Sveikos, mamos. Cia toki rupesti turiu. Jau beveik menuo kaip mano 1 m. 10 men. mazius turi akinius ant nosies. Diagnozuotas netaisyklingas astigmatizmas. Gydytoja sake, kad tokie vaikai paprastai mielai nesioja akinius, nes su jais geriau mato. Negaliu skustis, kad akinius nuo akiu plestu, bet kai nuimu rengdama, tai paskui labai priesinasi ir nenori, kad vel uzdeciau. O kartais uzeina tokie periodai, kad plesia juos nuo nosies ir gana. O kita kart kai be akiniu buna, tai eina pats ju ieskotis... Tai as cia ir nebesuprantu ar tie akiniai jam blogai, ar gerai, ar vel pas gydytojus lekti, ar dar palaukti... Gal kas turit patirties? Kaip jusu vaikai reaguoja i akinius?
as turiu siek tiek patirties.
Mano merginai irgi buvo uzkabinti akinukai 1m 2men.
nesiojo gerai palyginus, nes buvo labai patogus su paminkstinimu nosytei -uztat brangus.
o gal tie periodai uzeina tada, akinukai kaip nors nepatogiai trina ar pan.
Dabar tai man mergaite is karto pasako, kad nepatogu, bet kai buvo maza, tai nuolat stebedavau pati ir tuoj i optika.
Man irgi kilo klausimas ar is tikruju jai tu akiniu reikia.Tokio mazo vaiko nepakamantinesi.
Dabar maniskei 5 ir as jos klausiu : ar su akiniais gerai matai ,ar be?
taigi vis delto su.
Vienai akytei irgi diagnz. astigmatizmas + toliaregyste.
Ji lanko regos centra- l. didelis +, nes ten vyksta akiu pratybos.
Mano merginai irgi buvo uzkabinti akinukai 1m 2men.
nesiojo gerai palyginus, nes buvo labai patogus su paminkstinimu nosytei -uztat brangus.
o gal tie periodai uzeina tada, akinukai kaip nors nepatogiai trina ar pan.
Dabar tai man mergaite is karto pasako, kad nepatogu, bet kai buvo maza, tai nuolat stebedavau pati ir tuoj i optika.
Man irgi kilo klausimas ar is tikruju jai tu akiniu reikia.Tokio mazo vaiko nepakamantinesi.
Dabar maniskei 5 ir as jos klausiu : ar su akiniais gerai matai ,ar be?
taigi vis delto su.
Vienai akytei irgi diagnz. astigmatizmas + toliaregyste.
Ji lanko regos centra- l. didelis +, nes ten vyksta akiu pratybos.
O ka optikoje gali padaryti, jei vaikui akiniai nepatogus?
Ir ar gali padeti nuo astigmatizmo kokia nors manksta? Nes man susidare toks ispudis, kad tai arba isaugama arba ne...
Ir ar gali padeti nuo astigmatizmo kokia nors manksta? Nes man susidare toks ispudis, kad tai arba isaugama arba ne...
Akinius uzkabinom kai buvo 2 metuku. Is pradziu teko ir man nesiot akinius (nuo saules) kad maziui butu smagiau. O po to priprato, daznai sulankstydavo, tai optikoj vel pataiso, pritaiko pagal vaika. O mankstu nedarem jokiu.
QUOTE (Rimaiste @ 2004 01 05, 16:07) |
O ka optikoje gali padaryti, jei vaikui akiniai nepatogus? Ir ar gali padeti nuo astigmatizmo kokia nors manksta? Nes man susidare toks ispudis, kad tai arba isaugama arba ne... |
na, pvz. mano mergina kur nors ne vietoje pasidejo akinukus, dar kas atsisedo, tai jie pasikreipia. tokius usdejai- viskas ,jau kazkur trina, tarkim nosyte.
tada mes nesam i optika, kurioje pirkome ir mums ,,subalansuoja", ziuri, matuoja, vel ziuri kol vel viskas gerai.
as nezinau ar manksta gali padeti nuo astigmatizmo. Tam darzelyje visos aukletojos tiflopedagoges, tai jos zino ka daryti. Man svarbu rezultatas, o jis yra.
mano mergaitei buvo stipri toliaregyste, dabar ji sumazejo.
Mano 2metuku dukrytei pries tris dienas taip pat buvo diagnozuotas astigmatizmas+igimta trumparegyste. Bet man tai pikciausia, kad mes tvarkingai tikrindavomes Seskines poliklinikoj ir ten nieko nemate! Bjaurybes, atzagariom rankom dirba. Nusiveziau i medicinis centra Grybo gatvej ir apsizliumbiau pamacius tyrimo rezultatus. Dabar pratinames prie minties, kad nuo kitos savaites teks nesioti akinukus. Ir as taip pat nesupratau, ar panesiojus akinukus akytes atsistato ar ne. Gaila mergytes
As gal ir nevisai i tema, bet mes negalim akiniu uzsidet - dukra beveik 2 metu vis taikosi nuimt. Dabar norim jai nuo saules nupirkt, tai, kiek matavom, labai patiko ,ir manau, kad mielai nesiotu.
Mano sunui diagnozavo astigmatizma, israse akinukus, bet vaikas ju visiskai netoleravo. Po keliu menesiu nenesiojimo, nuvedziau pas gydytoja pasitikrint. Ir ka jus manot - pagerejo. Dabar jau nuo to laiko praejo du metai ir beveik visai isgijom nenesiodami akinuku Gal isaugom? Gydytoja sako, kad taip buna.
žmonės gerieji, gal kam nors teko pradėti dėti savo mazgiui (-ei) akinukus? Gal žinote kokių nors mistiškų būdų,kaip juos 'prikalti" prie tokio gudruolio galvos,kad jų nenusiplėštų, kai tik atsilaisvina rankos? vyras nešioja akinius, aš pati pradėjau dėtis (nors nereikia), vyresniam vaikui uždedam, bet mazgius -vietoj to,kad pasektų geru pavyzdžiu, -ir savo uždeda visiems kitiems ant viršaus.
iš anksto dėkinga už visokius patarimus.
Maniske nesioja akinius nuo 6 menesiu ir jokio lupimo nieko tiesa nulupa tada kai nieks i ja demesio nekreipia taip reikalauja sau demesio pana . O paslaptis bent jau pas mumi tai tokia kad nereikia remeliams pinigu gaileti, nes manajai kol isrinkom tai visus su zviegimais lupdavo o situos kur su nuolaida kainavo 150 ne negalvoja lupti . Paprasciausiai reikia tik issirinkt mes visa Vilniu apvaziavom visas optikas kol issirinkom su kuriais ziurejo i veidrodi ir sypsojosi sau
QUOTE (Atize @ 2004 04 18, 22:28) |
Maniske nesioja akinius nuo 6 menesiu ir jokio lupimo nieko tiesa nulupa tada kai nieks i ja demesio nekreipia taip reikalauja sau demesio pana . O paslaptis bent jau pas mumi tai tokia kad nereikia remeliams pinigu gaileti, nes manajai kol isrinkom tai visus su zviegimais lupdavo o situos kur su nuolaida kainavo 150 ne negalvoja lupti . Paprasciausiai reikia tik issirinkt mes visa Vilniu apvaziavom visas optikas kol issirinkom su kuriais ziurejo i veidrodi ir sypsojosi sau |
del remliu-manau,tikrai viena is geru minciu,bet mano vaikas irgi visai neplese pirkimo metu remeliu, kol stiklai buvo be dioptriju. Tai uztai ir svarstom: sitie kainavo 70 Lt, juos meta toli ir smarkiai, kaip isburti, kurie yra tie, kuriuos nesios... Bet aisku, kad reikes bandyti toliau.
QUOTE (sraigė @ 2004 04 19, 08:45) |
del remliu-manau,tikrai viena is geru minciu,bet mano vaikas irgi visai neplese pirkimo metu remeliu, kol stiklai buvo be dioptriju. Tai uztai ir svarstom: sitie kainavo 70 Lt, juos meta toli ir smarkiai, kaip isburti, kurie yra tie, kuriuos nesios... Bet aisku, kad reikes bandyti toliau. |
mes pirkom akropolio parduotuvej atrodo vision neprisimenu jau tikslaus pavadinimo bet ten nereikia uz stiklu idejima moket jeigu remelius pas juos su stiklais perki O pas mus nezinau vaikas biski kai surikas atrodo bet uztat per stiklu virsu neziuri t.y. jeigu siauri akinukai kai kurie vaikai akutes i virsu kelia tai pas mus jie gana platus is sonu tokios yra uzriestos gumutes tai kai galva augs ir gumutes laisvai ten uzsisuka t.y. uzriestos. Na ikelsiu nuotraukyte kaip atrodo mano leliukas su akinukais gal bus truputi aiskiau. Paziurejus grozio tikrai labai grazaus nera nu bet kaina su 50 % nuolaida su stiklais mokejo mes 160 Lt
Stai mano pana akropolio Europoj ant karuseliu sukas