Salotos : varskes suris (beskonis toks,ale philadelphia),granatai,graikiski riesutai,sviezios figos,vynuoges ir saldzarukstis medaus uzpilas(medus,citrina,aliejus,druska,balti pipirai).

Makaronu ir saldytuvo likuciu misraine : makaronai i viskas,ko yra saldytuve : suris,alyvuoges,marinuoti sampinjonai,kepta vistos krutinele,puse kukuruzu skardines,gabaliukas paprikos,konservuoti zirneliai ir dar kazkas,ko gaila ismesti

Viska sumasom su majonezu ir duodam mylimam vyrui pirmam ragauti

Karaliene Lasisa
3 mano megstami paruosimo budai:
1- lasisos file pabarstyti druska,cukrumi,pipirais,uzdeti cesnako skiltelemis,lauro lapais ir citrinos grezineliais - prislegti ir po kokiu 10/12 val .valgyti

2- kaip silke..... visada nuo lasisos sonu nupjaustau tos plonesnius gabaliukus tam,kad pasimegauti marinuota zuvim : marinatas,kaip silkei - vanduo,svogunai,pipirai,druska,cukrus,actas,lauro lapai ir keli gvazdikeliai

3- rukyta,kaip parduotuveje . pilnai uzdengiu rukyta druska ir cukrumi,prislegiu,sekancia diena nuplaunu ir itrinu aliejaus bei pabarstau krapais... kartais uzpilu siek tiek brendzio.