
o as i saltiena jokiu zelatinu nededu

briliante, berods, tu darei obuolių sūrį. esu vaikystėj darius, taip užsimaniau. nepamenu, kaip tą sūrmaišį pasidaryt, primink, a? 
ir ačiū kažkam už plovo idėją su perlinėm, ne ryžiais

ir ačiū kažkam už plovo idėją su perlinėm, ne ryžiais

Briliantas Kokia mesyte verdi saltienai? Kazkaip uzsimaniau...
QUOTE(RiMami @ 2008 10 05, 00:05)
Sveikutės, į jūsų temą rašau pirmą kartą
, tiek prisižiūrėjau jūsų gražių patiekalų, net seilės bėga. Nusprendžiau ir aš pasidalinti su jumis vienu paprastu receptėliu, kurio originalą suradau čia.
BULVIŲ-MĖSOS KOTLETAI PO PADAŽU

BULVIŲ-MĖSOS KOTLETAI PO PADAŽU
labai skaniai atrodo,o sakykit,kiausinio nereik


Grikių kotletai - receptas išgalvotas

Išsiverdam grikius, palaukiam, kol atšals, įdedam iš vakar nuo bandelių aptepimo likusį kiaušinio plakinį, piene išmirkytą riekelę baltos duonos skrudinimui, kelis šaukštus miltų, sutarkuotą morką ir smulkiai supjaustytą svogūną. Maišom, ir drėgnomis rankomis formuojame kotletukus, kuriuos apkepame keptuvėje ant sviesto. Pasistengiam nepamiršti prieskonių, o jeigu pamirštam, darom kaip aš - į verdantį vandenį įpilame prieskonių - provansalio žolelių, oregano, čili, pipirų, druskos, ir dar šiek tiek paverdame, aš dar įmečiau turkiškų pipirų. Apkeptus kotletukus dedame į skardą, apipilame prieskonių sultiniu ir troškiname apie dešimt minučių. Valgyti galima su morkų ir česnakų salotomis, jei ši mintis neateina po pietų

idomiai skamba..
O kaip grikiu skonis? Labai jauciasi?


QUOTE(Eileitija @ 2008 10 05, 18:39)
o kotletuose iš mėsos, mėsa labai jaučiasi?



QUOTE(Jaskolka @ 2008 10 05, 18:50)
o kotletuose iš mėsos, mėsa labai jaučiasi?
Aš grikius labai mėgstu, tai labai skaniai suvalgiau








QUOTE(DijaDeima @ 2008 10 05, 17:13)
Ne, tikrai nereikia. Aš irgi iš pradžių abejojau, bet laikiausi recepto ir viskas puikiai gavosi

O jau žemaitiškų blynelių skanumėlis







QUOTE(Žibuoklė @ 2008 10 05, 16:01)
Šiandien visgi kepiau alia kugelį


Foto ne šiandieninės



O tikrą kugelį čia kažkada buvau įkėlus

QUOTE(Eileitija @ 2008 10 05, 15:55)
Mmm kokie skanučiai atrodo


QUOTE(bonda @ 2008 10 05, 16:03)
Bet tada reikia, kad kaulų daug būtų, galvą ar kojas virti



P.S. ar čia tik man taip keistai žinutes rodo? vienas rodo, kitų ne, perkrovus, rodo kai kurias nerodytas, kai kurių vėl nerodo

QUOTE(yuki @ 2008 10 05, 17:11)
briliante, berods, tu darei obuolių sūrį. esu vaikystėj darius, taip užsimaniau. nepamenu, kaip tą sūrmaišį pasidaryt, primink, a? 
ir ačiū kažkam už plovo idėją su perlinėm, ne ryžiais

ir ačiū kažkam už plovo idėją su perlinėm, ne ryžiais

klausi apie pati surmaisi?
'man mociute pasiuvo kelis...o girdejau, kad mamos daro is merliuku.....perkasi trikampius merliukus...susiuva ir surmaisis

Papildyta:
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 05, 17:17)
as dazniausiai perku karkas...
QUOTE(RiMami @ 2008 10 05, 00:05)
nu skarda nereali, kotletukai atrodo - nerealus

