Thai vištiena su ryžiais
Reikės:Vištienos krūtinėlės, morkų, raudonųjų svogūnų (nuotraukoj pamiršau), saliero vieno koto (jei mėgstat,galima daugiau), konc. raudonų pupelių, raudonosios paprikos, cukinijos (ta žalia, nežinau gal lietuviškai nevisai tiksliai cukinija ji verčias), pomidorų tyrės, kokosų pieno (foto suklydau, padėjau grietinėlę vietoj pieno
), cukraus, druskos, pipirų,česnakų,kitų norimų prieskonių, aš dėjau truputė kario, aliejaus kepimui,thai žuvies padažo, dėjau dar čili pastos, ir thai raudonojo aštrių prieskonių padažo (foto yra).
Susipjaustom daržoves maždaug taip:
Tada vištieną, tokiais nemažais gabaliukais:
Į didelę ir gilią keptuvę pilam aliejaus, spaudžiam česnako, dedam čili pastos ir thai raud. prieskonių padažo,šiek tiek kario, užkaitinam ir dedam vištieną. ugnį padarom didžiausią ir pastoviai maišant kepam.kai jau vištiena pagelsta ir iškepa,
pilam iš keptuvės lauk (galima ant popieriaus šiek tiek sugerti riebalus), tada į tą pačią keptuvę pakartotinai šiek tiek aliejaus, žuvies padažo, druskos,cukraus (druska, cukrus ir tas žuvies padažas duoda tokį įdomų saldžiarūgštį skonį) pipirų ir dedam daržoves. lygiai taip pat ant didelės ugnies maišom pastoviai ,tada greičiau iškepa.
kai jau suminkštėja, pagrinde morkos užima daugiausiai laiko, dedam atgal mėsą, dedam pomidorų pastą, pilam kokosų pieną, ir maišom,ir tada jau sumažinam ugnį ir dar kokį 10-15 minučių patroškinam.
ir viskas, pilam ant ryžių ir valgom.
(galutinio gražaus rezultato foto netyčia ištryniau
)
gaunas paprastas, bet skoniu labai įdomus troškinukas.