Iskepiau bandeliu su cinamonu, gavosi skanios ir grazios Pirma karta gaminau tiek bandeles, tiek kazka su mielem, tai buvo neramu kas gausis Bet rezultatas
Gal aš ir ne visai į temą, bet niekaip nerandu pas Sonatiną jokio pyrago, kur reiktų daug uogienės, gal kur ką panašaus užmatėt.
Nieks man jos nevalgo, o išmest gaila.
Nieks man jos nevalgo, o išmest gaila.
QUOTE(sviesiaplauke_as @ 2009 06 02, 16:35)
Iskepiau bandeliu su cinamonu, gavosi skanios ir grazios Pirma karta gaminau tiek bandeles, tiek kazka su mielem, tai buvo neramu kas gausis Bet rezultatas
va va, ir aš naujokė su mielėm ir bandelėm. nesitikėjau, kad taip paprastai viskas ten...bijojau labai priskretusiu indų ir miltuotų stalų) Reiks ir man su kokias įdarais dabar pabandyti
QUOTE(keistuole @ 2009 06 02, 15:46)
Gal aš ir ne visai į temą, bet niekaip nerandu pas Sonatiną jokio pyrago, kur reiktų daug uogienės, gal kur ką panašaus užmatėt.
Nieks man jos nevalgo, o išmest gaila.
Nieks man jos nevalgo, o išmest gaila.
As darau Trupinelis pyraga, ten 0.5 l uogienes
PYRAGAS "TRUPINĖLIS"
500 g miltų
200 g cukraus
3 kiaušiniai
150 g sviesto (kambario temperatūros)
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
tarkuota nedidelės citrinos žievelė
cukraus pudra
0,5 l uogienės
Sviestą išplakti, suberti cukrų, išplakti. Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Dėti citrinos žievelę. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Į tešlą suberti miltus ir greitai užminkyti. Tešlą padalinti į dvi dalis ir dėti 1 valandai į šaldytuvą.
Formą iškloti kepimo popieriumi. Sutarkuoti vieną gabalą tešlos, dėti uogienę (uogienės sluoksnis turėtų būti 1 cm storio) ir ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių.
Iškeptą pyragą ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.
QUOTE(mergyte83 @ 2009 04 14, 20:58)
As isbandizua torta "Marsas". Superinis tortas ir laiko nedaug uzima jo gamyba.
Labas . Planuoju ir aš daryt šitą tortuką, tai man čia keletas klausimų iškilo. Recepte rašo "sausainius susmulkinti blenderyje", tai kiek aš suprantu iš jų turi likt miltai , ar aš klystu? O kaip man tuos sausainius susmulkint, jei neturiu benderio .
sviesiaplauke_as ačiū už receptą
Galima sudėt į maišiuką ir mėsos plaktuku sudaužyt
QUOTE(*Caras* @ 2009 06 02, 20:21)
Labas . Planuoju ir aš daryt šitą tortuką, tai man čia keletas klausimų iškilo. Recepte rašo "sausainius susmulkinti blenderyje", tai kiek aš suprantu iš jų turi likt miltai , ar aš klystu? O kaip man tuos sausainius susmulkint, jei neturiu benderio .
Galima sudėt į maišiuką ir mėsos plaktuku sudaužyt
QUOTE(Nexta @ 2009 06 01, 15:38)
Nu Marsas tortas, nerealus patiko visiems, snd vel gaminu
o man jis kita diena kai kur "suskilo". turiu omeny virsutini sluoksni, kad tokiu ruozeliu atsirado. ka padariau ne taip? ir ar tas baltas sluoksnis turetu buti pakankamai tvirtas ar toks minkstas? trecia diena karamele marso isbego, matyt ji reikia greit suvalgyt
QUOTE(sviesiaplauke_as @ 2009 06 02, 15:23)
As darau Trupinelis pyraga, ten 0.5 l uogienes
PYRAGAS "TRUPINĖLIS"
500 g miltų
200 g cukraus
3 kiaušiniai
150 g sviesto (kambario temperatūros)
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
tarkuota nedidelės citrinos žievelė
cukraus pudra
0,5 l uogienės
Sviestą išplakti, suberti cukrų, išplakti. Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Dėti citrinos žievelę. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Į tešlą suberti miltus ir greitai užminkyti. Tešlą padalinti į dvi dalis ir dėti 1 valandai į šaldytuvą.
Formą iškloti kepimo popieriumi. Sutarkuoti vieną gabalą tešlos, dėti uogienę (uogienės sluoksnis turėtų būti 1 cm storio) ir ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių.
Iškeptą pyragą ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.
PYRAGAS "TRUPINĖLIS"
500 g miltų
200 g cukraus
3 kiaušiniai
150 g sviesto (kambario temperatūros)
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
tarkuota nedidelės citrinos žievelė
cukraus pudra
0,5 l uogienės
Sviestą išplakti, suberti cukrų, išplakti. Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Dėti citrinos žievelę. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Į tešlą suberti miltus ir greitai užminkyti. Tešlą padalinti į dvi dalis ir dėti 1 valandai į šaldytuvą.
Formą iškloti kepimo popieriumi. Sutarkuoti vieną gabalą tešlos, dėti uogienę (uogienės sluoksnis turėtų būti 1 cm storio) ir ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių.
Iškeptą pyragą ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.
o as turiu klausima del sio pyrago..
1, kaip pamatuotu 500gr miltu, jei neturiu svarstykliu
2, sviesta istirpint, ar tik minksta toki deti? man rodos, su istirpintu butu lengviau, tik ar nesugadinsiu nieko?
QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 04, 14:06)
o as turiu klausima del sio pyrago..
1, kaip pamatuotu 500gr miltu, jei neturiu svarstykliu
2, sviesta istirpint, ar tik minksta toki deti? man rodos, su istirpintu butu lengviau, tik ar nesugadinsiu nieko?
1, kaip pamatuotu 500gr miltu, jei neturiu svarstykliu
2, sviesta istirpint, ar tik minksta toki deti? man rodos, su istirpintu butu lengviau, tik ar nesugadinsiu nieko?
1. pas mane yra toks plastmasinis indas-matuoklis, tai ten suzymeta ivairus matavimai - ml, g, labai patogu ir kai ka nors kepu viska pagal ji pamatuoju. Gal kitos seimininkes zino kaip cia kitaip suskaiciuot
2. sviesta, jei turiu laiko palaikau kambario temperaturoje istraukus is saldytuvo, o jei skubu tai tiesiai i inda ir plaku. Netirpinu. Truputeli paplaku, po to kai dedasi kiausiniai isvis gerai viskas plakasi ir tas sviestas susilieja i viena mase.
QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 04, 14:06)
1, kaip pamatuotu 500gr miltu, jei neturiu svarstykliu
Vienas valgomas šaukštas lygus 25g miltų,tai 500g=20 v.š.miltų