Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

As planuoju surinkti artimiausius gimines ir draugus ir pasiulyti jiems tapti kaulu ciulpu donorais, juk tiek zmoniu siais laikais serga ta baisia liga, gal kam padesim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liaudija @ 2009 05 08, 13:19)
Aš už donorystę. Savo vyrui, tėvams paskiau, kad jeigu man kas nors atsitiktų, tai noriu,kad mano organus atiduotų donorystei.
Deja, vyras pasakė, kad jokiais būdais, net ir žinodamas mano valią, neatiduos mano organų. Kaip jūs manot, ką aš padariau? Jau kitą dieną nuėjau pas šeimos gydytoją ir užpildžiau prašymą, kad mane įtrauktų į organų donorų registrą. Esu organų donorė ir tuo džiaugiuosi. Tegul, esant reikalui, mano organai pagelbėja kitam.

Nors vyro organų, žinodama jo norą, neatiduočiau. Aš galiu spręsti tik apie savo kūną.

O kokie Jusu vyro motyvai,kad nesutinka Jusu valiai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga.S @ 2009 05 12, 11:46)
O kokie Jusu vyro motyvai,kad nesutinka Jusu valiai? unsure.gif

Aš ne liaudija,bet...kiek teko diskutuot šia tema,tai dauguma nesutinka bijodami,kad daktarai per greit ''nurašys''jiems brangų žmogų,tikisi,kad dar yra galimybė pasveikti...Gal dėl to g.gif
Atsakyti
Ne. Nesutinku buti donoru nes nepasitikiu musu zmonemis ax.gif Nors sirdyje labai noreciau 4u.gif
Atsakyti
niekada nesusimasciau,vadnas dar ne laikas tokioms mintims
Atsakyti
sioje diskusijoje tikrai daug parasymu apie "nugydymus",tai yra tikru tikriausia nesamone schmoll.gif ,paminesiu siokia tokia grandine-zmogu istinka smegenu mirtis,artimieji nesutinka paaukoti organu donorystei,zmogus laidojamas.artimieji sutinka paaukoti organus,tada pranesama nacionaliniam transplantacijos biurui,kurio darbuotojai iesko recipientu sarase asmenu,kuriems butu galima persodinti mirusiojo organus.organui kvieciami ne vienas,o keletas kandidatu.dar karta atliekami tyrimai-kraujo,imunologinis ir visoks kitoks atitikimas.laukiantysis tuo metu turi buti be jokiu slogu,sugedusiu dantu,skrandzio ar kitokiu nusiskundimu,nes nebus operuojama.Pati laukiau atsakymo ar tiks inkstas apie 8-10 val.per ta laika organai(jei zmogus mire kitame mieste) vezami,skraidinami,pasitelkiant policija,aviacija,kariskius... Transplantacijos procese dalyvauja didele komanda 60-80 o gal ir daugiau zmoniu,tai kas is ju "nugydys"?,o jei kalba apie organu prekyba,tai visai siai komandai kokios reiktu sumos,kad butu imanoma papirkti?
Beje-ar teko matyti reanimacijos gydytoja verkiancia,pasakojant apie tai kaip mirus zmogui tai reikia pranesti artimiesiems ir klausti ju nuomones apie organu donoryste? man teko.... cry.gif
Papildyta:
Zmone tikrai nepasitiki musu medikais,gal ir yra tam priezasciu,bet mes vistiek kreipiames i juos ir gydomes.Pritariancios organu donorystei korteles ir nebutina tureti.nes ja ir turint,bus klausiama artimuju nuomones.Jei esate aiskios nuomone,kad pritariate organu donorystei,ar tam nepritariate,paskalbekite apie tai su paciais sau artimiausiais zmonemis.nes,jei atsitiktu nelaime,ar beda,ko tikrai nelinkiu ne vienam,butu lengviau jusu artimiausiems zmonems,nes jie zinos Jusu valia smile.gif)
Papildyta:
[quote=liaudija,2009 05 08, 13:19]
Jau kitą dieną nuėjau pas šeimos gydytoją ir užpildžiau prašymą, kad mane įtrauktų į organų donorų registrą. Esu organų donorė ir tuo džiaugiuosi. Tegul, esant reikalui, mano organai pagelbėja kitam.

galiu Jus nuliudinti,bet be jusu artimuju sutikimo,kad ir turite kortele,mirties atveju,niekas neimtu organu donorystei.O gyvas zmogus organus gali dovanoti tik labai artima giminystes rysi turinciam zmogui-vaikams,tevams,sutuoktiniui..

Atsakyti
na apie organų donorystę nebuvau pagalvojus, bet labai norėjau duoti kraujo, tačiau man negalima dėl per mažo svorio doh.gif
Atsakyti

Apturėjom šeimoj diskusiją, kad kvaila būtų nesutikti, jei artimo donorystė kažkam išgelbėtų gyvenimą. Tai nutarėm kad atiduosim viską, kas tiks (tik nežinia, kokios mintys užklups tuo momentu g.gif ). O kas "liks" - kremuosim mastau.gif . Donorystės kortelė nežaidžia jokios rolės - visada daktarai klausia artimiasio šeimos nario leidimo. (aš taip norėčiau įsivaizduoti, kad PAKLAUSIA unsure.gif).
Atsakyti
Atiduok mano regejima zmogui,kuris ne karto nemate patekancios saules,kudikio veido ar moters meiles zvilgsnio.
Atiduok mano sirdi tam,kurio sirdis tebuvo nesibaigianciu skausmu saltinis.
Atiduok mano krauja sesiolikmeciui,istrauktam is sudauzytos masinos,kad jis isvystu zaidziancius savo vaikaicius.
Atiduok mano inkstus tam,kuris priklauso nuo masinos,padedancios jam isgyventi dar viena savaite.
Pasiimk mano kaulus,kiekviena kuno raumeni,skaidula,nerva ir padek zengti zingsni suluosintam vaikui.
istirk mano smegenu kerteles.
Jei reikia,paimk mano lasteles ir isaugink jas taip,kad viena diena nebylys berniukas susuktu,isgirdes plazdant siksnosparni,
O kurcia mergaite isgirstu lietu,barbenanti i jos langa.
Sudegink tai,kas liks is manes,o pelenus isbarstyk pavejui,kad geriau augtu geles.
Jei privalai ka nors palaidoti,tebunie tai mano ydos,mano silpnybes
ir visi isankstiniai nusistatymai pries kitus zmones.
atiduok mano nuodemes velniui.
Atiduok mano siela Dievui.
Jei kartais noretum prisiminti mane,padaryk gera darba ar tarki zodi zmogui,
kuriam esi reikalingas.
Jei padarysi,ko taves prasau,as gyvensiu amzinai.

Robertas N. Testas

Labai tinkami zodziai siai temai
Atsakyti
As tai pasirasiau ant dokumentu, kad sutinku buti donore thumbup.gif ir man visai negaila, svarbu kazkam pades mirksiukas.gif be to negirdejau UK , kad daktarai ima ir parduoda kuno organus, tai esu gan rami unsure.gif ir siaip jei mirsiu , tai koks ten ir skirtumas parduota ar nea, svarbu kazkas isgyveno... thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(vilmal @ 2009 06 14, 11:24)
Atiduok mano regejima zmogui,kuris ne karto nemate patekancios saules,kudikio veido ar moters meiles zvilgsnio.
Atiduok mano sirdi tam,kurio sirdis tebuvo nesibaigianciu skausmu saltinis.
Atiduok mano krauja sesiolikmeciui,istrauktam is sudauzytos masinos,kad jis isvystu zaidziancius savo vaikaicius.
Atiduok mano inkstus tam,kuris priklauso nuo masinos,padedancios jam isgyventi dar viena savaite.
Pasiimk mano kaulus,kiekviena kuno raumeni,skaidula,nerva ir padek zengti zingsni suluosintam vaikui.
istirk mano smegenu kerteles.
Jei reikia,paimk mano lasteles ir isaugink jas taip,kad viena diena nebylys berniukas susuktu,isgirdes plazdant siksnosparni,
O kurcia mergaite isgirstu lietu,barbenanti i jos langa.
Sudegink tai,kas liks is manes,o pelenus isbarstyk pavejui,kad geriau augtu geles.
Jei privalai ka nors palaidoti,tebunie tai mano ydos,mano silpnybes
ir visi isankstiniai nusistatymai pries kitus zmones.
atiduok mano nuodemes velniui.
Atiduok mano siela Dievui.
Jei kartais noretum prisiminti mane,padaryk gera darba ar tarki zodi zmogui,
kuriam esi reikalingas.
Jei padarysi,ko taves prasau,as gyvensiu amzinai.

Robertas N. Testas
Labai tinkami zodziai siai temai

va , kaip grazu!!! liuks thumbup.gif
Atsakyti
Kraujo duociau.. bet savo organus schmoll.gif
Jei is mano gimines artimuju taip nusprestu..nenoreciau nieko atiduot....bet jei tokia valia buvo.. leisciau,kad neuzgrauztu sazine...
Pati nieko nenoreciau duot.noriu but palaidota su visais organais ,kaip ir gimiau. o negulet iskrapstytom akim....ar be inkstu ir t.t.
Norit smerkit mane,bet pasisakiau savo nuomone.
Atsakyti
QUOTE(sima341 @ 2009 05 08, 12:23)
As planuoju surinkti artimiausius gimines ir draugus ir pasiulyti jiems tapti kaulu ciulpu donorais, juk tiek zmoniu siais laikais serga ta baisia liga, gal kam padesim  smile.gif

Aš planuoju po mėnesio ar kelių važiuoti priduoti kraujo, žinoma be atlygio smile.gif
Kaip reikėjo- aš irgi porą litrų kažkieno kraujo gavau, todėl dabar dar dažniau galvoju, kad reikia padėti kitiems 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 06 14, 14:05)
Kraujo duociau.. bet savo organus  schmoll.gif
Jei is mano gimines artimuju taip nusprestu..nenoreciau nieko atiduot....bet jei tokia valia buvo.. leisciau,kad neuzgrauztu sazine...
Pati nieko nenoreciau duot.noriu but palaidota su visais organais ,kaip ir gimiau. o negulet iskrapstytom akim....ar be inkstu ir t.t.
Norit smerkit mane,bet pasisakiau savo nuomone.

Aš nesmerkiu, tik pakomentuoti noriu smile.gif
Šiaip daug kas galvoja, kad išlups akis ir laidojant vos ne su dviem skylėm veide gulėsi, bet taip nėra smile.gif Tas akių paaukojimas, tai tik ragenos- maža plėvelė ant akies.
Nuėmus ją nuo akies skirtumo nesimato, o kažkam regėjimą gali grąžinti... smile.gif
Bet čia kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas. Nori duodi- nori ne. Aš jau mąstau apie donoro kortelę... Tik ar verta, jei su giminėm esi aptaręs savo valią atsitikus nelaimei g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 14 birželio 2009 - 18:51