QUOTE(Sonatina @ 2006 09 19, 09:59)
O pas mus vis dar nesibaigia obuoliai...
Obuolių varškės pyragas
Trapiai tešlai:
250 g miltų
100 g cukraus
1 žiupsnelis druskos
125 g šalto sviesto
Įdarui:
500 g varškės
1 pakelis vanilinio pudingo miltelių (~40 g)
100 g cukraus
3 kiaušiniai
200 ml grietinėlės
50 g razinų
500 g obuolių
Miltus suminkyti su cukrumi, druska, sviestu ir 2 4 v. š. ledinio vandens. Padėti į šaldytuvą 1 val.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
Varškę išplakti su grietinėle, pudingo milteliais, cukrumi ir tryniais. Baltymus atskirai išplakti iki standumo. Į varškės masę atsargiai įmaišyti razinas ir baltymus.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
26 cm skersmens kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti riebalais. Tešlą iškočioti ir iškloti formos dugną bei sieneles. Ant tešlos supilti varškės masę, išlyginti paviršių. Ant viršaus gražiai išdėlioti obuolių skilteles.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje ant apatinės lentynos 1 val. ir 15 min. Ataušusį pabarstyti cukraus pudra.
P. S. Įdarui naudojau 2 indelius Mūsų švelniosios liesos varškės ir 1 indelį Mūsų tepamo natūralaus sūrelio. Grietinėlė buvo neriebi... Razinų nedėjau. Vietoje vanilinio pudingo įdėjau karamelinio, todėl ir spalva tokia... Jeigu norite, kad pyragas būtų aukštesnis, galite naudoti 24 cm skersmens formą, tik tada liks šiek tiek tešlos... Ant viršaus išdėliojau tris vidutinio dydžio obuolius... Cukraus pudra nebarsčiau, o aptepiau pakaitintu braškių džemu... Labai skanus ir ne per saldus pyragas...
help!!!!
as esu dariusi si pyraga, labai skanus
dabar vel uzsimaniau ji issikepti ir neturiu pudingo ir neturiu parduotuves salia, patarkit ka vietoj jo galima butu deti, gal kokiu manu kruopu su grietinele ar su pienu, o gal nusisnekejau..
o gal tiesiog visai nedeti , kazin ar sugadins skoni