Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis


Salotos "vezliukas".
o ar lengvai isikrato is lekstes g.gif najei ne aiskiai isireiskiau reikpaskui apversti lekte kas iseitu toks vezliukas mirksiukas.gif ar nesubira
Papildyta:
QUOTE(daividija @ 2008 12 03, 20:50)
Viskas labai grazu ir skanu thumbup.gif
Idesiu ir as keleta uzkandeliu.
Surio megejams,surio vyniotinis,labai skanus su krekeriais ar duona.
250g lydyto tepamo surelio,
1 stikline tarkuoto surio(chedaro)
2 smulkiai pjaustyti svogunu laiskai,
1/4stiklines pjaustytu zaliu alyvuogiu,
1/4stiklines pjaustytu kedro riesutuku,
1 marinuotas agurkiukas(kornisonas),
1a.s. citrinos sulciu,
druskos,pipiru,tabasko padazo,
1/3 stiklines kapotu petrazoliu.
tepama lydyta sureli issukti,sudeti likusius produktus(isskyrus petrazoles).
Is mases suvolioti voleli,aplipinti gausiai petrazolemis,suvynioti i plevele ir padeti saltai.
user posted image

Salotos "vezliukas".
Receptas is rusisko puslapio.
150g virtos vistienos,
4 kiausiniai,
1 obuolys,
1 svogunas,
100g surio,
graikisku riesutu,druskos,majonezo.

Vistien asupjaustyti smulkiais gabaliukais.
Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir viska atskirai sutarkuoti.
Svogunus supjaustyti.
Suri sutarkuoti burokine tarka.
graikiskus riesutus sukapoti,
Obuoli sutarkuoti

Plokscioje leksteje sudeti baltymus,padruskuoti,uztepti majonezu.Ant baltymu deti vistiena,aptepti majonezu.Ant vistienos deti svogunus(viska deti ovalo forma),aant svogunu obuoli,apteptii majonezu.Antr obuolio suri,aptepti vel majonezu,ant surio trynius,aptepti majonezu ir uzbarstyti graikiskais riesutais.is surio padaryti galva.
Tikrai labai skanios salotos.
user posted image

Papriku padazas(viduryje).
Labai skanus padazas prie darzoviu,cipsu.

Perpjauti ir isskobti seklas is dvieju papriku,deti i karsta orkaite (220C) 20 minuciu.
isimti is orkaites sudeti i dubeni ir uzdengti maistine plevele,palikti 15 minuciu.
Nulupti odele ir supjaucius sublenderiuoti arba sumalti kartu su 2 cesnako skiltelem,50g pakepintu kedro riesutu,50g parmezano surio,1 v.s. alyvu aliejaus ir 50g majonezo.Ideti pipiru,druskos pagal skoni.
user posted image

as cia del sitovezliuko galkas nesupras kokio cia klausiu
Atsakyti
boruzele78, aš pradžioj indelį iškloju maistine plėvele, tada dedu mišrainę, apverčiu indelį ir nuimu plėvelę. Labai paprasta ir visad pavyksta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(cuname @ 2008 12 04, 13:29)
o kokia misraine ant duonytes :ax
nu negaliu atsiziuret kokie sedevrai blink.gif


Ant duonytės žuvies salotos: karšto rūkymo žuvis (labai skanu ešerys, galima lydeka), virti tarkuoti kiaušiniai, smulkiai pjaustytas svogūnas, krapai ir majonezas.Skonis priklauso dar ir nuo majonezo..skanu su Helmans, arba Daumantų alyvuogių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 12 04, 18:10)
parasiau parasiau lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

doh.gif laabai atsiprasau, ne visi diena mato cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2008 12 04, 21:10)
Ant duonytės žuvies salotos: karšto rūkymo žuvis (labai skanu ešerys, galima lydeka), virti tarkuoti kiaušiniai, smulkiai pjaustytas svogūnas, krapai ir majonezas.Skonis priklauso dar ir nuo majonezo..skanu su Helmans, arba Daumantų alyvuogių  4u.gif


Dekui,gerai kad cia tokio butu lotuliukas.gif Naudoju Helmans visada irgi neblogas

Aaaa nepastebejau kad Helmans ir parasei,tik Daumantu cia nera
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cuname: 04 gruodžio 2008 - 21:05
mammka tie pyrageliai (sluoksniuotos teslos su farsu) pasakiskai atrodo
Atsakyti
nu jau tu salotu vezlio nevalgysiau,nu blyn tai kaip daabr imt ir pjaut toki grozi,nuo kopradet?nuo galvos ar koju? lotuliukas.gif lotuliukas.gif jau geriau sumakaluoju ir i skrandi lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
nezinau kur klausti, tai paklausiu jusu mamytes, manau rasim atsakyma smile.gif pizza jazz valgiau labai skanu uzkandy jis vadinasi totoriska lasisa labai patiko, dabar visur ieskau recepto, radau kai ka ir noriu pasidalinti su jumis ir kad pasakytumete savo nuomone, o gal zinote tikslu si recepta?
Totoriska lasisa
Tarkan Lasisai:
375gr sviezios lasisos (supjaustytos I smulkius kubelius)
2 vidutinio dydzio Shallots (kaip svoguniukai) sukapoti
30ml (2valg.sauks.) sukapotu svogunu laisku (sukapot ir balta ir zalia dali)
45ml (3valg.saukst.) susmulkintus Chervil (panasiai kaip pertrazoles, prieskoniai)
15ml (1valg.sauks.) kapareliu (capers) buna vakuoti zali.
15ml + 15ml (2valg.sauks.) garstyciu (kruopeles ar grudai smulkus)
2.5ml (puse arbat.sauks.) cayenne pepper (chilli pipirai)
Ziupsnelis krapu
Kosher druskos ziupsneli
2valg.sauks. alyvuogiu aliejaus
Spec padazas (AIOLI):
1 Pasteurized kiausinio trynys
1 puodelis canola aliejaus
1 cesnako skiltele (sutrinta)
Sulciu is dvieju mayer citrinu + zieveles sutarkuotos
Kosher druskos ziupsneli
Wasabio padazui:
2valg.saukst. wasabi pastos (30ml)
1saukstelis silto vandens
? puodelis ryzio acto (Rice Wine Vinegar)
Puse puodelio aliejaus
Kosher druskos ziupsneli


Gamyba metodas:
Sumaisyti visus ingriedentus tarkan lasisos, atsargiai maisyti kartu, kol garstycios ir aliejus visiskai susilies (susimaisys). Naudoti labia salta pjaustymo lenta, kad kapojant lasisa ji liktu salta. Kad lasisa butu lengviau pjaustyti palikite apie 15 min saldyklyje. Pries patiekdami laikykite saldytuve, tiekiamas saltas! Pagaminti galima ir pries daugiau laiko pries patiekiant.

Gerai sumaisykite (suplakite) citrinu sultys, cesnaka ir kiausinio tryni. Letai ipylti alieju ir blenderiuoti kol konsistencija taps kaip majonezo (ilgai neblenderiuoti). Baigus ipilti I kita dubeni ir sudeti citrinos zievele ir kosher druskos. Galima palikti saldytuve ir laikiti net iki savites laiko.

I nauja dubeny ideti wasabi pasta, silta vandeny ir visa tai suplakti iki vientisos mases. Ipilti ryziu acto ir vel plakti.

Serviruoti: I lekte deti is lasisos padaryta kubeli (idejus I puodeli suspausti ir atsargiai apvertus puodeli, ji ispilti I lekste, kad liktu puodelio forma. Truputi paslakstyti aplink lasisos kubeli AIOLI padazo, taip pat salia lasisos ipilti ir wasabio padaza. Jei pageidaujate galite salia papjaustyti plonais gabaliukais agurko ar pomidoro.


Radau toki recepta, bet bijau bandyti! ka jus manot? paveiksleli radau tik toki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistyyte: 05 gruodžio 2008 - 16:39
QUOTE(Aistyyte @ 2008 12 05, 16:36)
Totoriska lasisa
Tarkan Lasisai:

as niekad nevalgius tai nieko patarti negaliu
Atsakyti
Aistyyte, ir aš labai norėčiau Pizza Jazz totoriškos lašišos receptą išgaut biggrin.gif Tai vienas mėgstamiausių mano patiekalų. Deja, sunku pasakyt, ar iš šio recepto gautųsi kažkas panašaus. Išsaugosiu jį, o kai turėsiu visų reikiamų produktų ir išbandysiu. Nes vien perskaičius sunku skonį įsivaizduot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzele78 @ 2008 12 04, 16:43)
Salotos "vezliukas".
o ar lengvai isikrato is lekstes g.gif najei ne aiskiai isireiskiau reikpaskui apversti lekte kas iseitu toks vezliukas  mirksiukas.gif ar nesubira


Ju nereikia iskratyt.Imi plokscia lekste ir darai ta vezliuka,t.y. sluoksniuoji ovalo formos,virsu aptepi majonezu,palygini saukstu ir apibarstai riesutais.Labai lengvai pasidaro mirksiukas.gif
Atsakyti
Kai buvau Lietuvoje bandziau klausineti, bet nieko nepasake! Radau lengvesni receptuka, idesiu veliau, bet skonis ne tas. Galvoju susipirkt visus produktus ir bandyt padaryt. ax.gif
Si totoriska lasisos recepta radau anglu kalba, tai vertimas mano (nera labai grazus - sorry) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistyyte: 05 gruodžio 2008 - 19:14