Aš kartais gaminu tokią kaip plovą iš perlinių kruopų.Viskas tas pats kaip ir su ryžiais...
O mano močiutė gamindavo balandėlius su perlinėm kruopom...Supjaustydavo kokios rūkytos mėsytės,morkų ir svogūnų.Viską apkepdavo,sumaišydavo su perlinių kruopų košė ir vyniodavo į apvirtus kopūstų lapus
QUOTE(Evuška @ 2008 10 01, 09:14)
o aš bandau daryti kibinus,tik man kaip visada nesigauna tešla,vis limpa prie rankų,kur bėda,miltų per mažai?? blogai išminkau?
Ar tesla atsaldei?Siaip ji lipnoka,bet kai ja palaikai saldytuve,viskas gerai.
QUOTE(daividija @ 2008 10 01, 14:56)
Ar tesla atsaldei?Siaip ji lipnoka,bet kai ja palaikai saldytuve,viskas gerai.
atšaldžiau,bet gal per mažai,na nieko,svarbu kibinai gavosi
tik pynimą reiktų išmokt,nesigauna man
QUOTE(inrinke @ 2008 10 01, 13:37)
Isradingosios mamos, turiu labai daug perliniu kruopu ir nelabai ka sugalvoju su jomis padaryti. Zinoma, kose, i sriubyte iberti, gal kuti zino kaip isradingiau jas panaudoti? Is anksto dekoju.
Nu jei turi koki maisa , tai, kad nesukirmytu siulau prisigaminti konservu su kruopais(i greitpuodi susitroskink mesytes su cesnakiukais,pipiriukais,druskyte, kai nudengsi supilk kruopu kg., jei megsti gali pupeliu dadeti, ir vel uzsuk puoda ir virk apie 20 min).Kai viskas isvirs-kose sukresk i stiklainius iskaitintus, ir staigiai uzsuk sandariai.Saldytuve gales buti kiek tik noresi.Galima ir sriubu iv. prisigaminti:agurkines, bulvienes, kruopines, siupinines su darzovem ir kt.
Šiandien gaminau lydekos užkepėlę
Šviežia lydeka, žiediniai kopūstai, paprika, svogūnas, morka, sūris, priskoniai, krapai.
Žuvytę supjausčiau gabaliukais, paprieskoniavau, naudojau citrininius žuvies prieskonius. Tada ant folijos dėjau pjaustyto svogūno, gabaliuką žuvies, ant viršaus morkos, žied. kopūstas, paprika, krapai. Viską suvynioju. Man iš vienos lydekos gavosi penki tokie "ryšulėliai", kadangi žuvis pasitaikė nemaža
Visus "ryšulėlius" į skardą ir į orkaitę. Kai iškepė atvyniojau, užbėriau tarkuoto sūrio ir jau neužvyniotus įdėjau kepti dar penkias minutes. Valgėm su virtais ryžiais Niam Daržoves aišku galima naudoti kokias tik nori
Šviežia lydeka, žiediniai kopūstai, paprika, svogūnas, morka, sūris, priskoniai, krapai.
Žuvytę supjausčiau gabaliukais, paprieskoniavau, naudojau citrininius žuvies prieskonius. Tada ant folijos dėjau pjaustyto svogūno, gabaliuką žuvies, ant viršaus morkos, žied. kopūstas, paprika, krapai. Viską suvynioju. Man iš vienos lydekos gavosi penki tokie "ryšulėliai", kadangi žuvis pasitaikė nemaža
Visus "ryšulėlius" į skardą ir į orkaitę. Kai iškepė atvyniojau, užbėriau tarkuoto sūrio ir jau neužvyniotus įdėjau kepti dar penkias minutes. Valgėm su virtais ryžiais Niam Daržoves aišku galima naudoti kokias tik nori
Siandien tikriausiai kibinu diena, nes ir as juos kepiau.
Ingridientai kaip ir kibinam tik as visada savo nuoziura visko sudedu ir tesla liux gaunasi
Ingridientai kaip ir kibinam tik as visada savo nuoziura visko sudedu ir tesla liux gaunasi
kepsniukai su pomidoru
mesyte supjaustome mazais gabaliukais,idedame prieskoniu,majonezo,druskytes ir paliekame porai valandu pasimarinuoti.Dedame kiausini, 3 saukstus krakmolo,viska gerai ismaisome.Imam su saukstu mase ir dedam i keptuve,kepam is abieju pusiu.Apvertus uzdedam pomidoro riekele,o ant virsaus surio.Kepam kol suris issilydo Skanaus
mesyte supjaustome mazais gabaliukais,idedame prieskoniu,majonezo,druskytes ir paliekame porai valandu pasimarinuoti.Dedame kiausini, 3 saukstus krakmolo,viska gerai ismaisome.Imam su saukstu mase ir dedam i keptuve,kepam is abieju pusiu.Apvertus uzdedam pomidoro riekele,o ant virsaus surio.Kepam kol suris issilydo Skanaus
QUOTE(Lera @ 2008 10 01, 19:51)
o aš lazanijos nemoku gerai gamint visada kažkokia nesąmonė gaunasi man
skaniausia lazanija is zaliu lakstu,juos parduoda maximoj,tada nereik pilt vandens. ir dar skaniausia jei uztepi Behamelio padazu ( is miltu,pieno ir trupucio druskos), o taip pat su mocarelos suriu
tikrai nesudetinga,viska susluoksniuoji ir super gaunas
nes kai uzpili vandeni skonis nebetas..bent jau man
QUOTE(Sarrra @ 2008 10 01, 18:03)
Behamelio padazu ( is miltu,pieno ir trupucio druskos), o taip pat su mocarelos suriu
dar sviestas dedasi!!
o lakstus as perku tam skyriui kur paprasti makaronai
QUOTE(Evuška @ 2008 10 01, 13:14)
o aš bandau daryti kibinus,tik man kaip visada nesigauna tešla,vis limpa prie rankų,kur bėda,miltų per mažai?? blogai išminkau?
Vieną kartą kepiau kibinus pagal draugės receptą ir puikiai pavyko.Galit pabandyt.
Tešla
0,7l pieno.Pienas turi būti kaitintas,šiltas.
Pusę pokelio sausų mielių.
Pusę pokelio sviesto.
Miltų dėti,tiek kad tešla būtų puri.
Šiltai padėti ir pakildinti.
Įdarui
Faršas,kepintas svogūnas,kiaušinis,prieskonių,grietinės.Pabarius kibinus,prieš kepant,aptepti plaktu kiašiniu.
Gal kam pravers
Pas mus siandien kaimiski pietus-kauliukai virti su leistiniu sriubike ir kepti rauginti kopustai.Pries baigiant virti kauliukams imeciau pora kubeliu magi kostilija sultinio, sudejau darzoves;morkas, porus,svogunu laiskus ir suleidau leistinukus(kad butu greiciau tesla supyliau i maisiuka, padariau kampe skylute ir ratuku sukdama suleidau i sriuba)Teslai-1kiausinis, vandens, pieno, kad mase gautus tirstoka.Kopustams pakepiau rukytu spirguciu, svoguna, sumeciau kopustus, kai tie pakepe, idejau truputi cukraus,pipiriuku.
QUOTE(Sarrra @ 2008 10 01, 17:03)
skaniausia lazanija is zaliu lakstu,juos parduoda maximoj,tada nereik pilt vandens. ir dar skaniausia jei uztepi Behamelio padazu ( is miltu,pieno ir trupucio druskos), o taip pat su mocarelos suriu
tikrai nesudetinga,viska susluoksniuoji ir super gaunas
nes kai uzpili vandeni skonis nebetas..bent jau man
tikrai nesudetinga,viska susluoksniuoji ir super gaunas
nes kai uzpili vandeni skonis nebetas..bent jau man
Į Bešamelio padažą dar ir sviestas ir muskatas įeina.
O ant lazanijos lakštų vandens niekada nepilu