Bandziau siandien padaryt boloneses padaza
Taigi, reikejo:sviesto, jautienos farso 300g, dziovintu baravyku sauja ( juos ismirkyti), morkos, cesnako 4 skilteliu, svoguno (vidutinio dydzio), smulkintu pomidoru skardines (400g),druskos, pipiru, raudonelio, baziliko, mairuno, kmynu (tik keletas). Makaronus naudojau spagecius "garbanotus" ir makaronu prieskonius.
Procesas: sviesta istirpini keptuveje, suberi smulkiai pjaustytus svogunus, tada siaudeliais pjaustai morkas, pakepinti ant lb silpnos ugnies kol apskrus svogunai ir sumeti morkas ir cesnakus. Pakepi. tada sumeti smulkintus grybus ir farsa. pakepi kol farsas pabals ir siek tiek apskrus. tada pili apie 50-100ml vandens ir troskini kol beveik issigaruos. tada supili skardine smulkintu pomidoru, dar dapili apie puse stiklines vandens, paragauji, kad druskos netruktu ir kaitini kol prades sauset, tada dapili vyno (balto) puse stiklines ir kaitini kol vandenys isgaruos. Viskas trunka apie 30 min.

makaronai. Pirkau spagecius "garbanotus", man jie labai patinka ir tinka sitam patiekalui, viriau paprastai, kaip parasyta ant pakelio.
Sudejau padaza ant makaronu, prismaigsciau agurko riekeliu:

Ir uzbarsciau suriu :
Skanumelis