Sveikutės, į jūsų temą rašau pirmą kartą
, tiek prisižiūrėjau jūsų gražių patiekalų, net seilės bėga. Nusprendžiau ir aš pasidalinti su jumis vienu paprastu receptėliu, kurio originalą suradau
čia.
BULVIŲ-MĖSOS KOTLETAI PO PADAŽU10 stambių bulvių,
1 kg faršo,
1 svogūnas.
Padažui:
250 g grietinės,
250 g majonezo,
1 v. š. daržovių sultinio milteliais.
Maždaug 10 vnt. stambių bulvių sutarkuoti su stambia tarka, sudėti 1 kg faršo, druskos, pipirų, česnakų ir sutarkuotą į košelę svogūną.
Iš šios masės suformuoti beveik delno dydžio ovalius kotletus ir apkepti aliejuje, išdėlioti skardoje.
250 g grietinės sumaišyti su 250 g majonezo, įdėti daržovių sultinio miltelių (maždaug 1 v. š.) ir užpilti kotletus šiuo padažu. Kepti 180º C temperatūroje iki rudos plutelės.
Mano komentaras:
Pabandykite, manau, nepasigailėsite. Kotletukai tikrai skanūs, patiks mėgstantiems kažką panašaus į kugelį su mėsa (na, kotletukai turi kažkiek jį primenantį skonį). Manau, kad mano bulvės buvo kiek per didelės, gal pakaktų ir 8-9 bulvių. Vietoj daržovių sultinio miltelių bėriau vegetą. Šiuos kotletukus kepiau dar vasaros pabaigoje ir palikau sūnui, kad užpiltų juos padažu ir įjungtų orkaitę (kad pietums jau būt iškepę), tai jis man truputį ne taip padarė - tik aptepė padažu kotletukus, o didžioji dalis padažo liko nesunaudota
Jaučiu su tuo padažu ir bulvytėm būtų dar skaniau buvę, bet ir taip visiems labai patiko. Iš pirmo žvilgsnio, receptas pasirodė labai patrauklus toks "skalsus" mėsos atžvilgiu, kotletų gaunasi daug, bet galiu pasakyt, kad jų daugiau ir susivalgo, MB net 5 iškart patvarkė. Įdedu fotkių kaip tešla atrodė ir pažiūrėti, kad kotletukai puikiai laiko formą kepant, neirsta viiiiisiškai
Sėkmės, kas kepsit