapo nė vienas žmogus, turintis donoro kortelę. Tačiau gydytojai tvirtina, kad jei artimieji prieštarautų, jie tikrai nepersodintų žmogaus, patvirtinusio savo nusistatymą tapti donoru, organų.
Svarbiausias dalykas propaguojant organų donorystę – stengtis, kad kuo daugiau žmonių pakalbėtų apie tai savo šeimose. Lankstinukas, lipdukas, simbolinė donoro kortelė yra vienas iš tokio pokalbio pretekstų"..
tai nukopinau is leidinio "Nefro-info",kuri galite rasti donoras.lt  smile.gif ,ten taip pat rasite labai daug naudingos informacijos,taip pat galite uzduoti klausimus smile.gif.
dar labai dziaugiuosi,kad mes diskutuojame donorystes tikslui,beje esame vieningos nuomones  smile.gif,kad tai yra labai reikalinga mirksiukas.gif

Hm, na jei tai tik pretekstas pasikalbėjimui ar artimųjų apsisprendimui, tuomet manau, man tos kortelės net nereikia...
Kadangi turėjau labai rimtų bėdų su sveikata, atsigavus labai daug galvojau apie visokias donorystes ir kraujo pridavimus... Manau mano artimieji, o ypač brolis, tikrai įvykdytų mano valią nutikus nelaimei. Net ne manau-esu tikra tuo... Kalbėjom daugybę kartų apie tai, neatsirado norinčių gulti karstan ir atimti galimybę kažkam išgelbėti gyvybę smile.gif Maniau dodnoro kortelė-šimtaprocentinis garantas, kad mano organai esant galimybei ir reikalui pasitarnaus gelbstint kito žmogaus gyvybę smile.gif Na bet jei artimųjų žodis vistiek yra galutinis- nėra tikslo važiuoti ir tą kortelę gamintis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga.S @ 2009 06 22, 22:23)
dabar parasysiu abu pabrauktus zodziu junginius-artimuju sutikimas yra butinas,kad galetu paimti organus donorystei,o kortele parodo zmogaus valia,jei artimieji uzpriestarautu organu paemimui ir transplantacijai ,o tai padetu artimiesiems apsispresti.kur yra priestaravimai? g.gif

na, jūs neištraukit atskirų frazių iš konteksto - prieš tai rašėt, kad donoro kortelė nieko nelemia, nes net ir turint ją, reikalingas artimųjų sutikimas. O savo paryškintam antrajam teiginy rašot, kad kortelė parodo žmogaus valią, jei artimieji užprieštarautų, t.y., artimųjų prieštaravimas lyg ir tampa mažiau svarbus g.gif kai užsiregistravau donorų registre, buvau tikra, kad artimieji tikrai negalės įtakoti mano apsisprendimo. Gaila, kad yra priešingai wink.gif kadangi artimieji mano valią žinojo ir iki išsiimant donoro kortelę, tai aš nesu tikra, kad kortelės turėjimas kaip nors įtakotų jų apsisprendimą schmoll.gif Pvz., mano mama buvo labai prieš, kad išsiimčiau donoro kortelę, dėl tų pačių priežasčių kaip ir dauguma šioje temoje. Nors ji seniai žino mano norą po mirties atiduoti kažkam savo organus, beveik esu tikra, kad paklausus jos sutikimo, su tuo nesutiktų. Todėl dabar jau beveik gailiuosi, kad gaišau laiką pildydama tą anketą - pasirodo, visa tai bevertis laiko gaišimas doh.gif
Atsakyti
2008 metais buvo 77 potencialus donorai,artimuju priestaravimu 25,tai parodo,kad dalis butu galeje tapti donorais.gydytojus puikiai suprantu ir pateisinu,gali nutikti taip,kad veliantis i teisminius gincus su artimaisiais,tuo metu nebuti transplantologo unsure.gif ,o tuo metu reiktu operuoti.ir manau,tai jau yra musu samojingumo ir zinojimo stokos deka.o kol kas yra tokia sistema,gal but tai paveike zmoniu nepasitikejimas medikais unsure.gif ...
mano vyras taip pat turi donoro kortele,bet jei NE DUOK DIEVE,nutiktu tokia baisi nelaime,sia situacija galiu tik isivaizduoti,gal ir as uzprotestuociau jo valiai....nezinau kas butu,jei butu....
Atsakyti
QUOTE(Jurga.S @ 2009 06 22, 22:41)
2008 metais buvo 77 potencialus donorai,artimuju priestaravimu 25,tai parodo,kad dalis butu galeje tapti donorais.
gydytojus puikiai suprantu ir pateisinu, ...

ir visi jie turėjo donoro korteles? g.gif
o aš nesuprantu ir nepateisinu schmoll.gif nusivyliau, labai dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 23, 00:33)
na, jūs neištraukit atskirų frazių iš konteksto - prieš tai rašėt, kad donoro kortelė nieko nelemia, nes net ir turint ją, reikalingas artimųjų sutikimas. O savo paryškintam antrajam teiginy rašot, kad kortelė parodo žmogaus valią, jei artimieji užprieštarautų, t.y., artimųjų prieštaravimas lyg ir tampa mažiau svarbus  g.gif kai užsiregistravau donorų registre, buvau tikra, kad artimieji tikrai negalės įtakoti mano apsisprendimo. Gaila, kad yra priešingai wink.gif kadangi artimieji mano valią žinojo ir iki išsiimant donoro kortelę, tai aš nesu tikra, kad kortelės turėjimas kaip nors įtakotų jų apsisprendimą  schmoll.gif  Pvz., mano mama buvo labai prieš, kad išsiimčiau donoro kortelę, dėl tų pačių priežasčių kaip ir dauguma šioje temoje. Nors ji seniai žino mano norą po mirties atiduoti kažkam savo organus, beveik esu tikra, kad paklausus jos sutikimo, su tuo nesutiktų. Todėl dabar jau beveik gailiuosi, kad gaišau laiką pildydama tą anketą - pasirodo, visa tai bevertis laiko gaišimas  doh.gif

Tikiuosi tai nera kabinejimasis prie zodziu deriniu mirksiukas.gif smile.gif ...
Nenoriu tiketi,kad Jus dabar gailedamasi del sugaisto laiko pildant kortele pakeitete nuomone apie organu donoryste...
Papildyta:
QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 23, 00:44)
ir visi jie turėjo donoro korteles?  g.gif
o aš nesuprantu ir nepateisinu  schmoll.gif nusivyliau, labai  dry.gif

Jau minejau,jog Lietuvoje nera ne vieno asmens sutikusio po mirties paukoti organus donorystei,tapusio organu donoru.
nusivylima suprantu,bet ar Jus pakeitete nuomone?
kai kalbu apie donoryste,labai daznai zmones sako-pritariu siai minciai,bet nepasitikiu medikais,neimsiu korteles...Paskaitykite sia tema nuo pradziu-nugydys,papjaus....
Atsakyti