Labas dienas, dalinuosi vakaryksciu musu patiekalu -
avienos ir metu pyragu, kuri MB labai gyre
Avienos faršą apkepiau keptuvėje su prieskoniais, išėmiau i dubenį.
Švarioj keptuvėj kepiau česnakus, svogūnus, morkas, salierą, pomidorus, žirnelius ir visas kitas daržoves, kurios gyvena šaldytuve.
Bebaigiant kept dėjau razinų ir po to porą šaukštų miltų, kad atsirastų toks 'lipnumas'.
Tada daržves sumaišom su mėsa ir dedam į kepimo skardą. Kepam kol viskas iškepa, kažkur 20 min. Iškepus, viską reiki gerai atvėsinti, nes jei tešlą dedam ant karštos mėsos, tešla tampa šlapia. Kai mėsa ir daržvės atvėso, sumaišom su geru kuokštu smulkiai pjaustytų šviežių mėtų (aš dar dėjau ir mėtų padažo), viska užklojam sluoksniuota tešta. Tešlą įpjaunam, aptepam kiaušinio plaikiniu ir kepam kažkur 10 min, 220 laipnsių orkiatėję, po to kažkur 20 min. mažesnėje temperatūroje.
Darbo nedaug, tik laiko užima. Skanaus
Nuotrauka nekokia gavosi
O čia paprastos picos, viena su pomidorais ir mocarela, kita su višta ir ananasais ant indiškos naan duonos vietoj picos pado