Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Aš kartais gaminu tokią kaip plovą iš perlinių kruopų.Viskas tas pats kaip ir su ryžiais...
O mano močiutė gamindavo balandėlius su perlinėm kruopom...Supjaustydavo kokios rūkytos mėsytės,morkų ir svogūnų.Viską apkepdavo,sumaišydavo su perlinių kruopų košė ir vyniodavo į apvirtus kopūstų lapus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Evuška @ 2008 10 01, 09:14)
o aš bandau daryti kibinus,tik man kaip visada nesigauna tešla,vis limpa prie rankų,kur bėda,miltų per mažai?? g.gif  blogai išminkau?  rolleyes.gif

Ar tesla atsaldei?Siaip ji lipnoka,bet kai ja palaikai saldytuve,viskas gerai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 10 01, 14:56)
Ar tesla atsaldei?Siaip ji lipnoka,bet kai ja palaikai saldytuve,viskas gerai. mirksiukas.gif

atšaldžiau,bet gal per mažai,na nieko,svarbu kibinai gavosi thumbup.gif thumbup.gif
tik pynimą reiktų išmokt,nesigauna man schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(inrinke @ 2008 10 01, 13:37)
Isradingosios mamos, turiu labai daug perliniu kruopu ir nelabai ka sugalvoju su jomis padaryti. g.gif Zinoma, kose, i sriubyte iberti, gal kuti zino kaip isradingiau jas panaudoti? Is anksto dekoju. aciuks.gif


Nu jei turi koki maisa biggrin.gif , tai, kad nesukirmytu siulau prisigaminti konservu su kruopais(i greitpuodi susitroskink mesytes su cesnakiukais,pipiriukais,druskyte, kai nudengsi supilk kruopu kg., jei megsti gali pupeliu dadeti, ir vel uzsuk puoda ir virk apie 20 min).Kai viskas isvirs-kose sukresk i stiklainius iskaitintus, ir staigiai uzsuk sandariai.Saldytuve gales buti kiek tik noresi.Galima ir sriubu iv. prisigaminti:agurkines, bulvienes, kruopines, siupinines su darzovem ir kt. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien gaminau lydekos užkepėlę cool.gif
Šviežia lydeka, žiediniai kopūstai, paprika, svogūnas, morka, sūris, priskoniai, krapai.

Žuvytę supjausčiau gabaliukais, paprieskoniavau, naudojau citrininius žuvies prieskonius. Tada ant folijos dėjau pjaustyto svogūno, gabaliuką žuvies, ant viršaus morkos, žied. kopūstas, paprika, krapai. Viską suvynioju. Man iš vienos lydekos gavosi penki tokie "ryšulėliai", kadangi žuvis pasitaikė nemaža bigsmile.gif
Visus "ryšulėlius" į skardą ir į orkaitę. Kai iškepė atvyniojau, užbėriau tarkuoto sūrio ir jau neužvyniotus įdėjau kepti dar penkias minutes. Valgėm su virtais ryžiais smile.gif Niam smile.gif Daržoves aišku galima naudoti kokias tik nori mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Siandien tikriausiai kibinu diena, nes ir as juos kepiau.
Ingridientai kaip ir kibinam tik as visada savo nuoziura visko sudedu ir tesla liux gaunasi blush2.gif
Atsakyti
kepsniukai su pomidoru

mesyte supjaustome mazais gabaliukais,idedame prieskoniu,majonezo,druskytes ir paliekame porai valandu pasimarinuoti.Dedame kiausini, 3 saukstus krakmolo,viska gerai ismaisome.Imam su saukstu mase ir dedam i keptuve,kepam is abieju pusiu.Apvertus uzdedam pomidoro riekele,o ant virsaus surio.Kepam kol suris issilydo 4u.gif Skanaus
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 10 01, 19:51)
o aš lazanijos nemoku gerai gamint visada kažkokia nesąmonė gaunasi man cray.gif

skaniausia lazanija is zaliu lakstu,juos parduoda maximoj,tada nereik pilt vandens. ir dar skaniausia jei uztepi Behamelio padazu ( is miltu,pieno ir trupucio druskos), o taip pat su mocarelos suriu smile.gif
tikrai nesudetinga,viska susluoksniuoji ir super gaunas smile.gif

nes kai uzpili vandeni skonis nebetas..bent jau man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarrra @ 2008 10 01, 18:03)
Behamelio padazu ( is miltu,pieno ir trupucio druskos), o taip pat su mocarelos suriu smile.gif

dar sviestas dedasi!! 4u.gif
o lakstus as perku tam skyriui kur paprasti makaronai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Evuška @ 2008 10 01, 13:14)
o aš bandau daryti kibinus,tik man kaip visada nesigauna tešla,vis limpa prie rankų,kur bėda,miltų per mažai?? g.gif  blogai išminkau?  rolleyes.gif

Vieną kartą kepiau kibinus pagal draugės receptą ir puikiai pavyko.Galit pabandyt.

Tešla

0,7l pieno.Pienas turi būti kaitintas,šiltas.
Pusę pokelio sausų mielių.
Pusę pokelio sviesto.
Miltų dėti,tiek kad tešla būtų puri.
Šiltai padėti ir pakildinti.

Įdarui
Faršas,kepintas svogūnas,kiaušinis,prieskonių,grietinės.Pabarius kibinus,prieš kepant,aptepti plaktu kiašiniu.

Gal kam pravers 4u.gif
Atsakyti
Pas mus siandien kaimiski pietus-kauliukai virti su leistiniu sriubike ir kepti rauginti kopustai.Pries baigiant virti kauliukams imeciau pora kubeliu magi kostilija sultinio, sudejau darzoves;morkas, porus,svogunu laiskus ir suleidau leistinukus(kad butu greiciau tesla supyliau i maisiuka, padariau kampe skylute ir ratuku sukdama suleidau i sriuba)Teslai-1kiausinis, vandens, pieno, kad mase gautus tirstoka.Kopustams pakepiau rukytu spirguciu, svoguna, sumeciau kopustus, kai tie pakepe, idejau truputi cukraus,pipiriuku.
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sarrra @ 2008 10 01, 17:03)
skaniausia lazanija is zaliu lakstu,juos parduoda maximoj,tada nereik pilt vandens. ir dar skaniausia jei uztepi Behamelio padazu ( is miltu,pieno ir trupucio druskos), o taip pat su mocarelos suriu smile.gif
tikrai nesudetinga,viska susluoksniuoji ir super gaunas smile.gif

nes kai uzpili vandeni skonis nebetas..bent jau man smile.gif

Į Bešamelio padažą dar ir sviestas ir muskatas įeina.

O ant lazanijos lakštų vandens niekada nepilu g.gif
Atsakyti