Varškinės pynutės
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
100 g cukraus
1 a. š. vanilės
150 g varškės
1 kiaušinis
100 ml pieno
50 ml aliejaus
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Baltymą išmaišyti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų, vanilę, įmaišyti varškę. Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešlą padalinti į 12 dalių. Kiekvieną dalį dar dalinti į tris dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti ~ 15 cm ilgio juosteles, kurias supinti į pynutes.
Kasytes dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiaušinio trynį sumaišyti su 1 v. š. pieno ir aptepti bandeles. Pagal skonį pabarstyti cukrumi, migdolais, kt. riešutais.
Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min.
P. S. varškės sudėjau visą 180 g pakelį, kad nereikėtų išmesti... Kitą kartą dar įbersiu 1/8 a. š. druskos, bet iš esmės tai labai minkštos ir skanios bandelės...