Plovas
Smulkai supjaustytą svogūną ir morką pakepinu,tada kepa marinuota mėsytė,eina puode sluolsnis morkų su svogūnais,tada mėsytė,ir ant viršaus sudedu ryžius perlietu vandeniu šaltu.Įpilu vandens į puodą,ir šiek tiek aliejaus,orkaitėj kepa apie 40min,tada ištraukiu ir sudedu džiovintas slybas,abrikosus,ir žalią papriką.Skanaus
QUOTE(Sarrra @ 2008 10 03, 11:01)
vakar vakarienei gaminau zirnius su spirguciais
zirnius mirkiau is vakaro, pakepinua svoguna ir sonine ,zirnius vyriau apie pusvalandi,poto viska sumaisiau labai tinka prie alaus
zirnius mirkiau is vakaro, pakepinua svoguna ir sonine ,zirnius vyriau apie pusvalandi,poto viska sumaisiau labai tinka prie alaus
auch kaip pasiilgau sito skanesto. Gaila, kad man negalima
TROSKINYS su kukuliukais
Isviriau bulves su morkomis. Kol nevisiskai isvire, ipyliau 2 puodelius virinto vandens su dviem kubeliais buljono.
Sudejau farso kukuliukus, kuriuos padariau is kalakutienos farso, 1 kiausinio, ivairiu prieskoniu, 1 val. s. krakmolo.
Ir kai viskas uzvire, supyliau saldytas darzoves is pakelio. Viska troskinau iki 1 valandos. Kada viskas baigineja troskintis, idejau 3 val. s. tomato ir 2 val. s. grietines. Viskas buvo skystoka, tad dar iberiu ryziu.
Isviriau bulves su morkomis. Kol nevisiskai isvire, ipyliau 2 puodelius virinto vandens su dviem kubeliais buljono.
Sudejau farso kukuliukus, kuriuos padariau is kalakutienos farso, 1 kiausinio, ivairiu prieskoniu, 1 val. s. krakmolo.
Ir kai viskas uzvire, supyliau saldytas darzoves is pakelio. Viska troskinau iki 1 valandos. Kada viskas baigineja troskintis, idejau 3 val. s. tomato ir 2 val. s. grietines. Viskas buvo skystoka, tad dar iberiu ryziu.
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 03, 02:19)
dėsiu dabar aš vaizdų,
NU TIKRAI, KAI DEJAI, TAI BE JOKIO GAILESCIO IR UZUOJAUTOS ALKANIEMS
Viskas atrodo super skaniai
Imciau ir zuvikes Brilijanto, nes taip viliojanciai atrodo
senai pa sju snesilankiau, bet vis gaminau ir fotkinau, tai dabar pasirodysiu
Pusryciams: kepeneliu sumustinukai. Kepeneles vistienos sumalam su mesmale, imusam kiausa, padruskinam ir idedam miltu kas tirsta mase butu tada is tos mases kepam plonus blunelius, tuos blynelius dedam ant batono ir ant virsaus dar dedam kepinto svoguno tomate, man asmeniskai labai skanu.
Mini picos. Smilkiai susipjaustom slapenke, marinuota gurka, ir sutarkuojam suri imusam kiausa ir gerai viska ismaisome. ant batono tepame padaza daryta is garstyciu, tomato ir majoneszo, tada dedame paruosta mase ir pasaunam i orkaite 5-10 min, istarukiame dedame pomidoro riekele ir pabarstome trupuciu olandisko surio ir dar keliom minutem i orkaite, skanu ir karsti ir salti.
Puetums: Silkiniai kukuliai. 1 kg virtu maltu bulviu, 200 g. krakmolo ir kiausinio trynys, druskla, viska gerai isminkome, ir dedame i pasudyta vandeni, verdame 15-20 min, valgome su spirguciu, svogunu ir grietine spadazu.
Vedarai. Bulviniai vedarai, tarkuotos bulves, pienas, kiausiniai, grietine, druska. Viska sumaisome ir i zarna. Kraujiniai vedarai: miezines kruopas isverdame, uzpilame kiaules krauju, idedame druskos ir viska kisame i zarna. Tiek bulvinius tiek kraujinius vedarus kepame apie gera valanda. Valgome su grietine arba be nieko (kaip mano MB)
Papildyta:
Lengvai vakarienei. Kaiusinis kepras desreleje-sirdeleje. Is sirdele suformuojam sirdele, ipjauname desrele, padarome sirdele gala sutvirtindami dantu krapstuku ir dedame i ikaitinta keptuve apkepame sirde is abbieju pusiu ir tada i vidu imusame kiausa, apverciame, dedame i leksta istraukiame krapstuka ir vsio, vaizdelis tikrai garzus, gera pradzia romantiskam vakarui
Desrainis, tiks kai nezinai ko nori zmogau. Ipjauname pailga bandele istepame visu sviestu, dedame darzoviu (agurku, pomidoru), tada desrele, svoguno ir surio ir i mikrobange.
Na tikiuosi nesupyksite, kad paprastu lietuvisku liaudisku visiems gerai zinomu patiekalu pridejau,. bet jau labai knietejo pasirodyti.
Pusryciams: kepeneliu sumustinukai. Kepeneles vistienos sumalam su mesmale, imusam kiausa, padruskinam ir idedam miltu kas tirsta mase butu tada is tos mases kepam plonus blunelius, tuos blynelius dedam ant batono ir ant virsaus dar dedam kepinto svoguno tomate, man asmeniskai labai skanu.
Mini picos. Smilkiai susipjaustom slapenke, marinuota gurka, ir sutarkuojam suri imusam kiausa ir gerai viska ismaisome. ant batono tepame padaza daryta is garstyciu, tomato ir majoneszo, tada dedame paruosta mase ir pasaunam i orkaite 5-10 min, istarukiame dedame pomidoro riekele ir pabarstome trupuciu olandisko surio ir dar keliom minutem i orkaite, skanu ir karsti ir salti.
Puetums: Silkiniai kukuliai. 1 kg virtu maltu bulviu, 200 g. krakmolo ir kiausinio trynys, druskla, viska gerai isminkome, ir dedame i pasudyta vandeni, verdame 15-20 min, valgome su spirguciu, svogunu ir grietine spadazu.
Vedarai. Bulviniai vedarai, tarkuotos bulves, pienas, kiausiniai, grietine, druska. Viska sumaisome ir i zarna. Kraujiniai vedarai: miezines kruopas isverdame, uzpilame kiaules krauju, idedame druskos ir viska kisame i zarna. Tiek bulvinius tiek kraujinius vedarus kepame apie gera valanda. Valgome su grietine arba be nieko (kaip mano MB)
Papildyta:
Lengvai vakarienei. Kaiusinis kepras desreleje-sirdeleje. Is sirdele suformuojam sirdele, ipjauname desrele, padarome sirdele gala sutvirtindami dantu krapstuku ir dedame i ikaitinta keptuve apkepame sirde is abbieju pusiu ir tada i vidu imusame kiausa, apverciame, dedame i leksta istraukiame krapstuka ir vsio, vaizdelis tikrai garzus, gera pradzia romantiskam vakarui
Desrainis, tiks kai nezinai ko nori zmogau. Ipjauname pailga bandele istepame visu sviestu, dedame darzoviu (agurku, pomidoru), tada desrele, svoguno ir surio ir i mikrobange.
Na tikiuosi nesupyksite, kad paprastu lietuvisku liaudisku visiems gerai zinomu patiekalu pridejau,. bet jau labai knietejo pasirodyti.
užzarazinot su kibinais, taip tai amžiais nebūčiau užsimanius pati juos pagaminti, bet jūsų dėka smalsumas mane pražudys, reikia pamėginti
pasirodo ir prikištą nufotkinau
pasirodo ir prikištą nufotkinau
Merginos, as dar su vienu klausimeliu. O kiek laiko virti virtu bulviu cepelinus?
labai noriu silkiniu kukuliu...savaitgali reikes pabandyti
Vedaru irgi noriu, tik jau ne kraujiniu
sumustinukai visi mieli.....
o sekamdieni psuryciams bus sirdeles...tikrai .... aciu uz naujas ir paprastas idejas
Papildyta:
puse valandos tai tikrai
Vedaru irgi noriu, tik jau ne kraujiniu
sumustinukai visi mieli.....
o sekamdieni psuryciams bus sirdeles...tikrai .... aciu uz naujas ir paprastas idejas
Papildyta:
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 03, 14:44)
Merginos, as dar su vienu klausimeliu. O kiek laiko virti virtu bulviu cepelinus?
puse valandos tai tikrai
QUOTE(Briliantas @ 2008 10 03, 14:53)
labai noriu silkiniu kukuliu...savaitgali reikes pabandyti
Vedaru irgi noriu, tik jau ne kraujiniu
sumustinukai visi mieli.....
o sekamdieni psuryciams bus sirdeles...tikrai .... aciu uz naujas ir paprastas idejas
Papildyta:
puse valandos tai tikrai
Vedaru irgi noriu, tik jau ne kraujiniu
sumustinukai visi mieli.....
o sekamdieni psuryciams bus sirdeles...tikrai .... aciu uz naujas ir paprastas idejas
Papildyta:
puse valandos tai tikrai
Jus ka puse valandos,labai jau daug gali pasileisti.Nuo uzvirimo 10-15min.Juk viskas ten jau isvirta,tik reikia pasildyti.
Nu va, paskaiciau puse valandos (aisku tiek neviriau 15min.) ir spekit ar nepasileido jie man dbr verdu su grybais, tai tik iskilo i pavirsiu, kelias minutes ir gana
QUOTE(Briliantas @ 2008 10 03, 14:53)
labai noriu silkiniu kukuliu...savaitgali reikes pabandyti
Vedaru irgi noriu, tik jau ne kraujiniu
sumustinukai visi mieli.....
o sekamdieni psuryciams bus sirdeles...tikrai .... aciu uz naujas ir paprastas idejas
Papildyta:
puse valandos tai tikrai
Vedaru irgi noriu, tik jau ne kraujiniu
sumustinukai visi mieli.....
o sekamdieni psuryciams bus sirdeles...tikrai .... aciu uz naujas ir paprastas idejas
Papildyta:
puse valandos tai tikrai
aš 45 min verdu žalių bulvių žalios mėsos cepus , tai tokius gasl mažiau , va žiūriu amri atsakė
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 03, 13:44)
Merginos, as dar su vienu klausimeliu. O kiek laiko virti virtu bulviu cepelinus?
aš ,kai iškyla paverdu 5 min,ne daugiau