Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

QUOTE(naitas @ 2009 02 21, 20:08)
Mano pusbrolis  kai mirė palatoje, 32 metų, tai žinokit, palatos kaimynams tada maistą dalino. Nei viena ponia iš personalo šiknos nepajudino, kad į reanimaciją išvežt ar kokį gydytoją iškviest, ar kokį elektrošoką panaudoti. Nu nežinau ką, aš ne medikė. Tik kaimynams bevalgant jis numirė, tada išvežė į procedūrinį "atvėsti" ir iškvietė "sanitarinę" mašiną kad išvežt į Marijampolę. Tai įvyko Vilkaviškio ligoninėj prieš 3 metus.

Tai jau apie komos būseną LT.. leiskit nusikvatot...

O jam buvo nustatyta komos būsena? Ar čia pats sugalvojai, kad jam buvo koma? Žinok žmones mirtis ištinka ne vien komos būsenos.
Tarp kitko, bedarbiai gali šiomis dienomis šiek tiek "užsidirbti". Kraujo galima duoti kas du mėnesius, "dozė" - 40 litų, kraujo plazmą -kas dvi savaites - dozė atneša 60 litų. Taigi, kam sunku...
Sėkmės  4u.gif

Taip jau seniai yra, ne tik šiom dienom.
Europa be sienų. Jeigu per sienas bites darbininkes išveždavo, tai kokį ten "viedrą" išvežti tikrai nebūtų sudėtinga.

Čia visai ne į temą komentaras doh.gif
o kas nustato, kad jau viršytas greitis ir kada? kai jau komoj vairuotojas - artimiesiems pasako - jo spidometro rodyklė buvo užstrigusi ties 200 km/h taigi tamstų sutikimo nereikia, ar kaip?
ar sustabdo gatvėj viršijus greitį 5km/h ir pakiša pasirašyt, kad sutinki tapti donoru?

Viršytas greitis+avarija su žuvusiais. Jei neklystu yra tokia sąlyga. O kad greitis viršytas, nustato policija arba ekspertizė. Ir manau, akd tiem kurie mieste viršija 30 km/h, o užmiestyje 40 km/h, tikrai reiktų įvesti tokią sąlygą.
Tiesą sakant naito pasisakymuose kol kas neradau nei vienos rimtos priežasties netapti donoru. Kažkodėl tie kurie prieštarauja niekada neturi rimtų argumentų, skirtingai nei tie kurie pritaria.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 02 23, 08:32)
Tiesą sakant naito pasisakymuose kol kas neradau nei vienos rimtos priežasties netapti donoru. Kažkodėl tie kurie prieštarauja niekada neturi rimtų argumentų, skirtingai nei tie kurie pritaria.

Priestarauja,kad priestarautu...Is kitos puses gal ir gerai,tada vyksta diskusija.

P.s. as net I AZ gavau sms,kad gaileciausi naito,nes ji augina serganti vaikeli,todel tokia pikta linkinti.Bet nemanau,kad pats naitas to noretu,todel musu nuomones daznai susikerta.
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2009 02 21, 20:08)
čia tema apie donorystę, apie DAVIMĄ, o ne gavimą. Gauti visada smagu, o jei dar gyvenimą... Gyvenimas visada gražus.
http://lt.wiktionary.org/wiki/donacija
tai yra auka, šelpimas. Kodėl VERČIATE šelpti ir aukoti? Nieko nepasieksit, jeigu tūžmingai klenčysit.  mirksiukas.gif

Juk sautuvo prie kaktos nelaiko tau g.gif
Tik bandom kalbetis apie tai,kas mums dar neiprasta,bet labai reikalinga kitiems.
P.s. juk tu savo pasisakymu nevynioji i vata,tai kodel mes turetumem kitaip su tavim elgtis blink.gif Taip sakant,kaip sauksi,taip atsilieps mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2009 02 21, 21:57)
tai apie ką jūs rašote yra ne transplantuotas vaikas, o vaikas, kuriam atlikta transplantacija.

jei turite ką pasakyti, tą ir rašykite, o ne apie tai, kas net teoriškai nelabai įmanoma cool.gif

biggrin.gif aciu uz kalbos pamokeles,bet cia tema ne apie tai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmal: 23 vasario 2009 - 09:42
[quote=vilmal,2009 02 23, 10:44]

P.s. as net I AZ gavau sms,kad gaileciausi naito,nes ji augina serganti vaikeli,todel tokia pikta linkinti.Bet nemanau,kad pats naitas to noretu,todel musu nuomones daznai susikerta.
Papildyta:

keistas noras gailescio. mano vaikas irgi serga, bet man maziausiai ko reikia, tai kitu gailescio, ir uzuojautu. daugiau stiprybes ir man, ir vaikui suteiktu kitu supratimas, palaikymas, ir vaiko sugebejimu ivertinimas. bet tik ne kitu gailestis. jei tik sedeciau ir laukciau kitu gailescio ir uzuojautos, pati nieko nedarydama, tai ir sedeciau "ant to pacio laiptelio" negaledama eiti tolyn. nereikia pasiduoti pesimizmui ir nevilciai, kad ir kaip kartais butu sunku.
naitai, uzsiimk megstama ar malonia veikla, nors trumpam atitruk nuo kasdienybes, nuo rutinos. nueik i kirpykla, ar masaza, nulek su draugem isgerti kavos ir paplepeti. gal tas prasiblaskymas bus i nauda. pamatysi, kad ne viskas aplinkui tik blogai.
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2009 02 23, 09:32)

as daznai diskusijose pastebiu, kad tas, kas neturi ka pasakyti, visada garsiai rekia, bandydamas irodyti savo teisuma.
jei abejojama vienu ar kitu klausimu,visada galima issiaiskinti. jei priestaraujama, tai irgi nuomone rolleyes.gif tik nebutina pykti ant viso pasaulio 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Na, asmeniskai as uz donoryste.. Nors esu dar tikrai jauna, bet pasakiau mamai, kad jeigu man kas nutiks (neduok Dieve), paaukotu mano organus kazkam kitam. Man atrodo labai kilnu, kai tavo kazkokia dalis isgelbes kokio zmogaus gyvybe.... 4u.gif
Atsakyti
Na jau ne, paskui dėl mano gyvybės ir "nepakovos", o kam... Kas norit pakraupti, pažiūrėkit filmą TURISTAS ar kažkas panašaus, kur Brazilijoje juos gaudo dėl organų ax.gif Donorė būčiau tik mamai ir tėtei. Daugiau niekam. Recipientai man nieko gero nepadarė, kad turėčiau jiems kažką duoti.
Atsakyti
Krauja duot pradejau gana anksti, paskui daktarai patare "nebedonoriaut" del smulkaus sudejimo, kad kai ateis laikas gimdyt organizmas nebutu issekintas. Nematau problemos ir dabar duot kraujo.
Taciau nei uz ka nepasirasyciau sutarties, kad sutinku buti organu donoru. Ne todel kad butu gaila po mirties atiduot, o todel, kad pas mus nesunkiai gali "padet" pagreitint tas "dalybas". Ypac jei pasitaikytu sutapimas, kad kazkas nemaza suma pazadejo patyliukais i kisene imest uz surasta organa, o maniskis organas kaip tik tam reikaliukui tinkamas..
Atsakyti
Tiems, kurie sako, kad Lt galima nusipirkti organa, ar kad del organu gali nuzudyti gydytojas, prasau pateikite nors viena TIKRA pavyzdi, kad taip yra LT nutike. Nes dabar visi jusu argumentai yra is filmu.
Beje, organo atitikimas yra tikrinamas ir tarkim mano organai gal but tiks tik vienam is visu laukianciu eileje. Norit pasakyt, kad ji vis tiek persodins tam, kuris pasiulys pinigu? Kazkaip netikiu. Juk ir persodinta organa gali atmesti organizmas, nejaugi manote, kad LT gydytojai visai nezmones?
Del gaivinimo. Na tikrai ne visus imanoma atgriebti, atgaivinti ir jei po to pasiuloma paaukoti organus donorystei, kazkodel dauguma susieja iskart su tuo, kad gydytojai negaivino. Juk smegenu mirti konstatuoja ne vienas gydytojas, o konsiliumas ir jei artimieji nesutinka, tai gali buti saukiamas kitas konsiliumas, kuriame dalyvaus kiti gydytojai.
Atsakyti
As uz.Krauja duodu reguliariai,o po mirties tegu pasiima ka nori, svarbu kad bent ka nors pelenams paliktu, nes nebus ka barstyt virs Baltijos.
Atsakyti
QUOTE(zalioji@ @ 2009 02 24, 03:53)
Na jau ne, paskui dėl mano gyvybės ir "nepakovos", o kam... Kas norit pakraupti, pažiūrėkit filmą TURISTAS ar kažkas panašaus, kur Brazilijoje juos gaudo dėl organų  ax.gif Donorė būčiau tik mamai ir tėtei. Daugiau niekam. Recipientai man nieko gero nepadarė, kad turėčiau jiems kažką duoti.

Mano sūnus po transplantacijos gyvena ir džiaugiasi gyvenimu jau 1,6 metų. Vakar kaip tik buvom Vilniuje tyrimams, jie super geri thumbup.gif (tfu tfu tfu per kairį petį) Kiekvieną dieną mintyse dėkoju tiems žmonėms, kuriems nieko gero nėra padaręs mano sūnus, bet jie vis tik paaukojo savo artimo ir mylimo žmogaus inkstą ir labai tikiuosi, kad mano sūnus gyvenime kam nors būtinai padarys kažką tokio gero net ir negavęs mainais nieko.
Sveikatos Jums ir sėkmės niekada netapti recipientu, kuriam negalės padėti nei mama, nei tėtis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumupė: 24 vasario 2009 - 14:31
QUOTE(pikkolo @ 2009 02 23, 09:32)

o kokia tau yra rimta priezastis netapti donoru?
Beje, koks yra nors vienas rimtas argumentas uz donoryste?
Po paprasciausiu nuskausminanciu vaistu suleidimo turejau pakankamai problemu del personalo kompetencijos stokos, todel man vienintelis rimtas argumentas tapti donore butu jeigu tai padedu man artimam ir svarbiam zmogui. Kitu atveju rizika komplikaciju ir zalos mano sveikatai yra paprasciausiai per didele.
ir visos kalbos apie tai, kad tai galbut kam nors isgelbetu gyvybe yra niekines - tai joks argumentas man.

p.s. del kraujo donorystes dar galvoju, bet kraujo centro grafikas yra nepatogus.
Atsakyti
As UZ. Tik kazkaip vis neatsiranda laiko nubegti ir uzpildyti dokumentus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 02 24, 16:34)
o kokia tau yra rimta priezastis netapti donoru?
Beje, koks yra nors vienas rimtas argumentas uz donoryste?
Po paprasciausiu nuskausminanciu vaistu suleidimo turejau pakankamai problemu del personalo kompetencijos stokos, todel man vienintelis rimtas argumentas tapti donore butu jeigu tai padedu man artimam ir svarbiam zmogui. Kitu atveju rizika komplikaciju ir zalos mano sveikatai yra paprasciausiai per didele.ir visos kalbos apie tai, kad tai galbut kam nors isgelbetu gyvybe yra niekines - tai joks argumentas man.

p.s. del kraujo donorystes dar galvoju, bet kraujo centro grafikas yra nepatogus.

Kito atveju ir nebūtų, nes niekas Jums ir neleistų gyvai esant dovanoti inkstą ar dalį kepenų svetimam žmogui, dovanoti galite tik giminėms ir sutuoktiniui. Tad Jūsų baimės dėl kažkokios tai žalos Jūsų sveikatai dėl svetimų recipientų yra visiškai nepagrįstos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumupė: 24 vasario 2009 - 14:54