QUOTE(Sonatina @ 2006 06 24, 19:10)
Jogurtinės bandelės
- 250 g miltų
- 25 g sviesto
- 75 ml natūralaus jogurto
- 75 ml pieno
- 10 g šviežių mielių (3 g = 1, 5 a. š. sausų)
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. cukraus
- 1 kiaušinio trynys
- Ištirpinti mieles šiltame piene.
- Supilti jogurtą, suberti miltus, cukrų ir druską ir išminkyti elastingą tešlą (minkyti bent 10 min). Galiausiai sudėti minkštą sviestą ir dar kartą gerai išminkyti.
- Tešlą sudėti į riebalais pateptą indą, uždengti ir pakildinti, kol pakils dvigubai.
- Padalinti tešlą į 8 dalis, suformuoti bandeles, uždengti ir dar pakildinti 30 40 min.
- Aptepti bandeles kiaušinio tryniu, išplaktu su šaukštu vandens, ir kepti iki 210 C įkaitintoje orkaitėje 15 17 min.
P.S. gaunasi 8 vidutinio dydžio bandelės arba apie 20 mažučių. Į tešlą kartu su miltais įbėriau saują aguonų...
o ar kas bandet sitas bandeles ziuriu turiu jogurto saldytuve, tai galeciau pabandyt sitas bulkutes, bet nelb isivaziduoju kai ptas bandeles formuot
dabar kaip tik kyla mielines bandeles su cesnaku ir suriu, pskui parasysiu ar skanios gavosi