Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(l'eau @ 2008 10 01, 15:58)
ne, ne ir darkart ne. organų neaukočiau nei savo, nei jei tektų priimti sprendimą kitų. visi perspėti, kad manęs po mirties nepjaustyti. gal ir nemokėčiau argumentuotai paaiškint, bet kremuota noriu būti visa. sutikčiau nebent artimiesiems kokį inkstą paaukot rolleyes.gif kraujo jeigu imtų duočiau.

jo tu cia gerai.tik pagalvok truputuka is kitos puses.mirsta tavo artimas zmogus ir jam reikia tik kazkokio niekam nereikalingo organo.ir jis yra ir pilnai tinkantis bet tas kas gali padaryti sprendima duoti ar ne pasako kad sory bet as kremuosiu viska,o tu gal palauk truputuka.
Papildyta:
QUOTE(fiksas @ 2008 10 01, 18:29)
jo tu cia gerai.tik pagalvok truputuka is kitos puses.mirsta tavo artimas zmogus ir jam reikia tik kazkokio niekam nereikalingo organo.ir jis yra ir pilnai tinkantis bet tas kas gali padaryti sprendima duoti ar ne pasako kad sory bet as kremuosiu viska,o tu gal palauk truputuka.

pats sutikciau buti "isdalintas"
Atsakyti
QUOTE(GalBut @ 2008 10 01, 18:54)
Pykina mane nuo tų savo kūno mylėtojų...postringautojų apie organų prekybą,numarinimus,parsidavėlius chirurgus...jie rėkia NE apsiputoję,kol jiems,jų vaikams,broliams ar seserims neprireikia kokio inkstelio....
Tokios eilės nusidriekusios...prie gyvybės...įvairių organų pavidalu...ir nesulaukia...miršta...nes kūno mylėtojai postringauja...
Man asmeniškai elementaru,kad mano ar mano artimųjų,tas mėsgalių ir kaulų rinkinys,vadinamas kūnu,jei bus nereikalingas,gali ir turi būt išdalintas...laukiantiems...

nu tai išsivemk, ir nebepykins rolleyes.gif dar vandenuko atsigerk, ir viskas bus gerai...

mano kūdikis gulėjo reanimacijoj tris dienas. Nebuvo taip sudėtinga, bet gydytoja pasakė - jeigu reikės krikštyt, pasakysim.
Taigi, turėjau laiko visokioms mintims. Buvau ARTI. Ir būčiau pasakius NE, jeigu ką.

QUOTE(fiksas @ 2008 10 01, 19:31)
Papildyta:

pats sutikciau buti "isdalintas"

nu va, dar vienas "gavėjas" sako TAIP hihihi.gif
o galėtum savo vaiką "išdalint", anot paties?
Nes mes patys sau dažnai esam reiklūs, dažnai niokojam savo kūną, alinam. O kaip motiną, tėvą - taip lengvai - pilnai tinkantis - ir jau dalinam?

gali ir neatsakyti..
Atsakyti
aš tai šiuo klausimu nesu apsisprendusi g.gif nežinau, manau, reikėtų labiau pasidomėti, nes nedaug apie tai težinau. Tik tiek, kad išpjauna organą ir duoda tam, kam jis reikalingas, vat rolleyes.gif
Atsakyti
na aš turiu donoro kortelę jau beveik 4 metus smile.gif niekas dar nenužudė ir ko nors reikalingo neišsipjovė biggrin.gif kas bus su mano organais ir kam jie atiteks po mirties man taip giliai dzin, nu kad net nemoku paaiškint kaip dzin biggrin.gif nes mirusiam žmogui jau viskas vienodai rodo ax.gif o dėl organų prekybos, tai ...NESĄMONĖ tikra, per daug matyt filmų baisių žiūrit .... hihihi.gif
o dėl artimųjų..tai irgi galiu drąsiai pasakyt, kad aukočiau jų organus ir širdies dėl to tikrai neskaudėtų, nes daug geriau gyventi ir žinoti, kad tavo artimo žmogaus maža dalytė gyvena, nei kad jį po žemėm pakastą kirminai ėda ir jis ten pūva mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2008 10 01, 13:26)
Reikia ne tik perspėti, bet ir tam tikrus dokumentus pasirašyti.

Nebūtinai, užtenka artimųjų sutikimo.

Beje donorais tampa tie kurių smegenys būna mirusios, o organai funkcionuoja palaikomi aparatų, tada per 72 val. po 3 konsiliumų daktarų yra nusprendžiama kad žmogus jau “išėjo“ pas Dievulį ir tik tada imami reikalingi organai donorams, beje organai kaip ir kraujas turi būti tinkami, t.y. turi turėti panašumų jei taip galima pavadinti, pažiūrėkite kiek žmonių laukia inkstų, bet giminaičiai negali jiems pagelbėti, nes paprasčiausiai netinkami būti donorais, o jei taip mane paimtų ir papjautų neištyrę ir įdėtų mano organus, tai gali po paros atmetimo reakcija būti ir tam žmogeliui vėl donoro tektų laukti.... Ta tema galiu kalbėti, nes žinau kas yra donorystė ir teko žiūrėti ne vienam žmogui į akis laukiančio sau taip gyvybiškai reikalingo donoro... verysad.gif aš sutikčiau, bet tik akių regenų neduočiau, nežinau kodėl toks įsitikinimas
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 10 01, 16:48)
ir kodėl jums nepatinka žmonių patirtis medicinos priežiūroje? O kad ji daugumoj negatyvi, ta patirtis, tai argi potencialus donoras už ją atsako?

turi žinių, kad organai pardavinėjami? ir taip drąsiai gali pateikti faktus? su pavardėmis? o jeigu taip prieš teismą? agentūra VBS tokiais atvejais negalioja.

Apie pardavinėjimus ir pan - mano pusbroliui reikėjo persodinti inkstą. Jo svainis - vienas iš TŲ klinikų vadovų. Inskto laukė 7 metus, nors buvo vežamas gal tris kartus, pirminiai duomenys tinkami, iškviečia, padaro dar kažkokius tyrimus ir -"važiuok namo". Kai jau padarė persodinimą - organizmas buvo pernelyg nualintas. liko du paaugliukai sūnūs.
Atsakyti
neseniai teapsisprendziau-sutikciau, maniskis tos pacios nuomones. galvoju pasidaryt organu donoro kortele, bet matyt reikia didesnio apsisprendimo, negu kad "sutikciau". va ko neprisiversciau padaryt tai kraujo duot doh.gif net klausyt apie injekcijas ar emima is venos negaliu, negera daros verysad.gif skiepijant i peti turi laikyti kad nepabegciau doh.gif zinoma negalima sakyt ,kad niekad neduosiu, negali zinot ko gyvenime bus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 10 01, 14:58)
ne, ne ir darkart ne. organų neaukočiau nei savo, nei jei tektų priimti sprendimą kitų. visi perspėti, kad manęs po mirties nepjaustyti. gal ir nemokėčiau argumentuotai paaiškint, bet kremuota noriu būti visa. sutikčiau nebent artimiesiems kokį inkstą paaukot rolleyes.gif kraujo jeigu imtų duočiau.

Labai butu idomus argumentuoti paaiskinimai. O jei paciai prireiktu transplantacijos? Ir staiga visas pasaulis atsisuktu pries tave: ne, ne ir darkart ne cool.gif Kaip jaustumeis?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 10 01, 18:29)
nu tai išsivemk, ir nebepykins  rolleyes.gif dar vandenuko atsigerk, ir viskas bus o galėtum savo vaiką "išdalint", anot paties?
gali ir neatsakyti..

galeciau isdalint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2008 10 01, 21:21)
galeciau isdalint 4u.gif

aš irgi smile.gif nes ir pati kai ką norėčiau gauti kūnui "paremontuoti" biggrin.gif
tik deja tą organą žuvusių artimieji vengia atiduoti.. lai supūna..
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2008 10 01, 20:29)
va ko neprisiversciau padaryt tai kraujo duot doh.gif  unsure.gif

Žinok aš irgi adatų, kraujų, seselių ir visko kas į tą pusę baisiai nemėgstu.. Brrr.. Bet pas mus Kaune (Kraujo centre) yra didelis televizorius, tai įsispigini į jį ir ne taip baisu.. Tiesa, kai paskutinį kartą daviau kraujo du iš keturių ten sedėjusių nualpo.. Bet kraują gali duoti tik kas porą mėnesių, tai pasimiršta per tiek laiko.. smile.gif

Aš sutikčiau save padalint, tik vat jau kiek metų nesugebu donoro kortelės pasidaryt.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 10 01, 19:29)
o galėtum savo vaiką "išdalint", anot paties?
Nes mes patys sau dažnai esam reiklūs, dažnai niokojam savo kūną, alinam. O kaip motiną, tėvą - taip lengvai - pilnai tinkantis - ir jau dalinam?

gali ir neatsakyti..

tfū tfū tfū... bet taip jau atsitiktų -- sakyčiau taip. motiną ir tėvą irgi. beje, jie netgi pasirašė oficialiai dėl donorystės. mano tėvas pats yra medikas.

kitas dalykas, kai žmogus miršta, vistiek daro skrodimą, mėsinėja, žarnas ištampo. tik senukų neskrodžia.
Atsakyti