Risota imu imu imu, tik prasyciau man daugiau ideti :
Gerai, kad suspejau prie stalo, kol nieks neuzlindo
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 14, 15:53)
Kokius ryzius i risotto naudojai ir kada safrana dejai? Ir kokiam pavidale safranas? Milteliu ar stiebeliu ir paskuj smulkinai?
Ryžius naudojau pačius papraščiausius,kur supakuoti po kg būna.Apie tai irgi galvojau,bet nusprendžiau pirkti paprastus ir pažiūrėt kaip gausis.Šafraną dėjau kelias min.prieš baigiant gaminti. Naudojau miltelius,nes gavus dovanų .Mačiau IKI yra ir stiebelių,bet kiek žinau tai deda nesmulkintus.Tik vieną kitą stiebelį,nes jie stipresni nei milteliai.
mammka, imu abu patiekaliukus o koks lipnumas gavosi nuo tu paprastu ryziu? nesusiklijavo labai? neistizo?
[quote=aguonele,2008 10 10, 22:13]
Kadangi isigijau mesmale tai siandien kepiau zuvies kotletuku:
6 gabaliukus zuvies atsisaldziau ir susimaliau,musiau kiausini, pora dideliu saukstu manu, prieskoniu ir pakepintu svogunu idejau. sumaisiau i vientisa mase,suformavau ir iskepiau..padazas paprastas baltas su daug krapu ..
p.s.is tikruju man skaniausia salti zuvies kotletai su majonezu ,tai laukiu rytojaus
Ar tinka siems kotletkams pagasiju file?
Kadangi isigijau mesmale tai siandien kepiau zuvies kotletuku:
6 gabaliukus zuvies atsisaldziau ir susimaliau,musiau kiausini, pora dideliu saukstu manu, prieskoniu ir pakepintu svogunu idejau. sumaisiau i vientisa mase,suformavau ir iskepiau..padazas paprastas baltas su daug krapu ..
p.s.is tikruju man skaniausia salti zuvies kotletai su majonezu ,tai laukiu rytojaus
Ar tinka siems kotletkams pagasiju file?
QUOTE(Lu Lu @ 2008 10 14, 16:32)
Ar tinka siems kotletkams pagasiju file?
o man rodos jokio skirtumo su kokia zuvim darysi nera pas mane gulejo kameroj tilapiju (nes niekas nevalgo keptos jos ) ir dar kazkokios tai, tai ir dejau abi..
O as malu toliau
Vistienos kotletukai ..
Uzsimerkiau 3 batono riekeles grietinelej.sumaliau mesyte nuo 3 kulseliu su kumpeliu ir tuo paciu sumaliau ir isspausta batona.Dejau sauksta sviesto, daug farso prieskoniu,petrazoliu.pasidarius kotletukus voliojau kiausinio ir grietineles plakiny ir apkepiau,kol apskrudo.tada i kepimo inda ir 20 min pasoviau i orkaite.nu laaabai skanus ir minksti gavos
Vistienos kotletukai ..
Uzsimerkiau 3 batono riekeles grietinelej.sumaliau mesyte nuo 3 kulseliu su kumpeliu ir tuo paciu sumaliau ir isspausta batona.Dejau sauksta sviesto, daug farso prieskoniu,petrazoliu.pasidarius kotletukus voliojau kiausinio ir grietineles plakiny ir apkepiau,kol apskrudo.tada i kepimo inda ir 20 min pasoviau i orkaite.nu laaabai skanus ir minksti gavos
Kas pasakys, kad cia ne receptas, o tik ideja, tas bus teisus... Bet visgi idedu, gal kam bus idomu pasiziureti.
KAIMIECIO DZIAUGSMAS (bulviu kose su padazu)
Isvirti bulviu kose (bulves + druska + truputis pieno + truputis sviesto). Padazui: pakepinti miltus ant sviesto, pilti piena, kaitinti, kol sutirstes, sumaisyti su kepintais svogunais ir morkom (as dar dejau moliugo del spalvos). Patiekti kose su padazu. Uzsigerti kefyru - niam niam :
KAIMIECIO DZIAUGSMAS (bulviu kose su padazu)
Isvirti bulviu kose (bulves + druska + truputis pieno + truputis sviesto). Padazui: pakepinti miltus ant sviesto, pilti piena, kaitinti, kol sutirstes, sumaisyti su kepintais svogunais ir morkom (as dar dejau moliugo del spalvos). Patiekti kose su padazu. Uzsigerti kefyru - niam niam :
Šiandien dariau vištienos apkepą- labai greita ir paprasta, ir be galo skanu (bent jau mums )
Reikės:
1 kg vištienos krūtinėlių
10 kiaušinių
5 šaukštų krakmolo
200 g majonezo
pipirų
druskos
(aš dariau mažesnę normą)
Krūtinėles supjaustome nedideliais gabaliukais
Dubenyje sumaišome supjaustytą vištieną, majonezą, krakmolą, kiaušinius, pipirus ir druską, supilame į kepimo indą ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Neatrodo įspūdingai, bet gal kam patiks
Reikės:
1 kg vištienos krūtinėlių
10 kiaušinių
5 šaukštų krakmolo
200 g majonezo
pipirų
druskos
(aš dariau mažesnę normą)
Krūtinėles supjaustome nedideliais gabaliukais
Dubenyje sumaišome supjaustytą vištieną, majonezą, krakmolą, kiaušinius, pipirus ir druską, supilame į kepimo indą ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Neatrodo įspūdingai, bet gal kam patiks
QUOTE(Nikki N @ 2008 10 14, 14:47)
Srove sugunde ant varsketuku... Stai mano rezultatas:
2 varskes pakeliai, du kiausiniai, truputis miltu (nedaug, kad tesla butu vis dar skysta). Saukstu leisti i vandeni ir pavirti kol iskils.
Valgem su trintais juodaisiais serbentais. :
2 varskes pakeliai, du kiausiniai, truputis miltu (nedaug, kad tesla butu vis dar skysta). Saukstu leisti i vandeni ir pavirti kol iskils.
Valgem su trintais juodaisiais serbentais. :
Vajetus-ir sitie labai SUPER atrodo-turbut ne tik atrodo Rytoj i parduotuve -pirkti varskes sugundyta likau...
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 14, 21:47)
kiek matau tai su perlinėm kruopom, o valgė gal su įrankiais (bajeris čia reiktų juoktis)
juokiuosi is tos dalies skliausteliuose
miaaargos.... nu saunuoles mums sis menuo isejo taupymo metas, tai as jau renku idejau kitam menesiui