Norėčiau aguonėlės paklausti, kokių čia sėkliukių ant ryžių paberta? Jau ne kartą teko ragauti ryžių su jomis, bet nežinau kas čia per dalykas ir kur įsigyt...
Man tai ryžiai skanu tik dviem atvejais, va su šiom sėkliukėm yra vienas, o kitą greit parodysiu, kai tik nusikrausiu nuotraukas iš fotoaparato. Superinė šita tema Noriu prisijungt ir aš, nes kol kas tik ją skaitau, stabiliai - prieš pietų pertrauką ir prieš darbo pabaigą, apetito sužadinimui
QUOTE(aguonele @ 2008 10 01, 21:54)
paprasta ir taip skanu viskas
mane tik sudomino leistinuku tesla... miltu nesideda? labai seniai valgius esu,mociute darydavo anksciau taip skaniai ,tik ji per tarka tesla praleisdavo.reiks gal ir man pabandyti...
mane tik sudomino leistinuku tesla... miltu nesideda? labai seniai valgius esu,mociute darydavo anksciau taip skaniai ,tik ji per tarka tesla praleisdavo.reiks gal ir man pabandyti...
Vis per skubejima , nu taip, kaip be miltu leistinukai, zinoma reikia.As ir per tarka leidziu, ir su saukstu dedu, o siandien maisiukas pasimaise , dar greiciau ir plaut nereikia .
QUOTE(LoJoo @ 2008 10 01, 21:38)
Norėčiau aguonėlės paklausti, kokių čia sėkliukių ant ryžių paberta? Jau ne kartą teko ragauti ryžių su jomis, bet nežinau kas čia per dalykas ir kur įsigyt...
Man tai ryžiai skanu tik dviem atvejais, va su šiom sėkliukėm yra vienas, o kitą greit parodysiu, kai tik nusikrausiu nuotraukas iš fotoaparato. Superinė šita tema Noriu prisijungt ir aš, nes kol kas tik ją skaitau, stabiliai - prieš pietų pertrauką ir prieš darbo pabaigą, apetito sužadinimui
Man tai ryžiai skanu tik dviem atvejais, va su šiom sėkliukėm yra vienas, o kitą greit parodysiu, kai tik nusikrausiu nuotraukas iš fotoaparato. Superinė šita tema Noriu prisijungt ir aš, nes kol kas tik ją skaitau, stabiliai - prieš pietų pertrauką ir prieš darbo pabaigą, apetito sužadinimui
Tai gal sezamas čia...
Na, panos, baisu čia būna, kai ateinu vakare arba naktį Kaip viskas skanu... Noriu visko!
Šaunuolės jūs čia visos, kurios netingi taip skaniai pagamint, o paskui dar nufotkint, receptą parašyt ir čia viską sudėt...
Gal reik ir man prisiruošt kada...
Beje, iš praeitos temos "pasišpilkavimų" - pritariu minčiai, kad su nuotraukom dėti VISUS receptus, net ir pačius paprasčiausius... Nes gal kam nors kotletai arba šaltibarščiai nėra visai paprastas patiekalas.
Aš vakar taip tingėjau...taip tingėjau..kad pasidariau tinginį Pagal Sonatina Receptuką kartoju
VARŠKINIS TINGINYS
400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus
Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
Mano kiekiai buvo tokie: 2 pok sausainių,2 pok varškės,100 gr. sviesto,ir aišku mažiau cukraus
VARŠKINIS TINGINYS
400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus
Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
Mano kiekiai buvo tokie: 2 pok sausainių,2 pok varškės,100 gr. sviesto,ir aišku mažiau cukraus
QUOTE(indria @ 2008 10 01, 22:28)
taip atsiprasau,sviesta pamirsau paminet
na jei perkant kietus makaronus,tai jie nevisada iskepa,tuomet pries tai reiktu apvirt juos,bet as taip niekad nedariau per daug man cackinimosi
ir beto reik labai daug padazo,tada skaniau
QUOTE(LoJoo @ 2008 10 01, 22:38)
Norėčiau aguonėlės paklausti, kokių čia sėkliukių ant ryžių paberta?
zinok as daug turkisku prieskoniu atradus,kuriais naudojuos cia tau net negaliu pasakyti konkreciai kaip issivercia,kazkas panasaus i juodaji kmyna,bet skonis tai labai intensyvus ir nelabai i kmyno uznesa..galima ir juodojo sezamo deti ir labai dar man labai skanu mazi makaroniukai ryziuos,as naudoju ir vel turkiskus bet manau jog vermiseliai lietuviski ir tiktu ..
prašom vaišintis:troškinti rauginti kopūstai mikrobangėje
Kopūstus troškinau TW mikrobangės asotėlyje: supjaustyti lašinukai patroškinami 1min., po pjaustyti svogūnai dar 1 min. ir sudedam raugugintus kopūstus kuriuos troškinam dar 8 min. ir pabaigai sudedamos pjaustytos medžiotojų dešrelės + šlakelis kečupo dar 2 min.. Panašiai po 15 min. valgom kopūstėlius. Bulvės taip pat ruoštos šiam ąsotėlį.
Kopūstus troškinau TW mikrobangės asotėlyje: supjaustyti lašinukai patroškinami 1min., po pjaustyti svogūnai dar 1 min. ir sudedam raugugintus kopūstus kuriuos troškinam dar 8 min. ir pabaigai sudedamos pjaustytos medžiotojų dešrelės + šlakelis kečupo dar 2 min.. Panašiai po 15 min. valgom kopūstėlius. Bulvės taip pat ruoštos šiam ąsotėlį.
QUOTE(davija @ 2008 10 02, 12:58)
galeciau pamokyt
Pamokyk prasau man labai negrazi pynute gaunasi
QUOTE(davija @ 2008 10 02, 12:58)
galeciau pamokyt
mane reikia pamokyt su MB koki pusvalandi bandem padaryt, nu niekaip neiseina
bulvine pica
picos padas - malsenos miltu.
ant virsaus - majonezas, kecupas, desreles (griezineliais), keptos bulves su bulviu prieskoniais, virtas kiausinis( sutryniau rankomis)... ant virsaus tarkuotas suris
sluoksnuotos teslos pyrageliai su farsu
tesla: 200gr sviesto ar margarino sutarkuojam burokine tarka, apvoliojam miltais. pilam 0,5l kefyro, truputis kepimo milteliu. tada dedam tiek miltu kad issiminkytu tesla.. tesla dedam porai valandu i saldytuva
idaras: 0,5kg farso, garstyciu, kiaulienos prieskoniu, fermentinio surio (man rodos apie 300-400gr sunaudojau)
iskociojam tesla, supjaustom kvadrateliais, i viduri dedam siek tiek farso, isplojam. ant virsaus dedam tarkuota suri
uzlankstom kampus
kepam apie 30 min ant kepimo popieriumi isklotos skardos
valgem su ryziais
QUOTE(lapute33 @ 2008 10 02, 15:03)
Pamokyk prasau man labai negrazi pynute gaunasi
labai paprasta, pirma užspaudi paprastai kraštelius (net paploneja tas krastas), o tada pradedi sukt bangeles... man seniau neiseidavo, nes aš iškart bandydavau sukt bangeles be krastelio.... Bandykit
nu man tai taip gaunas tas užsukimas
receptas gerai zinomas http://pavaryk.blogs...n-receptas.html
net nezinau kaip aiskiau paaiskint, zodziu kai sulenki apskritimą su įdaru, tai turi netik uždaryt, bet gerai paspaust tesla, tada jinai pasitempia i virsu ir isploneja ir tada nuo krasto pradedi daryt bangeles:nyksti laikai prie nykscio, ir po maza dalele vis verti ir verti ant nykscio (i vien puse) aiskiau nebemoku...
sloksniuotos teslos pyragaiciai su mesa o tai tesla tikrai gaunas sluoksniuota, man labai panasi i kibinu, tik liesesne
receptas gerai zinomas http://pavaryk.blogs...n-receptas.html
net nezinau kaip aiskiau paaiskint, zodziu kai sulenki apskritimą su įdaru, tai turi netik uždaryt, bet gerai paspaust tesla, tada jinai pasitempia i virsu ir isploneja ir tada nuo krasto pradedi daryt bangeles:nyksti laikai prie nykscio, ir po maza dalele vis verti ir verti ant nykscio (i vien puse) aiskiau nebemoku...
sloksniuotos teslos pyragaiciai su mesa o tai tesla tikrai gaunas sluoksniuota, man labai panasi i kibinu, tik liesesne