Sveikutės ,
svajoju apie Napoleoną,ar galit patart kurįlengviau gamint keptuvėj kept papločius? ar orkaitėj?
Ir kiek yra 2/3 puodelio cukraus? išvis neaišku koks tas puodelis?
Kokius miltus geriau naudot? yra skirtumas?
QUOTE(Čiotki @ 2009 02 26, 10:56)
Sveikutės ,
svajoju apie Napoleoną,ar galit patart kurįlengviau gamint keptuvėj kept papločius? ar orkaitėj?
Ir kiek yra 2/3 puodelio cukraus? išvis neaišku koks tas puodelis?
Kokius miltus geriau naudot? yra skirtumas?
svajoju apie Napoleoną,ar galit patart kurįlengviau gamint keptuvėj kept papločius? ar orkaitėj?
Ir kiek yra 2/3 puodelio cukraus? išvis neaišku koks tas puodelis?
Kokius miltus geriau naudot? yra skirtumas?
puodelis 237 ml, tai 2/3 bus apie 160 ml
Miltus naudokit paprastus, kurie aukščiausios rūšies, tai tikrai neapsiriksit
va Napoleonas tai ir mano svajone bet kazkaip jis man sudetingas atrodo, bijau net bandyti.. parasyk, čiotki, kaip gausis
Sveikos,
Bandau daryti Sonatinos Sviestinę pynę. Tešlą padariau ryte ir dabar stovi šaldytuve. Kaip manot ar galima kepti po 8 val laikymo šaldytuve ar laikyti ilgiau? Ir dar paskui kai išėmus, supynus reikia dar valandą kildinti, tai čia irgi šaldytuve?
Gal kas darė ir galėtų padėti
Bandau daryti Sonatinos Sviestinę pynę. Tešlą padariau ryte ir dabar stovi šaldytuve. Kaip manot ar galima kepti po 8 val laikymo šaldytuve ar laikyti ilgiau? Ir dar paskui kai išėmus, supynus reikia dar valandą kildinti, tai čia irgi šaldytuve?
Gal kas darė ir galėtų padėti
Sviestinę pynę kartą kepiau ir aš, tai išėjo labai skani Tik į ją dar dėjau kokoso drožlių, viršų padengiau kiaušinio ir cukraus bei kokoso drožlių plakiniu, tai dar labiau paskanino . Šiaip, pynė nebuvo labai saldi. Kildinau įkaitintoje orkaitėje, tai galvojau, kad išvirs iš formos per kraštus, bet susilaikė ir gerai iškilo į viršų Kildinau tešlą vonioje prie gyvatuko, o suformuotą prieš kepimą- šiltoje orkaitėje.
QUOTE(jurvite @ 2009 02 26, 21:15)
Sviestinę pynę kartą kepiau ir aš, tai išėjo labai skani Tik į ją dar dėjau kokoso drožlių, viršų padengiau kiaušinio ir cukraus bei kokoso drožlių plakiniu, tai dar labiau paskanino . Šiaip, pynė nebuvo labai saldi. Kildinau įkaitintoje orkaitėje, tai galvojau, kad išvirs iš formos per kraštus, bet susilaikė ir gerai iškilo į viršų Kildinau tešlą vonioje prie gyvatuko, o suformuotą prieš kepimą- šiltoje orkaitėje.
O tai ten recepte jos rašoma kildinti naktį šaldytuve, ir komentaruose rašo kad būtinai šaltyje reikia
Na, aš dariau taip, kaip visada darau su mielinės tešlos kepiniais. Tai ir šįkart pavyko gerai.
Na pagaliau ir man gavos varskiniai rageliaiKa galiu pasakyti....nuostabus
super labai grazus rageliai gavos o as kepiau jogurtinius blynus, bet nesigavi jie man kaip tikejaus visai neiskilo, nesuprantu, gal kepimo milteliai negeri mano
QUOTE(Dange* @ 2009 02 21, 11:12)
kas daret dar toki tortuka, ar jis turi buti toks minkstas? jauciu kad biskiuka per mazai krekeriu pridejau, tai jis man toks labai minsktas gavos
O man atvirkščiai dėjau pagal normą, bet gavosi sausas, atrodė lyg per daug tų sausainių, o grietinės mažai
Bandyčiau vėl daryt, bet nenoriu tokio sausiuko, koks gavesis yra
QUOTE(Dange* @ 2009 02 26, 12:19)
va Napoleonas tai ir mano svajone bet kazkaip jis man sudetingas atrodo, bijau net bandyti.. parasyk, čiotki, kaip gausis
Visų pirma tiek papločių neišėjo man iškočiot,tešla lipo prie rankų,o parašyta nedėt daugiau miltų,nes bus kieti,tai ir nedėjau,bet užtat sunkokai kočiojosi ...
Kremas laabai skanus .Nu žodžiu,skanus gavos ,bet man norėjosi minkštesnis kad būtų...Bandysiu kitąkart keptuvėj kept pagal tą kitą receptą
Vakarienei valgem KIAUSINIU - FARSO VYNIOTNIS . galiu drasiai paakyti kad labai skanu. seniai norejau isbandyti bet vis nesiryzdavau kol pribrendau matyt. tikrai dar ne karta kepsim ir svecius vaisinsim. o cia mano vyniotinis.
Papildyta:
tiesa kazkuri cia savaitgali kepiau morengiukus. viskas labai gerai isejo ir greitai buvo suvalgyti
Papildyta:
tiesa kazkuri cia savaitgali kepiau morengiukus. viskas labai gerai isejo ir greitai buvo suvalgyti