Aš už donorystę.Visi maniškiai žino,kad esu už.
Artimiausiu metu nueisiu pasirašyt,kad sutinku dėl organų transplantacijos.
Ir dar domina,kaip ten su kaulų čiulpų transplantacija. Gal kas žino,kur Klaipėdoj kreiptis?Ar tik ne į Jūrininkų lig.?
del kaulu ciulpu, kiek zinau Vilniuje Santariskese yra kraujo centras. jame paimamas tavo kaulu ciulpu meginys. ten kaupiamas tik kaip duomenu bankas. ir tik tuo atveju, jei atsirastu zmogus, kuriam tinka tavo kaulu ciulpai, tik tada tave iskviestu. labai maza tikimybe, kad atsiranda porininkai.
kaune aukstaiciu galveje galima priduoti tuos kaulu ciulpu meginius. o del Klaipedos tai nezinau ar isvis yra.
as krauja neatlygintinai duodu kas pusmeti. visada pagalvoju, kad jis bus panaudotas kazkam gelbstint gyvybe. kazkam jis tikrai pades.
negalvokite kad bijote adatu, kraujo, seseliu ar pan. geriau pagalvokite kaip kencia tie, kurie pastoviai gyvena su kasdieninem procedurom, bloga savijauta, nezinia ir baime del ateities, ar netgi rytojaus.
kaune aukstaiciu galveje galima priduoti tuos kaulu ciulpu meginius. o del Klaipedos tai nezinau ar isvis yra.
as krauja neatlygintinai duodu kas pusmeti. visada pagalvoju, kad jis bus panaudotas kazkam gelbstint gyvybe. kazkam jis tikrai pades.
negalvokite kad bijote adatu, kraujo, seseliu ar pan. geriau pagalvokite kaip kencia tie, kurie pastoviai gyvena su kasdieninem procedurom, bloga savijauta, nezinia ir baime del ateities, ar netgi rytojaus.
Aš prieš. Nenoriu, kad mane išmėsinėtų ir neleisiu, kad mano mamą ir MB išmėsinėtų Dėl kraujo nieko nesakau, bet organų Be to, kraujo duočiau tik už gerą atlygį.
QUOTE(*matrioshka* @ 2009 03 15, 18:47)
Aš prieš. Nenoriu, kad mane išmėsinėtų ir neleisiu, kad mano mamą ir MB išmėsinėtų Dėl kraujo nieko nesakau, bet organų Be to, kraujo duočiau tik už gerą atlygį.
"Mesines"noresite ar ne.Nes praktiskai visada daromas skrodimas.O,jei skrodimo nedarys,tai jau ir organai bus netinkami donorystei.ok- uz 100 ml kraujo,kokio atlygio noretumete? prasyciau ivardinti konkrecia suma,konkretu atlygi .beje,pati-sau,mamai,MB,jei prireiktu kraujo,kiek moketumete ir koki atlygi siulytumet?
Aš už donorystę bet iš anksto tikrai nepasirašinesiu nieko.
Tada manau gydytojai tikrai rastu dėl ko mane panaudot donorystei. Mano artimieji žino kad aš sutikčiau paaukoti savo organus
Tada manau gydytojai tikrai rastu dėl ko mane panaudot donorystei. Mano artimieji žino kad aš sutikčiau paaukoti savo organus
QUOTE(*aistonija* @ 2009 03 16, 13:48)
Aš už donorystę bet iš anksto tikrai nepasirašinesiu nieko.
Smagu,kad uz donoryste ,kad kalbejote apie tai su savo artimaisiais.Bet jau neberasykit,kad medikai rastu,kaip jus panaudoti donorystei,bent siame forume .jetau,jei nepasitikite medikais,tai jau neapkaltinkime ju neimanomais dalykais
po mirties noriu, kad mano organai padėtų gyviesiems. mano artimieji žino apie šį sprendimą. beje, tie donorystę patvirtinantys dokumentai yra pageidautini, bet nebūtini. juk kaip elgtis su mano kūnu kai mirsiu spręs artimieji. apskritai, kažkokie tundros mūsų tautiečiai, jei dar drįsta organus paaukojusius artimuosius smerkti. juk kažkam sveikatą dovanoji. kam bus geriau, jei tai, kas kitam gali dovanoti gyvenimą supus po žeme. nekrikščioniška tik apie savo gražų mirusį kūną matyt. jei žinotumėt kaip su lavonais morge elgiasi tai tikrai apie medikus - grifus nekalbėtumėt. teko morge darbo reikalais lankytis... tai va ten mesinėjimas tikrai.
įtartinai žiūri į donorystę tie, kas su tuo nesusidūrė. jei jūsų vaikui regėjimą galėtų padovanoti mirusio donoro ragena, bet niekas nenorėtų iš mirusiojo jos atiduoti, tai kitaip mąstytumėte.
įtartinai žiūri į donorystę tie, kas su tuo nesusidūrė. jei jūsų vaikui regėjimą galėtų padovanoti mirusio donoro ragena, bet niekas nenorėtų iš mirusiojo jos atiduoti, tai kitaip mąstytumėte.
Tikrai rekomenduoju pasiziureti naujausia Will Smith filma "7 POUNDS". Tada tikrai susimasciau apie donoryste. Galbut skamba labai naiviai, oooooo hooooo dar vienas amerikieciu filmas... Bet tikrai rimtas ir vertas demesio, labiausiai rekomenduoju skeptikams. Uz sirdies griebia !!! Tikrai UZ donoryste!!!!
As manau kad viskas imanoma o ypac uz didelius pinigus..beto koks skirtumas turesiu ta donorystes kortele ar ne juk jei kokia nelaime atsitiktu artimieji dovanotu tuos organus
QUOTE(*aistonija* @ 2009 03 17, 12:31)
As manau kad viskas imanoma o ypac uz didelius pinigus..beto koks skirtumas turesiu ta donorystes kortele ar ne juk jei kokia nelaime atsitiktu artimieji dovanotu tuos organus
O kokios,apytiksliai,sumos,manote reikia?kiek yra dideli pinigai? transplantacijos procese dalyvauja apie 60-80 zmoniu.kokia suma galetumete skirti kiekvienam is ju papirkti? dar reikalingi vaistai po tarnsplantacijos,jie yra ne vieni ar dveji,o daug. menesi ,is savo vartojamuju 11-13 vaistu,vienus vartojau kuriu suma yra beveik 5000 lt. Ar nereiktu tada iskart nusipirkti visu santariskiu kliniku,su visais medikais .
cia niekas ir neagituoja,kad butiniausias dalykas tureti donoro kortele ,galite tureti,bet jei artimieji papriestaraus donorystei,organu medikai tikrai netransplantuos.kalba apie donoryste,apie jos tiksla,butinybe,supratima....
ne taip mane supratote as kalbu apie tokius atvejus kada zmogus atvaziuoja operuotis sulauzyta ranka bet operacijos netycia nepavyksta ir t.t.
As tikrai nesu pries donoryste ir jai labai pritariu, tiesiog esu baisiai nusivylus medikais
As tikrai nesu pries donoryste ir jai labai pritariu, tiesiog esu baisiai nusivylus medikais
QUOTE(*aistonija* @ 2009 03 17, 14:00)
ne taip mane supratote as kalbu apie tokius atvejus kada zmogus atvaziuoja operuotis sulauzyta ranka bet operacijos netycia nepavyksta ir t.t.
nelabai supratau -nepavyksta transplantacija,ar nepavyksta rankos operacija?
mediku yra visokiu,kaip ir bet kokios profesijos zmoniu,zinome daugybe atveju apie mediku abejinguma,netolerancija.nors pati esu pacios geriausios nuomones apie juos,nesusiduriau nei su abejingumu,nei su neprieziura .bet kaip bebutu,mes i juos kreipiames,prasome pagalbos.be mediku mes neapseitume .