RiMami....
vat tau ir kotletai...pati kazin ar buciau sumasciusi...o dabar tikrai kada padarysiu...
o as snd isviriau tuos silkinius kukulius Skanu ir greita....
Sutryniau isvirtas bulves, idejau prieskoniu, krakmolo ir pora kiausiniu...viska ismaisiau ir formavau kukuliukus...dejau i verdanti vandeni ir paviriau sudejusi iki uzvirimo....padazui papjausciau lasinuku, svoguno, sasysku ir grietines...skanaus
Aciu autorei
QUOTE(Briliantas @ 2008 10 04, 23:51)
o as snd isviriau tuos silkinius kukulius Skanu ir greita....
Ech, nebūtų pirma valanda nakties- dabar pat eičiau tokių gamint Labai skaniai atrodo
QUOTE(RiMami @ 2008 10 05, 01:05)
Sveikutės, į jūsų temą rašau pirmą kartą , tiek prisižiūrėjau jūsų gražių patiekalų, net seilės bėga. Nusprendžiau ir aš pasidalinti su jumis vienu paprastu receptėliu, kurio originalą suradau čia.
BULVIŲ-MĖSOS KOTLETAI PO PADAŽU
BULVIŲ-MĖSOS KOTLETAI PO PADAŽU
Labai skaniai ir paprastai atrodo,būtinai reiks pasinaudoti Jūsų receptu
Sveikos mamytes.Atleiskit,kad isibroviau be receptuko,bet dar neturiu ka parodyti Man reikia Jusu pagalbos.Kazkuri buvot i deje kazkurioj temoj saltienos recepta su nuotrauka,va siandien issiviriau mesa saltienai ir nezinau kaip toliau ka daryti.Tai prasau mamyciu kurios zino,parasykit kap ka daryti
Vaisinu bulviniai blynukais su rukytos vistos idaru
Nuo vistienos kulseles nuemiau mesyte ir supjausciau gabaliukais.
Bulves sutarkavau (apie 10 bulviu), dar sutarkavau dideli svoguna, idejau 1 sauksta grietines, isplakiau 2 kiausinius, juos supyliau i tarke, dejau druskos, pipiru ir bulviu priekoniu.
Tarke paklojau keptuveje ir ant virsaus sudejau vistienos gabaliukus, truputi pakepus juos uzdengiau tarkes sluoksiu.
Ir iskepam, ant nedideles ugnies, pavartant, kol apskrus.
Pastebejau, kad isplakus kiausinius pries dedant i tarke, blynai buna minkstesni, o grietine dar juo paminkstina Skanaus
Nuo vistienos kulseles nuemiau mesyte ir supjausciau gabaliukais.
Bulves sutarkavau (apie 10 bulviu), dar sutarkavau dideli svoguna, idejau 1 sauksta grietines, isplakiau 2 kiausinius, juos supyliau i tarke, dejau druskos, pipiru ir bulviu priekoniu.
Tarke paklojau keptuveje ir ant virsaus sudejau vistienos gabaliukus, truputi pakepus juos uzdengiau tarkes sluoksiu.
Ir iskepam, ant nedideles ugnies, pavartant, kol apskrus.
Pastebejau, kad isplakus kiausinius pries dedant i tarke, blynai buna minkstesni, o grietine dar juo paminkstina Skanaus
QUOTE(DOMINUKE @ 2008 10 05, 14:25)
Sveikos mamytes.Atleiskit,kad isibroviau be receptuko,bet dar neturiu ka parodyti Man reikia Jusu pagalbos.Kazkuri buvot i deje kazkurioj temoj saltienos recepta su nuotrauka,va siandien issiviriau mesa saltienai ir nezinau kaip toliau ka daryti.Tai prasau mamyciu kurios zino,parasykit kap ka daryti
as darau taip:
gerai isverdu mesa, kad pati nuo kaulo atsoktu...tada siek tiek atvesinu ir supjaustau smulkiai...sudedu atgal i ta pati skystima...iberiu prieskoniu, zelatinos.....morku, zirneliu, juodu pipiru zirniukias, kartais cesnako...ir paverdu iki uzvirimo.....tada supilstau i indus ir palieku kol atvesta.....kai atvesta, kisu i saldytuva....viskas. Skanaus
Papildyta:
Eileitija, jamu pora blynu
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 05, 14:46)
Vaisinu bulviniai blynukais su rukytos vistos idaru
Nuo vistienos kulseles nuemiau mesyte ir supjausciau gabaliukais.
Bulves sutarkavau (apie 10 bulviu), dar sutarkavau dideli svoguna, idejau 1 sauksta grietines, isplakiau 2 kiausinius, juos supyliau i tarke, dejau druskos, pipiru ir bulviu priekoniu.
Tarke paklojau keptuveje ir ant virsaus sudejau vistienos gabaliukus, truputi pakepus juos uzdengiau tarkes sluoksiu.
Pastebejau, kad isplakus kiausinius pries dedant i tarke, blynai buna minkstesni, o grietine dar juo paminkstina Skanaus
Nuo vistienos kulseles nuemiau mesyte ir supjausciau gabaliukais.
Bulves sutarkavau (apie 10 bulviu), dar sutarkavau dideli svoguna, idejau 1 sauksta grietines, isplakiau 2 kiausinius, juos supyliau i tarke, dejau druskos, pipiru ir bulviu priekoniu.
Tarke paklojau keptuveje ir ant virsaus sudejau vistienos gabaliukus, truputi pakepus juos uzdengiau tarkes sluoksiu.
Pastebejau, kad isplakus kiausinius pries dedant i tarke, blynai buna minkstesni, o grietine dar juo paminkstina Skanaus
kaip skanuuuuu!!! visalaik dariau su farsu, bet dabar pabandysiu ir su vistiena... Jauciu ir rukytas kumpelis ar soninuke tiktu visai
QUOTE(brashke77 @ 2008 10 05, 14:06)
kaip skanuuuuu!!! visalaik dariau su farsu, bet dabar pabandysiu ir su vistiena... Jauciu ir rukytas kumpelis ar soninuke tiktu visai
Tikrai tiktu
Briliantas Kad tik vienas liko
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 05, 14:10)
tai vienu ir dalinkis
Mmm kotletukai mniam ir blynai bulviniai mano mėgstamiausi Einu kugelio kept
Aš tai irgi mėsą gerai išverdu, supjaustau. Bet želę dedu tik į tą skystį, ištirpinu, išmaišau, pašildau, virt želatinos man rodos negalima, tik iki virimo privest Ir tada užpilu mėsytę, kuri jau būna paruošta inde
Dar man patinka vištienos šaltiena. Išverdu kulšeles, ištraukiu kaulą, nuimu odelę, ir užpilu cielas Mniam niam niam
Visokia mėsyte tinka Man skaniausia su sultingesne, tai kokiu karšto rūkymo kumpeliu Ir šlapianka tinka
QUOTE(Briliantas @ 2008 10 05, 14:04)
as darau taip:
gerai isverdu mesa, kad pati nuo kaulo atsoktu...tada siek tiek atvesinu ir supjaustau smulkiai...sudedu atgal i ta pati skystima...iberiu prieskoniu, zelatinos.....morku, zirneliu, juodu pipiru zirniukias, kartais cesnako...ir paverdu iki uzvirimo.....tada supilstau i indus ir palieku kol atvesta.....kai atvesta, kisu i saldytuva....viskas. Skanaus
gerai isverdu mesa, kad pati nuo kaulo atsoktu...tada siek tiek atvesinu ir supjaustau smulkiai...sudedu atgal i ta pati skystima...iberiu prieskoniu, zelatinos.....morku, zirneliu, juodu pipiru zirniukias, kartais cesnako...ir paverdu iki uzvirimo.....tada supilstau i indus ir palieku kol atvesta.....kai atvesta, kisu i saldytuva....viskas. Skanaus
Aš tai irgi mėsą gerai išverdu, supjaustau. Bet želę dedu tik į tą skystį, ištirpinu, išmaišau, pašildau, virt želatinos man rodos negalima, tik iki virimo privest Ir tada užpilu mėsytę, kuri jau būna paruošta inde
Dar man patinka vištienos šaltiena. Išverdu kulšeles, ištraukiu kaulą, nuimu odelę, ir užpilu cielas Mniam niam niam
QUOTE(brashke77 @ 2008 10 05, 14:06)
kaip skanuuuuu!!! visalaik dariau su farsu, bet dabar pabandysiu ir su vistiena... Jauciu ir rukytas kumpelis ar soninuke tiktu visai
Visokia mėsyte tinka Man skaniausia su sultingesne, tai kokiu karšto rūkymo kumpeliu Ir šlapianka tinka
Pridariau zemaiciu blynu (ale pas mane siandien vien blynai)
Isviriau apie 10 dideliu bulviu su lupynan truputi pravesus nulupiau ir sutryniau su tuo kur kose daro (neturiu mesmales...). Isplakiau viena kiausini, supyliau i kose, ipyliau miltu (apie 6-8 v.s.) ir truputi krakmolo ir druskos. Suminkiau viska rankomis.
Idaras: Isvirus mesyte supjausciau mazais gabaliukais ir su "blenderiu" susmulkinau (gavosi mesa mazais plonais siaudeliais), itarkavau svoguna, cesnaka, idejau prieskoniu, pries kepdama zemaicius ipyliau truputi vandens ir v.s. grietines idejau, mesyte gavosi tokia sviesi, minkstute ir nesulipus.
Is teslos padariau blyna (kad neliptu rankas padejau ant miltu), idejau idaro ir dariau kaip cepelinus, paskuj paplojau ir padariau blyna. Na ir tada i keptuve ir kepiau kol apskrus.
Pasidariau nemazai (bus MB ryt i darba isidet), dar liko uzsisaldyt
Ant lekstes dedu salofanini maiseli, ant jo pabarstau miltu ir dedu po vien zemaituka, kai susala lengvai nuimu ir i ta pati maisiuka sudedu ir vel i kamera. labai patogu pasisildyt, kai laiko nera
Nu ir prirasiau
Isviriau apie 10 dideliu bulviu su lupynan truputi pravesus nulupiau ir sutryniau su tuo kur kose daro (neturiu mesmales...). Isplakiau viena kiausini, supyliau i kose, ipyliau miltu (apie 6-8 v.s.) ir truputi krakmolo ir druskos. Suminkiau viska rankomis.
Idaras: Isvirus mesyte supjausciau mazais gabaliukais ir su "blenderiu" susmulkinau (gavosi mesa mazais plonais siaudeliais), itarkavau svoguna, cesnaka, idejau prieskoniu, pries kepdama zemaicius ipyliau truputi vandens ir v.s. grietines idejau, mesyte gavosi tokia sviesi, minkstute ir nesulipus.
Is teslos padariau blyna (kad neliptu rankas padejau ant miltu), idejau idaro ir dariau kaip cepelinus, paskuj paplojau ir padariau blyna. Na ir tada i keptuve ir kepiau kol apskrus.
Pasidariau nemazai (bus MB ryt i darba isidet), dar liko uzsisaldyt
Ant lekstes dedu salofanini maiseli, ant jo pabarstau miltu ir dedu po vien zemaituka, kai susala lengvai nuimu ir i ta pati maisiuka sudedu ir vel i kamera. labai patogu pasisildyt, kai laiko nera
Nu ir prirasiau
QUOTE(Owly @ 2008 10 05, 15:53)
Tai gal galima kugelio receptuką su aprašymu sužinoti ?