wow, kaip skanu Neryt..
gal aš ne visai į temą, bet gal įsivaizduojat kokia čia tešla galėtų tikti?
http://www.joann.com...ODID=xprd872814
http://www.joann.com...ODID=xprd872814
Filo tesla...buna pirkti vakumuotos
QUOTE(aguonele @ 2008 12 03, 20:45)
Filo tesla...buna pirkti vakumuotos
čia ta pati, kaip esu maximose mačius "šviežia tešla" ? tokia plona plona?
Viskas labai grazu ir skanu
Idesiu ir as keleta uzkandeliu.
Surio megejams,surio vyniotinis,labai skanus su krekeriais ar duona.
250g lydyto tepamo surelio,
1 stikline tarkuoto surio(chedaro)
2 smulkiai pjaustyti svogunu laiskai,
1/4stiklines pjaustytu zaliu alyvuogiu,
1/4stiklines pjaustytu kedro riesutuku,
1 marinuotas agurkiukas(kornisonas),
1a.s. citrinos sulciu,
druskos,pipiru,tabasko padazo,
1/3 stiklines kapotu petrazoliu.
tepama lydyta sureli issukti,sudeti likusius produktus(isskyrus petrazoles).
Is mases suvolioti voleli,aplipinti gausiai petrazolemis,suvynioti i plevele ir padeti saltai.
Salotos "vezliukas".
Receptas is rusisko puslapio.
150g virtos vistienos,
4 kiausiniai,
1 obuolys,
1 svogunas,
100g surio,
graikisku riesutu,druskos,majonezo.
Vistien asupjaustyti smulkiais gabaliukais.
Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir viska atskirai sutarkuoti.
Svogunus supjaustyti.
Suri sutarkuoti burokine tarka.
graikiskus riesutus sukapoti,
Obuoli sutarkuoti
Plokscioje leksteje sudeti baltymus,padruskuoti,uztepti majonezu.Ant baltymu deti vistiena,aptepti majonezu.Ant vistienos deti svogunus(viska deti ovalo forma),aant svogunu obuoli,apteptii majonezu.Antr obuolio suri,aptepti vel majonezu,ant surio trynius,aptepti majonezu ir uzbarstyti graikiskais riesutais.is surio padaryti galva.
Tikrai labai skanios salotos.
Papriku padazas(viduryje).
Labai skanus padazas prie darzoviu,cipsu.
Perpjauti ir isskobti seklas is dvieju papriku,deti i karsta orkaite (220C) 20 minuciu.
isimti is orkaites sudeti i dubeni ir uzdengti maistine plevele,palikti 15 minuciu.
Nulupti odele ir supjaucius sublenderiuoti arba sumalti kartu su 2 cesnako skiltelem,50g pakepintu kedro riesutu,50g parmezano surio,1 v.s. alyvu aliejaus ir 50g majonezo.Ideti pipiru,druskos pagal skoni.
Idesiu ir as keleta uzkandeliu.
Surio megejams,surio vyniotinis,labai skanus su krekeriais ar duona.
250g lydyto tepamo surelio,
1 stikline tarkuoto surio(chedaro)
2 smulkiai pjaustyti svogunu laiskai,
1/4stiklines pjaustytu zaliu alyvuogiu,
1/4stiklines pjaustytu kedro riesutuku,
1 marinuotas agurkiukas(kornisonas),
1a.s. citrinos sulciu,
druskos,pipiru,tabasko padazo,
1/3 stiklines kapotu petrazoliu.
tepama lydyta sureli issukti,sudeti likusius produktus(isskyrus petrazoles).
Is mases suvolioti voleli,aplipinti gausiai petrazolemis,suvynioti i plevele ir padeti saltai.
Salotos "vezliukas".
Receptas is rusisko puslapio.
150g virtos vistienos,
4 kiausiniai,
1 obuolys,
1 svogunas,
100g surio,
graikisku riesutu,druskos,majonezo.
Vistien asupjaustyti smulkiais gabaliukais.
Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir viska atskirai sutarkuoti.
Svogunus supjaustyti.
Suri sutarkuoti burokine tarka.
graikiskus riesutus sukapoti,
Obuoli sutarkuoti
Plokscioje leksteje sudeti baltymus,padruskuoti,uztepti majonezu.Ant baltymu deti vistiena,aptepti majonezu.Ant vistienos deti svogunus(viska deti ovalo forma),aant svogunu obuoli,apteptii majonezu.Antr obuolio suri,aptepti vel majonezu,ant surio trynius,aptepti majonezu ir uzbarstyti graikiskais riesutais.is surio padaryti galva.
Tikrai labai skanios salotos.
Papriku padazas(viduryje).
Labai skanus padazas prie darzoviu,cipsu.
Perpjauti ir isskobti seklas is dvieju papriku,deti i karsta orkaite (220C) 20 minuciu.
isimti is orkaites sudeti i dubeni ir uzdengti maistine plevele,palikti 15 minuciu.
Nulupti odele ir supjaucius sublenderiuoti arba sumalti kartu su 2 cesnako skiltelem,50g pakepintu kedro riesutu,50g parmezano surio,1 v.s. alyvu aliejaus ir 50g majonezo.Ideti pipiru,druskos pagal skoni.
nesu macius lietuvisko varijanto,bet ji yra plona plona.Sliuoksniuota yra jau plona o si dar daug kartu plonesne,tai ko gero ir bus ta"sviezia tesla" filo tesla
O jei Daividija kaip skaniai viskas
O jei Daividija kaip skaniai viskas
QUOTE(aguonele @ 2008 12 03, 20:51)
nesu macius lietuvisko varijanto,bet ji yra plona plona.Sliuoksniuota yra jau plona o si dar daug kartu plonesne,tai ko gero ir bus ta"sviezia tesla" filo tesla
ten tokia permatoma vos ne, nesu pirkus, tik mačiau, o galit gal pasakyt, ką su ja galima padaryt? su kepiniais aš susipykus senokais, gal reikia susitaikyt
aš tai pamasčiau , kad tokius krepšelius tiesiog lengviau ir gal įdomiau padaryti nei tradicinius užkandžiams:)
QUOTE(JoanaS @ 2008 12 03, 21:57)
ten tokia permatoma vos ne, nesu pirkus, tik mačiau, o galit gal pasakyt, ką su ja galima padaryt? su kepiniais aš susipykus senokais, gal reikia susitaikyt
Spring rolls. Nezinau, kaip jie lietuviskai
QUOTE(coliukasv @ 2008 12 03, 20:18)
gal aš ne visai į temą, bet gal įsivaizduojat kokia čia tešla galėtų tikti?
http://www.joann.com...ODID=xprd872814
http://www.joann.com...ODID=xprd872814
aš tai sakyčiau, jog galima naudoty spring rolls'ams skirtus ryžių paplotėlius (ar kaip juos pavadinti..) arba bandyti pasidaryti trapius krepselius, tik gal nedėti cukraus..
QUOTE(JoanaS @ 2008 12 03, 20:46)
čia ta pati, kaip esu maximose mačius "šviežia tešla" ? tokia plona plona?
man tai ta sviezia tesla tikrai ne filo ir filo teslos senai dairausi LT parduotuvese ir dar neuzmaciau