QUOTE(Lady Dy @ 2008 11 13, 17:47)
O ką Naitai blogai kad išgyveno?Ar vistiek būtų buvę blogai ,jei būt neišgyvęnęs?Čia tema apie tai ar pritariam donorystei.Mano dukra serga ,bet aš nežiūriu į kiekvieną vaikštantį sveiką žmogų kaip į galimą donorą.
Blogai, kad išgyveno? baikit.
blogai yra tas, kad mažiausiai 10 vakarų sakė - ruoškitės, šiąnakt mirs.
gal iš tikro, kaip sakot, galėjo patylėt, jei nežino? Jeigu nemirė vieną "šiąnakt", tai gal vertėtų susilaikyti nuo sekančio "šiąnakt"? Bet nesusilaikė.
Donorystė ir gydytojo etika - nesusiję?
Jeigu nesusiję, tai iš tikro, kalbu ne į temą.
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2008 11 13, 17:38)
Gydytojas sako, kad mirs, bet nemiršta - blogai, gydytojas sako, kad gyvens, bet miršta - vėl blogai. Ką tavo nuomone gydytojas turėtų pasakyti? Kad nežino? Iš to ką tenka skaityti spaudoje, susidariau įspūdį, kad kuo blogesnes prognozes pasako gydytojas, tuo labiau kabinasi į gyvenimą pacientas. Psichologija ir daugiau nieko. Ir šiaip jau gydytojai visada sako kas gali būti blogiausia, žmogaus valios ir užsispyrimo nepamatuosi, tad ir įvertinti to negali.
Ir labai įdomi nuomonė: kartą apgavo vienas gydytojas, tad dabar nepasitikiu nei vienu. Lyg tais vienas ar du gydytojai atstoja visus. Juokinga.
Reanimacijoje tai gal iš tikro gerbtiniausia nuomonė ir būtų - nežinau kaip bus, galiu tik spėlioti. Toks konkretumas - šiąnakt mirs - garbės nedaro net šarlatanui.
Ir nesakyčiau, kad "apgavo". Gydytojas neapgavo. Mano nuomone, gydytojas tik artimiesiems parodė, kad yra nekompetetingas, neetiškas ir suinteresuotas atlaisvint lovą naujam Ligonių Kasų finansuojamam ligoniui.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...