Jei gu nori tokios'' sovietines'' geros tusonkes ir neturi autoklavo, tai gal greitpuodi turi
Nu iseina lygiai tokia pati ir dar skanesne.As daznai pasidarau, man ant bulviu paskui labai skanu uzdeti ir su kefyru
.Reikia i ''skorovarke''
sudeti mesyte, supjaustyta mazdaug 3cm. kubeliais, deti su viskuo ir skuryciu nenupjauti, bet reikia truputi jautienos, geriausiai tinka tie apvalus kulniukai jautienos, jie ne tokie brangus ir greitpuodi sukrenta buna labai skanu.Gerai butu, kad butu bent trecdalis jautienos ir kita kiauliena, o idealu, tai puse ant puses.Tai va supjaustai tas mesytes sumeti i'' skorovarke'', pripjaustai cesnako nemazai skilteliu, svoguno negalima, del laikymo geriau nedeti, dedi kvepianciu ir karciu pipiru zirniukais, druskos ir ant 3kg. mesos mazdaug 2 stiklines vandens ipili, nu zodziu vandens reikia minimumo, tik, kad neprisviltu, kol mesa isskirs savo sultis, uzdarai ir verdi virs valandos, nes turi gerai sukristi mesyte.Kai isverdi, atidarai, tada staigiai karsta sudedi i stiklainius, pakaitintus orkaiteje(ir dangtelius) ir gerai uzsuki, atsaldai saldytuve ir gali laikyti kiek nori ir gaunas be jokiu laikymo konservantu ir labai skani ''tusonke''.Orkaitej kepti irgi galima, taciau jau skonis ne toks, bet irgi neblogai, standesne mesa buna, taip neiskepa, kaip suverda greitpuodi.Tai tiek, jei supratai, is mano tos rasliavos ka nors, tai skaitykim, kad man pavyko
bet kitą kartą darysiu tik iš jautienos ir kiaulienos kulniukų tikriausiai,nes visokios mentės yra per sausos tokiam patiekalui.pilsiu mažiau vandens,dėsiu daugiau česnako ir mesiu lauk maltus kvapniuosius pipirus