O mes vakar vakare kepem mesainiu bandelias pagal Sonatina tesla maisiau duonkepej, nu bandeles super duper o i mesainiu vidu dejau lydytas suris,kalakutienos file, pomidoras, ir vel suris, nu labai skanu buvo speju su kepta mesyte viduje isvis labai labai super butu
QUOTE(Sonatina @ 2007 02 08, 19:07)
Kokosiniai lietiniai su bananų įdaru
250 ml pieno
100 ml grietinėlės
2 kiaušiniai
2 v. š. cukraus
4 v. š. kokoso drožlių
6 v. š. miltų
Įdarui
2 bananai
2 v. š. citrinų sulčių
2 v. š. medaus
1 a. š. cinamono
Sumaišyti pieną, grietinėlę, kiaušinius, cukrų, kokoso drožles ir miltus. Iškepti lietinius. Bananus nulupti, supjaustyti riekėmis, apšlakstyti citrinų sultimis. Keptuvėje įkaitinti medų, sudėti bananus, pabarstyti cinamonu, karamelizuoti. Dėti įdarą į blynus ir suvynioti.
250 ml pieno
100 ml grietinėlės
2 kiaušiniai
2 v. š. cukraus
4 v. š. kokoso drožlių
6 v. š. miltų
Įdarui
2 bananai
2 v. š. citrinų sulčių
2 v. š. medaus
1 a. š. cinamono
Sumaišyti pieną, grietinėlę, kiaušinius, cukrų, kokoso drožles ir miltus. Iškepti lietinius. Bananus nulupti, supjaustyti riekėmis, apšlakstyti citrinų sultimis. Keptuvėje įkaitinti medų, sudėti bananus, pabarstyti cinamonu, karamelizuoti. Dėti įdarą į blynus ir suvynioti.
as kepiau siryt situs lietinius labai greit padaroma tesla, ir blynai kokie minkstuciai ir skanus padariau ir bananu idara, tik man ten cinamonas nelabai tiko mes tiesiog nelb megstam cinamono, gal kitakart vietoj jo cukraus pudra barstyt bet tuos lietinius tai ir be padazo su grietine ar uogiene galima skaniai suvalgyt
QUOTE(krika @ 2009 01 30, 18:24)
gaminau vėl mėsos pakepą. bet man ten skonio trūksta dariau iš kiaulienos, ėmiau kiaulienos prieskonius, druską, pipirus. bet va vis viena kažko tokio trūko
as sita apkepa gaminusi, mesa naudoju puse kiaulienos puse kalakutienos, nu super gavosi, obuoliai labai gera duoda skoni, man labaiu patinka negu bulves nezinau kodel jums nelabai skaniai gavosi
Kepiau snd mesa druskoje, nu as dar cesnaku ja istryniau, valgem su bulviu kose ir marinuotais agurkeliais, niam niam tik i druska musiau du baltymus
QUOTE(ziemosugnele @ 2009 02 01, 17:46)
Kepiau snd mesa druskoje, nu as dar cesnaku ja istryniau, valgem su bulviu kose ir marinuotais agurkeliais, niam niam tik i druska musiau du baltymus
net paziurejau recepta ir... 1 kg druskos?? ar nesigavo suru ??
Sveikos,
noreciau paklausti. Labai daznai kepiniuose, ar tai butu saldus kepiniai ar ne, Sonatina naudoja krakmola, bet (dauguma atveju) neraso koki. As kaip supratau is pokalbiu, kad ji dazniausiai nadoja kukuruzu krakmola ar visgi bulviu?
noreciau paklausti. Labai daznai kepiniuose, ar tai butu saldus kepiniai ar ne, Sonatina naudoja krakmola, bet (dauguma atveju) neraso koki. As kaip supratau is pokalbiu, kad ji dazniausiai nadoja kukuruzu krakmola ar visgi bulviu?
sveikutes jungiuosi ir as i si klubeli
visu pirma noreciau padekoti sonatinai uz nuostabius receptukus
o dabar turiu jums visoms klausimuka: siandien kepiau lietinius su varske. Idara dariau taip: varske, cukrus ir bananai....idaras gavosi tikrai skystokas....manau nuo bananu arba per daug kiausiniu (dejau 2)....kai iskepiau, tas idaras vistiek toks gan skystas buvo. ar cia normalu, ar jis turejo ten sustingti?...kepiau neilgai....gal bananai ta skystuma dave, nes bananai karstyje skysteja.... man idomu, ar kiausiniai toje maseje iskepa? ta prasme, ar nera galimybes jog idaras galejo buti zalias?
dekui
visu pirma noreciau padekoti sonatinai uz nuostabius receptukus
o dabar turiu jums visoms klausimuka: siandien kepiau lietinius su varske. Idara dariau taip: varske, cukrus ir bananai....idaras gavosi tikrai skystokas....manau nuo bananu arba per daug kiausiniu (dejau 2)....kai iskepiau, tas idaras vistiek toks gan skystas buvo. ar cia normalu, ar jis turejo ten sustingti?...kepiau neilgai....gal bananai ta skystuma dave, nes bananai karstyje skysteja.... man idomu, ar kiausiniai toje maseje iskepa? ta prasme, ar nera galimybes jog idaras galejo buti zalias?
dekui
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 02 01, 20:33)
net paziurejau recepta ir... 1 kg druskos?? ar nesigavo suru ??
aha, dejau visa kilograma zinok tikrai nesuru, ta prasme pavirsius toks sursterna, bet tai priduota superiny skony, o mesytes vidus visai nesurus buvo as siaip pipiru nepagailejau ir lauro lapeliu...dar siaip mesyte paprieskoniavau, bet ne daug o ta druska iskepe visa, sukietejo, tokia pluta gavosi, tad ja iskepus nuemiau ir viskas tiesa, kepiau kiaulienos kumpy, 1.5val
QUOTE(Renata123 @ 2009 02 01, 19:33)
Sveikos,
noreciau paklausti. Labai daznai kepiniuose, ar tai butu saldus kepiniai ar ne, Sonatina naudoja krakmola, bet (dauguma atveju) neraso koki. As kaip supratau is pokalbiu, kad ji dazniausiai nadoja kukuruzu krakmola ar visgi bulviu?
noreciau paklausti. Labai daznai kepiniuose, ar tai butu saldus kepiniai ar ne, Sonatina naudoja krakmola, bet (dauguma atveju) neraso koki. As kaip supratau is pokalbiu, kad ji dazniausiai nadoja kukuruzu krakmola ar visgi bulviu?
Man atrodo nėra jokio skirtumo kurį naudoti.Aš kokį tuo momentu turiu tokį ir naudoju.
QUOTE(mentuske @ 2009 02 02, 11:38)
Man atrodo nėra jokio skirtumo kurį naudoti.Aš kokį tuo momentu turiu tokį ir naudoju.
As turiu ir viena ir kita. Bet tarp ju, kiek zinau, yra sioks toks skirtumas. Kas liecia kieki, pvz. bulviu krakmola reikia deti per pus maziau, negu kukuruzu. (Pvz.: recepte nurodyta 2v.s. kukuruzu krakmolo, jei sito neturite, tada 1v.s. bulviu krakmolo)
O gal as klystu?
QUOTE(Renata123 @ 2009 02 02, 12:53)
As turiu ir viena ir kita. Bet tarp ju, kiek zinau, yra sioks toks skirtumas. Kas liecia kieki, pvz. bulviu krakmola reikia deti per pus maziau, negu kukuruzu. (Pvz.: recepte nurodyta 2v.s. kukuruzu krakmolo, jei sito neturite, tada 1v.s. bulviu krakmolo)
O gal as klystu?
O gal as klystu?
Gal nelabai pastabi esu,bet kiek parašyta krakmolo tiek ir dedu,nesvarbu kokio.Gal kitos kulinarės geriau atsakys
Bet Sonatina,man atrodo dažniausiai kukurūsų krakmolą naudodavo visur...
QUOTE(ziemosugnele @ 2009 02 01, 19:42)
aha, dejau visa kilograma zinok tikrai nesuru, ta prasme pavirsius toks sursterna, bet tai priduota superiny skony, o mesytes vidus visai nesurus buvo as siaip pipiru nepagailejau ir lauro lapeliu...dar siaip mesyte paprieskoniavau, bet ne daug o ta druska iskepe visa, sukietejo, tokia pluta gavosi, tad ja iskepus nuemiau ir viskas tiesa, kepiau kiaulienos kumpy, 1.5val
nu reiks butinai kada pabandyt
QUOTE(Renata123 @ 2009 02 02, 11:53)
As turiu ir viena ir kita. Bet tarp ju, kiek zinau, yra sioks toks skirtumas. Kas liecia kieki, pvz. bulviu krakmola reikia deti per pus maziau, negu kukuruzu. (Pvz.: recepte nurodyta 2v.s. kukuruzu krakmolo, jei sito neturite, tada 1v.s. bulviu krakmolo)
O gal as klystu?
O gal as klystu?
as tai nezinojau kad yra skirtumas, as tai turiu bulviu krakmolo ir dedu tiekkiek nurodyta recepte ir viskas gerai pavykdavo
sveikutes kulinares siandien bandau daryti kiausiniu-farso vyniotini gal kas galetu pasifleruoti su kuo ji glima butu valgyti galvoju kad dar ryziu isvirti