Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

Tik už!!!!! Kažką galima palikti ir po savęs. Kažkam dovanoti regėjimą arba net išgelbėti gyvybę
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 01 19, 20:47)
esu davusi kraujo, bet organų aukot nenorėčiau. artimieji tai žino ir mano nuomonę gerbia.

o,butu imanoma suzinoti motyvus blush2.gif smile.gif ?
Atsakyti
man idomu kodel kiti mano, kad organai pardavinejami? is filmu tokia nuomone susidaro?
jei taip galvojate, kaip jums atrodo kam moketumet pinigus: donoro artimiesiems, reanimacijos daktarams, imunologams, chirurgams,transplantacijos biurui, transplantologu komandai? kam?
kol isimamas organas ir atliekama transplantacija, praeina mazdaug 80 zmoniu. tokios "paslapties" kaip nupirktas organas, niekaip neislaikytum.
o organus sodina tik tam,kam labiausiai tinka. pvz krauja pilant yra tik 4 kraujo grupes, tai pasirinkimas gan platus. o sodinant organa turi atitikti apie 140 rodikliu. ir jei nera atitikimo, tu jo uz jokius pinigus nenupirksi. medikai nerizikuos brangiais tyrimais, brangia operacija, ir neikainuojama recipiento gyvybe.
dar klausimas pamastymui, tiems, kurie kalba apie organu pirkima-pardavima. kiek ikainuotumeteorgana, jei butu reikalinga transplantacija jusu brangiam zmogui? o uz kiek parduotumet savo zmogaus koki nors organa? zinau, kad nesamoningai ir apsurdiskai suformulavau klausimus, bet cia pamastymui, kas taip galvoja.
Atsakyti
as siaip tai esu pries tokius dalykus, nes ka tada siam gyvenime turi, jei ne savo kuna, cia ir prostitucijai sita taisykle taikau. ax.gif artimajam aukociau tikrai. svetimam uz desintis ar net simtus tukstanciu, bet ir tai gerai pamascius ar verta...
tai wa tokia mano nuomone...
Atsakyti
Apie tai tiesiog negalvojau konkrečiai, kol kas nebuvo reikalo unsure.gif , o vėliau manau, bus kas už mane pagalvos, o gal aš pati mirties patale pasakysiu ko noriu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrella @ 2009 02 13, 13:31)
man idomu kodel kiti mano, kad organai pardavinejami? is filmu tokia nuomone susidaro?

http://politika.atn....-vidaus-organai

jokių komentarų...
Atsakyti
Donorystei - taip! Juk geriau padeti kitam, kuris dar turi sansu pratesti savo gyvenima, negu leisti tiems organams beprasmiskai irti giliai po zeme.
Atsakyti
Aš tik už. Man tikrai nesvarbus mano kūno likimas po mirties, vis tiek be gyvybės tai tik mėsos kalnas. Šaunu, kad vienu kūnu galima išgelbėti ne vieną gyvybę
Atsakyti
As sutinku buti organu donore.Vyrui tai sakiau,bet vis neprisiruosiu dokumentu reikalingu sutvarkyt.
Atsakyti
Aš už rolleyes.gif
Atsakyti
as irgi uz...... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 02 13, 20:46)

cia tikrai ziauru...
o, kad organai pardavinejami, tai faktas, nes yra zmoniu, kurie viska atiduotu uz givybe, o tuo paciu yra tokiu, kurie uz pinigus ir organa paaukotu, juk paaukojus, vis tiek liks gyvas ir gyvens pilnaverti gyvenima... as tai uz tokius pirkimus pardavimus, jei jie yra tikrai savanoriski...
Atsakyti